Topp 50 2023

Rejlers

”Genom att hitta nya arbetssätt blir jobbet ännu roligare”

2019-11-19

Text: Fridah Jönsson

Foto: Felicia Yllenius

Ida Landin och Jonas Lundgren står utomhus under varsitt paraply med vatten i bakgrunden.

#5

Topp 50 2023

Konsultbolaget Rejlers lägger största vikt vid lärande. Där andra företag har ledord har Rejlers tre superpowers som syftar till att medarbetarna ständigt ska utvecklas.

Hos Rejlers står lärandet i fokus. Under så kallade learning breakfasts bjuder företaget in till interna och externa föreläsare för att hjälpa medarbetarna att tänka i nya banor och utveckla konsultrollen. Ida Landin, gruppchef, och Jonas Lundgren, affärsutvecklare och digital strateg, berättar om hur de ser på utveckling på jobbet.

Jonas Lundgren

Titel: Business Developer Digital Strategy
Utbildning:
Byggteknik & Design, Högskoleingenjör, KTH 2013.
En känd person du skulle vilja ha som mentor: Renata Chlumska – hennes äventyr och sätt att se på utmaningar inspirerar mig.

Rejlers nya vision är ”Home of the learning minds” – vad innebär det?

– Vår nya vision backas upp av våra tre kärnvärden, eller som vi kallar dem ”superpowers”: ”Open Source Culture”(vi delar med oss av kunskapen som alla våra konsulter besitter), ”Love the Challenge”(för att möta framtida utmaningar måste vi ständigt våga ta oss an nya utmaningar och skapa lösningar) och ”Brilliant Networks” (att vi har bra nätverk både internt och externt). Våra kärnvärden vägleder oss i vårt dagliga arbete och gör själva arbetet roligare, säger Jonas.
– Jag jobbar med energieffektivisering av fastigheter, vilket på många sätt ligger helt rätt i tiden. Det är ett område som är viktigt för våra kunder och som många unga ingenjörer vill arbeta inom. Som konsult hos oss på Rejlers finns många möjligheter att jobba med spännande och innovativa uppdrag, säger Ida.

”Bra nätverk är nyckeln till magiska saker”

Ida Landin

Titel: Business Unit Manager.
Utbildning: Teknisk fysik & elektroteknik, Linköpings uni, klar 2007.
En känd person du skulle vilja ha som mentor: Mia Skäringer. Hon är orädd, intelligent och extremt rolig.

Vad är det viktigaste ni själva lärt er under er tid här?

– Självklart utvecklas man i de projekt man arbetar i. Det här är första gången jag är ledare och jag har insett att det är jag och mina egna begränsningar som avgör hur det går för mig. Ingen annan sätter stopp för mig, det finns inget tak jag måste förhålla mig till. Jag behöver kunna leda mig själv och säga vad jag behöver, vilket både är en befrielse och ett ansvar. Man får sätta sina gränser själv och måste våga kliva fram och lita på sin egen kompetens, säger Ida.
– Jag har lärt mig att om man har högt uppsatta mål måste man också ha tålamod längs vägen och lita på processen. Vägen till målet är kanske inte alltid spikrak, ibland måste man testa på olika saker för att hitta det man brinner för. Och när man väl gjort det så älskar man att göra det man gör, berättar Jonas.

Rejlers

Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Med vår vision “Home of the learning minds” som riktmärke, skapar vi en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt. Ett ökat lärande som skapar mervärden både för våra kunder och medarbetare. Hos oss finns närmare 2400 engagerade experter med spetskompetens inom områden som energi, industri, infrastruktur, fastigheter och telekom. Vi finns nära våra kunder och är verksamma i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten. Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?

Läs mer: www.rejlers.se/karriar

Dela det här inlägget

Rejlers Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Rejlers
»Vi uppmuntrar till ett kontinuerligt lärande«
Läs mer
Rejlers
»Ett arbete som är unikt i konsultbranschen«
Läs mer
Sanna och Åsa på Rejlers sitter i ett bås med väggar av trä.
Rejlers
“Rejlers Play har blivit en snackis på stan”
Läs mer
Lara Mashan och Filip Nilén står i Bonlivas lokaler med loggan i bakgrunden.
Bonliva
“Känslan på kontoret är att vi är 120 familjemedlemmar”
Läs mer