Topp 50 2023

Rejlers

“Rejlers Play har blivit en snackis på stan”

2021-11-22

Estimerad lästid ca 2 min

Sanna och Åsa på Rejlers sitter i ett bås med väggar av trä.

#5

Topp 50 2023

Foto: Felicia Yllenius

Medarbetarna är viktigast på Rejlers. Rejlers säljer teknisk kompetens och kunskap och därför är lärandet och kunskapsspridningen ständigt närvarande i allt de gör.

Träffsäker rekrytering med AI

Åsa Törngren och Sanna Selvehed har till uppgift att flytta fram teknikkonsultföretaget Rejlers position som attraktiv arbetsgivare.
– Jag tog mig an uppgiften 2018 och i dag är vi ett team på totalt fem personer som arbetar dedikerat gentemot talangmarknaden. Vi syns mer än tidigare och fler kandidater söker sig till oss, säger Åsa.
– Vi har ändrat hela Rejlers sätt att prata med marknaden där kandidaternas upplevelse är i fokus. Stora delar av kandidatförsörjningsprocessen är digitaliserad och vi har exempelvis AI-baserade tester i ett tidigt skede. Det bidrar till att vi får en mer träffsäker och fördomsfri rekrytering, säger Sanna.

Sanna Selvehed

Titel: Talent Acquisition Specialist.
Utbildning: Personalvetare. Stockholms universitet, examen 2004. KBT-terapeut.

Åsa Törngren

Titel: Head of Talent Acquisition.
Utbildning: Fil.kand. i sociologi, med inriktning mot PAO.

Företagets vision Home of the Learning Minds sätter ljus på Rejlers som en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt. Som ett led i det arbetet har företaget exempelvis en egen offentlig Youtubekanal, Rejlers Play, och Learning breakfast där de delar information och kunskap kring aktuella projekt med medarbetarna.
– På Rejlers Play intervjuar vi vår egen personal och externa gäster inom spännande teknikområden, säger Sanna.
– Det bygger stolthet internt och har blivit en snackis på stan. Det har gett oss häftiga samarbeten och lockar företag som vill komma och prata i vår kanal, säger Åsa.

Åsa: "Vi är ett familjärt och personligt bolag och samtidigt stora nog för att vinna de stora ramavtalen och de coola projekten.”

Nordens största traineeprogram

Hösten 2020 startades Rejlers Nextgen – ett av Nordens största traineeprogram bland teknikkonsulter.
– Vi kör traineeprogrammet för andra året i rad och i år fick vi äntligen ha vår kick-off IRL. Att ses på riktigt ger så otroligt mycket mer energi, både för alla deltagare och för oss, säger Sanna.

Företaget har även initierat olika aktiviteter för att till år 2025 öka andelen kvinnor till 30 procent.
– Det är ett viktigt mål – jämställda och mångfacetterade team skapar bättre affärsresultat. Därför har vi exempelvis startat ett kvinnligt internt nätverk. Vi jobbar även med externa samarbetspartners för att knyta kontakter med tekniktjejer på högskolor och universitet i Sverige, säger Åsa.

Rejlers är en av Nordens största teknikkonsulter med drygt 1 200 anställda i Sverige.
– Vi har fått en fin placering som Sveriges bästa arbetsgivare och det visar att vi är på rätt väg och att vi gör rätt saker, säger Åsa.
– Våra konsulter är kärnan i verksamheten och att de rankar oss högt är det viktigaste för oss, säger Sanna.

Text: Tina Lindström Carlsson

Rejlers

Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Med vår vision “Home of the learning minds” som riktmärke, skapar vi en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt. Ett ökat lärande som skapar mervärden både för våra kunder och medarbetare. Hos oss finns närmare 2400 engagerade experter med spetskompetens inom områden som energi, industri, infrastruktur, fastigheter och telekom. Vi finns nära våra kunder och är verksamma i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten. Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?

Läs mer: www.rejlers.se/karriar

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Rejlers
»Vi uppmuntrar till ett kontinuerligt lärande«
Läs mer
Rejlers
»Ett arbete som är unikt i konsultbranschen«
Läs mer
Ida Landin och Jonas Lundgren står utomhus under varsitt paraply med vatten i bakgrunden.
Rejlers
”Genom att hitta nya arbetssätt blir jobbet ännu roligare”
Läs mer
Bravida
”Det finns utrymme att utvecklas och du uppmuntras till det”
Läs mer