Peab

”Peab klättrar stadigt i ranking som attraktiv arbetsgivare”

2019-12-16

Anders Berge står utomhus med grönskande träd i bakgrunden.

Bygg- och anläggningsföretaget Peab är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Bakom framgångarna står långsiktighet och starka värderingar.

Peab, som grundades 1959 av två skånska bröder, sysselsätter i dag 15 000 medarbetare. Bygg- och anläggningsföretaget har haft 60 starka år och fortsätter att satsa långsiktigt.
– Det är en fantastisk resa som är gjord och den är byggd på starka värderingar. Peab är det mänskliga företaget där du får ta initiativ och ansvar, och fokus ligger på karriär och utveckling. Vi mår väldigt bra och ser framtiden an med tillförsikt, säger Anders Berge, chef kompetensförsörjning.

Anders Berge

Utbildning: Fyraårig militär utbildning (major) i Umeå, Stockholm och Kvarn.
Drömboende: Det har jag redan och det är ett rött hus med vita knutar som ligger längst ut i Stockholms skärgård. Omgivningen består av kala klippor och karg natur – det är som Saltkråkan.

Hur går det för er?

– Peab är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi fortsätter klättra i olika mätningar. Vi ökar i attraktivitet även hos studenter, och har ett högt eNPS, vilket är ett mått på hur villiga medarbetarna är att rekommendera sin arbetsplats till vänner och bekanta. Vi ser också att medarbetare som lämnat oss för andra utmaningar kommer tillbaka – av de som anställdes 2018 var 16 procent återvändare.

Vad är det som gör att ni är attraktiva som arbetsgivare?

– Vi är ett värderingsstyrt bolag som erbjuder många möjligheter för den som är beredd att satsa. Vi petar inte i detaljerna, vi ger individen frihet att skapa utifrån våra värderingar. Våra värderingar som vi kallar JUPP – jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig – går igenom i hela organisationen. Vi är jordnära, öppna och prestigelösa. Hos oss får man utveckla och utvecklas, vi är personliga i relationer, och pålitliga – kommer man överens om något så gäller det.

Vad lockar nya medarbetare till Peab?

– Balans mellan fritid och arbete är viktigt. Vi är ett företag med starka värderingar där man får utrymme att utvecklas. Ungdomar lockas också av att det finns en mening i bolaget, att vi är en schysst spelare som har hållbarhetsaspekten i fokus. Vi har till exempel tagit fram ECO-asfalt och ECO-betong för att vi menar allvar med hållbarhetsförflyttningen. Vi finns på 80 platser i Norden och det gör att vi kan agera lokalt. Vi är det lokala företaget med det stora företagets resurser.

Hur ser karriärmöjligheterna ut?

– Vår utvecklingskatalog är full av möjligheter. Vi hjälper medarbetarna att finna sin karriärväg genom att beskriva de möjligheter som finns i koncernen och se till att alla har en utvecklingsplan. Växer individen så växer Peab, säger Anders och fortsätter:
– 2018 sökte vi bevis för kvaliteten på vårt ledarprogram som hänger ihop med våra värderingar genom att lämna in en ansökan till Brandon Hall – den största tävlingen inom HR-området och utveckling – och då vann vi guldmedalj.

Peab

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på cirka 54 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm. Peab klättrar på rankinglistorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer på peab.se. Följ oss gärna på LinkedIn, Facebook och Instagram.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Hakar Ahmad står inne på Skanskas kontor, lutad mot ett trappräcke.
Skanska
“Jag jobbar med ett av Sveriges häftigaste projekt”
Läs mer
AstraZeneca
“Här kan vi växa, hjälpa och göra skillnad för kommande generationer”
Läs mer
Sogeti
”Sogeti tar fram medarbetarens inre potential”
Läs mer
Ida Landin och Jonas Lundgren står utomhus under varsitt paraply med vatten i bakgrunden.
Rejlers
”Genom att hitta nya arbetssätt blir jobbet ännu roligare”
Läs mer