Midroc

Midroc bygger ett pussel av kompetenser

2020-12-01

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund / André de Loisted

Med omtanke om varandra, nära samarbete och samtidigt ett stort egenansvar utvecklar medarbetarna
på Midroc morgondagens samhälle och industri. Genom Midroc Business School utvecklas ledare och
medarbetare löpande för att fortsätta ligga i framkant och ta sig an komplexa projekt.

På Midroc-koncernen arbetar 4 200 samhälls-och industriutvecklare inom tre områden; Tjänster och entreprenad, Fastighetsutveckling och Investeringar. Carolina Hemmingsson, Midroc Automation, Sofia Norrlinder, Midroc Project Management, och Åsa Lamm, Midroc Properties – ansvarar alla tre för operativa och strategiska hr-frågor på respektive bolag.

 

Nu har Midroc röstats fram till Sveriges bästa arbetsgivare av sina medarbetare. När Carolina, Sofia och Åsa frågar medarbetarna vad som är bäst med att jobba på Midroc är det människorna och miljön som sticker ut.
– Vi bryr oss om varandra och gillar att arbeta tillsammans. Alla förväntas och tar också ett stort egenansvar i sina roller, vilket gör att vi har stor möjlighet att bidra till både vår egen och företagets utveckling, säger Sofia.

 

Människorna på Midroc har ett stort engagemang, är omtänksamma och pratar varmt om sina kollegor, fortsätter Åsa.
– Vi trivs bra ihop och har roligt på jobbet, och är omtänksamma. Dessutom jobbar vi med fastighetsutveckling, äger och förvaltar lokalerna själva och har en fantastisk arbetsmiljö, säger hon och fortsätter:
– Vi på Midroc Properties har ett eNPS på 65 som är ett mått på om du skulle rekommendera din arbetsgivare till vänner och bekanta, det är en extremt bra siffra, och det är vi stolta över.

Sofia Norrlinder

Titel: Hr-manager, Midroc Project Management.
Utbildning: Bachelor of Business, inriktning management, Bond University, Australien,
examen 2007.
Favoritbyggnad: ”Eiffeltornet – en häftig byggnad som symboliserar mycket.”

 

Carolina Hemmingsson

Titel: Hr-manager, Midroc Automation.
Utbildning: Företagsekonomi, Uppsala universitet, examen 2005.
Favoritbyggnad: ”Pantheon i Rom är en mäktig historisk byggnad.”

Åsa Lamm

Titel: Hr-chef, Midroc Properties.
Utbildning: Civilekonom inriktning organisation och ledarskap, Lunds universitet, examen 1996.
Favoritbyggnad: ”WTC Propellergatan i Västra Hamnen i Malmö. Det är en vacker och hållbar byggnad som vi har utvecklat och nu förvaltar.”

Mycket av framgångarna ligger enligt Carolina i att Midroc arbetar med intressanta och komplexa projekt där medarbetarna kontinuerligt utmanas och utvecklas.
– En trevlig arbetsplats betyder mycket men vi satsar också på individens utvecklingsresa. När man börjar på Midroc ska man kunna se sig själv arbeta kvar hos oss länge utan att tappa den egna utvecklingstakten, säger hon.

Genom Midroc Business School erbjuds ett brett nät av utbildningar och ledarskapskurser till chefer och medarbetare. Alla nya medarbetare får gå en medarbetarskapsdag där de bland annat får genomföra en personlighetsanalys. Midroc tror på att om du ges förutsättningar att lära känna dig själv, dina drivkrafter och beteenden gentemot andra bättre, kommer du känna dig tryggare som individ och i din yrkesroll. Det kommer också stärka relationerna med kollegorna och kunderna.
– Det finns inga rätt eller fel, utan handlar om hur vi kompletterar och tar lärdom av varandra. Det innebär en ökad självkännedom så att varje medarbetare kan bidra till helheten på bästa sätt, säger Åsa.

Koncernen och dess ägare har sedan en längre tid tillbaka skapat en ledningsplattform som utgör grunden för organisationens gemensamma språk och kärnvärden.
– Innehållet i plattformen beskriver bland annat hur vi arbetar på ett inkluderande sätt i vår affärsplaneringsprocess. På så sätt får vi in fler perspektiv och mer input på hur vi ska arbeta framåt vilket också bidrar till ett större engagemang och framdrift, säger Sofia.

Carolina berättar att Midrocs projektförmåga är en utmärkande styrka. Den gör att Midroc har möjlighet att ta sig an komplexa helhetslösningar för kundernas räkning.
– Projektförmågan består av många olika kompetenser där varje medarbetare bidrar med sin kunskap och förmåga. Det handlar om att lägga ett kompetenspussel som på bästa sätt tar tillvara på individens styrkor, säger Carolina och fortsätter:
– Ingen medarbetare hos oss behöver känna att man förväntas vara komplett. Det finns en trygghet i att vi kompletterar varandra och att man får utrymme att fokusera på det man är bäst på.

Midroc bygger framtidens samhälle och Embassy of Sharing är ett av Midroc Properties stora hållbarhetsprojekt.
– Det här är vi extra stolta över. Det är ett område med sju byggnader med olika identiteter som växer fram i Hyllie i Malmö och som bygger på delningsekonomi, säger Åsa.

Midroc

Midroc Europe utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2019 omsatte vi 11,4 miljarder kronor och sysselsatte 4 200 medarbetare.

Antal medarbetare: 4 200.
Medarbetarnas bakgrund: Bland akademiker främst ingenjörer, både högskoleingenjörer och civilingenjörer inom bland annat automation, bygg, väg och vatten, lantmäteri, industri, energi och samhällsbyggnad.
Karriärvägar: Medarbetaren ansvarar tillsammas med sin chef för sin utveckling genom att både en systematiskt och kontinuerlig dialog. Intern rörlighet uppmuntras och det finns möjligheter till utlandsarbete.
Rekrytering: Sker löpande, nya tjänster annonseras på hemsidan.

Läs mer: midroc.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Midroc
Ledarskapet startar med dig själv
Läs mer
Xylem
»Jag får jobba med en produkt som jag tycker är viktig«
Läs mer
Jimmy på PostNord står inomhus och lutar sig mot ett stort fönster. Utanför skymtar man grönska.
PostNord
“Jag saknade PostNord – folket, kunskapen och utvecklingen”
Läs mer
Sesol
»Vår vision är att vara det självklara valet«
Läs mer