TOPP 10

Sigma Industry

»Sigma Industry ser varje person som en entreprenör«

2022-12-12

Lästid ca 2min

Foto: Catrin von Tiesenhausen

En entreprenörsanda och frihet att testa sina idéer präglar företagskulturen på Sigma Industry, som under hösten gått mot strömmen och delat upp företaget i mindre dotterbolag.

Som vice vd och konsultchef har Kristina Bjerke dubbla roller på konsultbolaget Sigma Industry. Huvudansvaret för en konsultchef är att nätverka och utöka sitt team, matcha konsulter med kunder och uppdrag, samt skapa en härlig arbetsplats för medarbetarna.
– Eftersom många av våra medarbetare arbetar ute hos kunder, är det viktigt för oss att ha en stark och varm kultur där vi träffas ofta. Vi ordnar AW’s, utbildningstillfällen, resor och
konferenser och styr upp frukost på fredagar. Sigma ska alltid kännas som hemma.

Kristina Bjerke

Titel: Vice vd på Sigma Industry Smart.
Utbildning: Civilingenjör Kemiteknik.
Var hämtar du inspiration? ”Jag hittar inspiration i möten och samtal med andra människor.”

Kristina har en bakgrund inom Life Science och automation. Hon blev kontaktad av Sigma då de önskade bygga en enhet mot de områdena. Det som lockade henne var vad hon kallar
”Sigma-andan”.
– Här ser man varje person som en entreprenör och värdefull medspelare. Oavsett om man är chef eller konsult får man uttrycka sina åsikter, påverka, utvecklas, testa idéer och misslyckas. Det gör Sigma till en väldigt rolig arbetsplats!

1 september i år delades en del av Sigma Industry upp i mindre dotterbolag. Detta går mot strömmen, då vi ser en trend av konsolidering på marknaden. Men Sigma vill värna om det familjära och ge varje medarbetare en tydlig identitet och synlighet.
– Det knyter an till entreprenörstanken. I stället för att växa till en jätte väljer man att dela upp bolaget och ge varje vd frihet att utveckla sin egen verksamhet. Medarbetarna ska inte känna sig som en i mängden utan det ska vara litet och nära, men med en stor koncern i ryggen.

»Medarbetarna ska inte känna sig som en i mängden utan det ska vara litet och nära, men med en stor koncern i ryggen.«

Kristina tycker att det roligaste med jobbet är närheten till medarbetarna, kundrelationerna och att bygga ett starkt bolag med visionen att vara den bästa arbetsgivaren.
– Jag vill inte vara en konsultchef som bara skickar ut konsulter på uppdrag utan jag vill ha en relation med mina anställda. Det är roligt att vara nära och veta vad de gör på dagarna, coacha och se hur de utvecklas. Jag tycker om att para ihop kunder och konsulter och blir glad när en kund hör av sig och är nöjd med en av mina medarbetare, och att medarbetaren i sin tur tycker att uppdraget är roligt.

Text: Johanna Jacobsson

Sigma Industry

Sigma Industry är en del av Sigma-gruppen och finns representerad i hela landet. Här arbetar över 1 000 ingenjörskonsulter som varje dag levererar tekniska lösningar till våra kunder, främst inom industrisektorn. Vi är en trygg och varm arbetsgivare som ger medarbetare utrymme att utvecklas. Läs mer: www.sigmaindustryeastnorth.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Sigma
”Vi bygger starka och motiverade team med våra techkonsulter”
Läs mer
Sesol
»Vår vision är att vara det självklara valet«
Läs mer
Sogeti
”Sogeti tar fram medarbetarens inre potential”
Läs mer
Essity
“Essity är som en lekplats för kunskap”
Läs mer