Topp 50 2023

Sogeti

“Vi har en stark teamkänsla inom Sogeti”

2019-12-13

Text: Sara Schedin

Foto: Felicia Yllenius

På Sogeti får frontendutvecklaren Annelie Viklund stor frihet att själv vara med och utforma sin roll.

Våren 2018 kom Annelie Viklund in som praktikant på det globala it-konsultbolaget Sogetis kontor i Västerås. Eftersom hon trivdes så bra valde hon att söka jobb som frontendutvecklare på företaget bara några veckor in i praktikperioden.

– I Västerås sitter de flesta inhouse vilket skapar en bra teamkänsla på kontoret. Vi vet våra styrkor och svagheter, och tar mycket hjälp av varandra. Kombinationen av härliga kollegor och fantastiska chefer var det som lockade mig hit. Alla är väldigt peppande och det finns en positiv energi inom företaget som jag tycker är inspirerande

Annelie Viklund

Titel: Frontendutvecklare.
Utbildning: Frontendutvecklare, Nackademin examen 2018.
Varför är det spännande att jobba med IT? ”Det här är en bransch som aldrig står still och där det alltid finns nya saker att lära sig.”

Annelie berättar att hon fick mycket stöd och hjälp i början eftersom hon var nyutbildad, men att hon samtidigt hade mycket att säga till om när det kom till utformningen av hennes roll.

– Man bryr sig verkligen om sina anställda på Sogeti och vill att vi ska utvecklas. Jag fick tidigt frågan vilken riktning jag ville gå åt och vad jag ville fokusera på. Vi pratade också om ifall jag ville jobba lokalt eller internationellt. Eftersom Sogeti finns på 100 orter runt om i världen finns alla möjligheter för den som vill jobba utomlands. Jag har exempelvis en kollega, vars man blev erbjuden ett jobb i England, som precis har börjat på ett av våra kontor där.

Om en medarbetare på Sogeti sitter på någon kunskap de skulle vilja dela med sig av till sina kollegor anordnar bolaget något som kallas “Lunch and Learn”. Då har man möjlighet att hålla i en kort föreläsning om något nytt och hett som man vill berätta om.

– Ämnena kan vara allt från nya designverktyg till cloud-lagring, så länge det på något sätt är relevant för branschen. Exempelvis höll jag och en kollega nyligen i en “Lunch and Learn” om webbtillgänglighet, ett ämne som vi även har varit och föreläst om ute hos våra kunder.

Varje månad skickar Sogeti ut en medarbetarenkät till sina anställda för att ta tempen på vad vi tycker om en specifik fråga.

– Det är ett väldigt bra sätt att fånga upp eventuella problem på en gång och skapar en känsla av att våra tankar och idéer är viktiga. Våra chefer är också noga med att lyfta och åtgärda sådana saker som vi tar upp.

Sogeti

Sogeti, en del av Capgemini-koncernen, arbetar nära kunder och partners för att dra full nytta av möjligheterna med teknologi och kombinerar agilitet och implementeringshastighet för att skräddarsy innovativa, framtidssäkrade lösningar inom Quality Engineering & Testing, Cloud och Cybersecurity, förstärkta av AI och automation.   Antal medarbetare: Cirka 21 000 medarbetare i 13 länder, av dessa arbetar cirka 1 200 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Läs mer: www.sogeti.se

Dela det här inlägget

Sogeti Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Sogeti
”Sogeti tar fram medarbetarens inre potential”
Läs mer
Alen Music från Sogeti står utomhus, lutandes mot en vägg
Sogeti
”Sogeti är en del av min familj”
Läs mer
Marie står vid skrivbordet och tittar in i kameran med ett leende.
Ludvig & Co
“För att nå resultat måste vi samarbeta”
Läs mer
Sigma Technology Group
»Som konsult på Sigma har du mycket att säga till om«
Läs mer