TOPP 50 ARBETSGIVARE

PostNord

“Jag saknade PostNord – folket, kunskapen och utvecklingen”

2021-11-22

Estimerad lästid ca 2 min

Jimmy på PostNord står inomhus och lutar sig mot ett stort fönster. Utanför skymtar man grönska.

147 miljoner paket. Varje år. Det kräver sin infrastruktur, innovationsförmåga och medarbetare. PostNord håller balansen med en fot på beprövad mark och ett kliv in i framtiden.

Jimmy Nilssons karriär startade som brevbärare på dåtida Posten. I dag är han account manager och har ett övergripande ansvar för PostNords kunder. Under de dryga tio åren har han haft många olika roller, vilket kännetecknas till en karriär på PostNord. Han har också haft en kortare avstickare på ett annat företag men är tillbaka sedan i augusti.
– Jag ville testa något nytt, men jag saknade PostNord – folket, kunskapen och utvecklingen som finns här.

Jimmy Nilsson

Titel: Account manager.
Utbildning: KY-utbildning inom marknad och försäljning, Båstad, examen 2008.
Vilka tre saker tycker du att man ska veta om PostNord? ”Det är kundfokuserat, lösningsorienterat och framtidsdrivet!”

Kunderna bestämmer

Så vad har hänt under de två år han var borta? Jimmys uppfattning är att PostNord har fått ett tydligare kundorienterat fokus. Det genomförs många kundundersökningar om hur man vill ha det i framtiden och produktutvecklingen bygger
på data och undersökningar.
– All form av utveckling är kundfokuserad. Det är kunderna som bestämmer, vi lyssnar och försöker lösa det. De paketboxar som nu syns ute i samhället är ett direkt svar på hur folk vill ha det. Jag tycker också att det finns en större hjälpsamhet hos alla medarbetare – från brevbäraren till oss på huvudkontoret.

Jimmy om PostNord: "Det är kundfokuserat, lösningsorienterat och framtidsdrivet!"

Målet: Fossilfritt 2030

PostNord genomgår nu en transformationsresa för att möta förändringen när brevvolymerna sjunker och e-handeln växer. En utmaning är att bibehålla infrastrukturen och möta upp mot de nya samhällskraven. Och PostNord är ett innovationsdrivet företag, berättar Jimmy. Han tar som exempel att många log åt brevbärarnas elbilar som de var tidiga med.
– Just nu pågår ett extremt spännande projekt med målet att PostNord ska vara fossilfritt 2030. Det handlar inte längre om vår stora elbilspark utan till exempel hur vi kan bygga om våra lastbilar och effektivisera på ett hållbart sätt. Många spännande projekt drivs dels av oss själva men också med samarbetspartners vilket ska bli otroligt intressant att följa och vara en del av.

Frihet under ansvar

PostNord är otroligt duktiga på utbildningar, berättar Jimmy. Han har aldrig fått ett nej när han efterfrågat kunskap för att gå vidare i sin karriär. Istället har de frågat hur de kan hjälpa till och tillsammans har man gjort upp en plan.
– Utbildningar genomförs hela tiden, en fantastisk resa man inte tänker på. Jag har alltid känt mig uppbackad av min arbetsgivare, alltid haft förtroende från chefer. Det genomsyrar allt och alla, man litar på varandra, vilket är unikt och driver framgång.

Text: Eva Rydinger

PostNord

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2021 hade koncernen cirka 28 500 anställda och en omsättning på 40,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Alen Music från Sogeti står utomhus, lutandes mot en vägg
Sogeti
”Sogeti är en del av min familj”
Läs mer
Hakar Ahmad står inne på Skanskas kontor, lutad mot ett trappräcke.
Skanska
“Jag jobbar med ett av Sveriges häftigaste projekt”
Läs mer
Essity
»Kulturen genomsyrar allt vi gör och alla ställer upp för varandra«
Läs mer
Sanna och Åsa på Rejlers sitter i ett bås med väggar av trä.
Rejlers
“Rejlers Play har blivit en snackis på stan”
Läs mer