TOPP 50

Skanska

“Jag jobbar med ett av Sveriges häftigaste projekt”

2021-11-22

Estimerad lästid ca 2 min

Hakar Ahmad står inne på Skanskas kontor, lutad mot ett trappräcke.

#23

TOPP 50

Foto: Felicia Yllenius

En inkluderande företagskultur med sammansvetsade team och många utvecklingsmöjligheter. Det bidrar till att projektledaren Hakar Ahmad trivs på Skanska.

Hakar Ahmad började på Skanska redan under sina studier 2012, då på studentprogrammet Skanska 21.
– Jag har fått möjligheten att röra mig inom bolaget vilket också är det fina med Skanska. Det är en stor arbetsgivare där du uppmuntras till att prova olika roller och testa nya saker. Jag var tidigare projekteringsledare på bostadssidan och nu är jag inriktad på kommersiella fastigheter, säger han.

Hakar Ahmad

Titel: Projektledare.
Utbildning: Civilingenjör väg- och vattenbyggnad, Luleå tekniska universitet, examen 2014.
Favoritbyggnad: ”Öresundsbron är mäktig. Dessutom är jag stolt över att den är byggd av Skanska.”

STHLM New är ett stadsutvecklingsprojekt som växer fram i Hammarby Sjöstad, och Hakar är en av projektledarna.
– Jag jobbar med ett av Sveriges häftigaste projekt just nu, ett nytt landmärke i ett område som vi varit med och utvecklat i många år, och fortsätter att göra. Det är ett projekt som visar hur vi förverkligar vårt löfte om att bygga ett bättre samhälle där vi har skapat en hållbar och levande stadsdel med bostäder och kommersiella lokaler. Projektet har också många fina inslag av lokala samarbeten, säger han och fortsätter:
– Min roll är bred och innebär en hel del ansvar. Jag är på beställarsidan så arbetsuppgifterna kan variera mellan att möta kunder som vill hyra ett kontor, förhandla om olika avtal och byggfrågor med entreprenören.

Jag jobbar med ett av Sveriges häftigaste projekt just nu.

Att arbeta för att bygga inkluderande team och en fin gemenskap är viktigt på Skanska.
– Du har många kollegor där alla är med och skapar något varje dag. Det som gör Skanska till en av världens bästa arbetsgivare är att vi har en inkluderande företagskultur. Vi är sammansvetsade och jobbar mycket i team. Jag har inte bara kollegor, de är bra vänner också. Det gör att det är roligt att gå till jobbet och då är det också lätt att leverera, säger Hakar.

Starka värderingar präglar Skanska.
– Vi styrs mycket av våra värderingar. Alltifrån hur vi ser på säkerhetsfrågor, hur vi gör affärer och försöker locka till oss nya kollegor. Att ha förtroende för sin arbetsgivare är viktigt, säger Hakar och fortsätter:
– Vi har en slogan som är ”Jobba säkert eller inte alls”, det tror jag många förknippar oss med. Vi leder också en stor global arbetsmiljösatsning, Skanska Safety Week, vilket kanske inte många vet. Vi har fokus på arbetsmiljön varje dag men under den årliga veckan belyser vi frågorna ännu mer. Det känns tryggt att ha en arbetsgivare som bryr sig om sina anställda, på riktigt.

Text: Tina Lindström Carlsson

Skanska

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 32 500 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Skanska
Kan VR vara en livräddare?
Läs mer
Jonas och Frida står i en hall och tittar in i kameran.
Bravida
“På Bravida finns det stor flexibilitet i arbetet”
Läs mer
Hakar Ahmad står inne på Skanskas kontor, lutad mot ett trappräcke.
Skanska
“Jag jobbar med ett av Sveriges häftigaste projekt”
Läs mer
Julia står med armarna i kors och lutar sig mot en glasvägg.
Tetra Pak
“Det finns så mycket att utforska på Tetra Pak”
Läs mer