TOPP 50 ARBETSGIVARE 2023

Rejlers

»Vi uppmuntrar till ett kontinuerligt lärande«

2023-11-16

Lästid ca 2 min

Foto: Alexander Lindström

På två år har Rejlers i Gävle byggt upp en ny avdelning och gått från en handfull personer till drygt 20. Och de fortsätter att attrahera nya medarbetare.

David Gidlund är ledare inom industriområdet i Gävle sedan uppstarten hösten 2021. Automationsingenjör Åsa Källström som jobbar inom programmering är en av avdelningens drygt 20 medarbetare. Gruppen stöttar industrikunder i regionen genom att erbjuda expertis inom allt från automation, el- och mekanikkonstruktion till maskinsäkerhet och processteknik.

 

– Vi har byggt upp verksamheten på kort tid, och det har vi alla gjort tillsammans. Min roll är att ge medarbetarna möjlighet att utvecklas i den riktning de vill. Vi diskuterar frågor som vad vill vi göra, vilka kunder vill vi jobba med och hur skulle vi kunna hjälpa dem på bästa sätt, säger David.

David Gidlund

Titel: Business Unit Manager.

På fritiden: ”Då är jag med familjen, ofta i fjällen och åker skidor. Mina barn spelar ishockey så det blir också mycket tid i ishallar.”

Åsa började på Rejlers som signalingenjör 1995. Hon gick strax över till att jobba med projekt från industrin som automationsingenjör, och har genomfört programmeringsprojekt åt bland annat Korsnäs och LEAF.

 

– Utvecklingsmöjligheterna är många. Just nu gör jag operatörsbilder åt Telia och jobbar med dokumentation åt och med Billerud Frövi. Jag har även varit på Grådö mejeri och gjort omprogrammering och justering av deras bägarmaskin. De flesta projekt är roliga på sitt vis och det är kul att samarbeta med olika människor, säger hon.

 

Rejlers har drygt 40 kontor runtom i landet och kallar sig själva för ”Home of the learning minds”.

 

– På Rejlers värnar vi om våra medarbetare på ett sätt som jag inte varit med om i andra bolag, och som en del av detta uppmuntrar vi till ett kontinuerligt lärande. Utöver kurser och utbildningar får varje medarbetare exempelvis en pott pengar till att gå en privat utbildning. Det kan vara att man vill lära sig dreja, eller tar en matlagningskurs. Det är uppskattat, säger David.

Åsa Källström

Titel: Automationsingenjör.

Utbildning (skola och examensår): Elektroingenjör, Högskolan Dalarna, 1993. Järnvägssignalteknik, Högskolan Dalarna, examen 1994.

På fritiden: ”Då umgås jag med familj och vänner, tittar på ishockey och löser Sudoku.”

Företagskulturen på Rejlers präglas framförallt av personlig utveckling och gemenskap.

 

– Det bästa med Rejlers är alla roliga och duktiga kollegor som har så mycket kloka och inspirerande tankar och idéer vid problemlösning och kring fikabordet. Det är en trevlig stämning med nära till skratt, säger Åsa.

Text: Tina Lindström Carlsson

Rejlers

Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Med vår vision “Home of the learning minds” som riktmärke, skapar vi en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt. Ett ökat lärande som skapar mervärden både för våra kunder och medarbetare. Hos oss finns närmare 2400 engagerade experter med spetskompetens inom områden som energi, industri, infrastruktur, fastigheter och telekom. Vi finns nära våra kunder och är verksamma i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten. Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?

Läs mer: www.rejlers.se/karriar

Dela det här inlägget

Rejlers Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Rejlers
»Ett arbete som är unikt i konsultbranschen«
Läs mer
Sanna och Åsa på Rejlers sitter i ett bås med väggar av trä.
Rejlers
“Rejlers Play har blivit en snackis på stan”
Läs mer
Ida Landin och Jonas Lundgren står utomhus under varsitt paraply med vatten i bakgrunden.
Rejlers
”Genom att hitta nya arbetssätt blir jobbet ännu roligare”
Läs mer
Rejlers
»Vi uppmuntrar till ett kontinuerligt lärande«
Läs mer