Svensk Fastighetsförmedling

Omtyckt varumärke med stolta medarbetare

2020-02-19

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Liza Nyberg står på ett Svensk Fastighetsförmedling-kontor med kollegor i bakgrunden.

Svensk Fastighetsförmedling finns på många platser runt om i landet. Medarbetarna rekommenderar Sveriges största oberoende mäklare som arbetsgivare till sina vänner.

Svensk Fastighetsförmedling har cirka 1 200 medarbetare på 225 orter i landet. Liza Nyberg är vd på Sveriges största oberoende mäklarkedja.

– Vi är lokala, stora och starka, och kan försäljning. Vi har också en bredd och spetskompetens inom våra områden: bostadsrätter, villor, fritidshus, nyproduktion, kommersiella fastigheter och lantbruk. Vi är noga med kompetensen. Vi ser exempelvis till att de som jobbar med nyproduktion har en specifik certifiering, säger Liza.

Liza Nyberg

Titel: Vd
Utbildning: Civilekonom, Stockholms universitet, examen 1984.
Drömhem: ”Våra barn har flyttat hemifrån så just nu är det en lägenhet i city med nära till kultur och härliga restauranger.”

Medarbetarna på Svensk Fastighetsförmedling har röstat fram mäklarkedjan som en av Sveriges bästa arbetsgivare. Och de ökar i attraktivitet bland studenter.

– När studenter får vara med och ranka sin framtida arbetsgivare så kommer vi väldigt högt. Vi ser också att vi i våra medarbetarundersökningar får ett kontinuerligt bättre resultat. Ett exempel är att en stor andel av våra medarbetare faktiskt pratar med sina vänner och rekommenderar Svensk Fastighetsförmedling som arbetsgivare. Det gör mig oerhört stolt, säger Liza

Svensk Fastighetsförmedling grundades 1937 och är Sveriges äldsta mäklarkedja.

– Vi är lokala och personliga. Även om vi är en stor kedja så är vi ändå små, vi har 230 bobutiker som är riktigt lokala. Våra medarbetare jobbar i ett och samma system, vi har Sveriges största kundregister och har byggt upp ett välkänt och omtyckt varumärke, säger Liza och fortsätter:

– Vi drivs av våra värdeord; nytänkande, engagemang, omtanke och affärsmässighet – de är starka i vår organisation och formar vår kultur. Trivsel handlar mycket om ledarskapet, och det är något som vi jobbar mycket med för att säkerställa att vi har chefer som verkligen ser sina medarbetare.

Mäklarkedjan driver en egen mäklarskola tillsammans med Högskolan i Gävle, och har en doktorand på högskolan som forskar i hållbart mäkleri.

– I vår egen mäklarskola har vi möjlighet att plocka in dem som vi tror blir väldigt duktiga som mäklare men som inte har betyg för att komma in på den traditionella mäklarhögskolan, säger Liza och fortsätter: – Vi är också med och sponsrar forskning som tittar på den enskilda mäklarens hållbarhet i arbetslivet. Syftet är att kunna bidra till hur mäklaryrket kan bli ett långsiktigt och hållbart karriärval.

Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling har omkring 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans cirka 200 franchisetagare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor.

Antal medarbetare: Cirka 1 200 i Sverige.
Instagram: instagram.com/svenskfast
Facebook: facebook.com/svenskfastkarriar

Läs mer: svenskfast.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Malin Silander står inne på Svensk fastighetsförmedlings kontor och blickar in i kameran med ett leende.
Svensk Fastighetsförmedling
“Att göra ett lag av 1 200 stjärnor”
Läs mer
Atlas Copco
Vi utmanar och utvecklar oss själva hela tiden
Läs mer
Rami Hussein sitter vid ett bord i en av CGI:s lokaler med en dator framför sig.
CGI
Möjligheten att bli delägare skapar ett starkt driv
Läs mer
Jimmy på PostNord står inomhus och lutar sig mot ett stort fönster. Utanför skymtar man grönska.
PostNord
“Jag saknade PostNord – folket, kunskapen och utvecklingen”
Läs mer