TOPP 10

Sogeti

”Sogeti tar fram medarbetarens inre potential”

2023-12-12

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Patrik Lundin

Utveckling, betydelsefulla uppdrag och tillit lockade Nellie Mowla till Sogeti. Nu projektleder hon flera olika it-initiativ.

Nellie Mowla är projektledare på Sogeti. Hon började sin yrkesbana som tandläkare men valde att plugga ekonomi och projektledning på distans samtidigt som hon var föräldraledig. Efter några år inom projektledning i bankvärlden, i december 2022, fick hon rollen som projektledare på Sogeti.

 

– Företaget har en gedigen utvecklingsstrategi för sina medarbetare som är oerhört uppskattad. De är duktiga på att ta fram medarbetarens inre potential. Just nu går jag en flera månader lång ledarutbildning vilken tagits fram tillsammans med Harvard University som jag är glad att få ta del av.

Nellie Mowla

Titel: Projektledare/teamledare.
Utbildning: Tandläkare, Karolinska institutet, examen 2008. Kurser inom ekonomi och projektledning.
På fritiden: ”Då är jag med familjen. Vi har två killar som har flera aktiviteter som fotboll, basket och simning. Jag
tränar på gym fyra till fem gånger i veckan, oftast på morgonen, och det ger mig mycket energi.”

Nellie är projektledare och teamledare hos en av Sogetis kunder i offentlig sektor där hon driver och leder olika it-initiativ.

 

– Min uppgift är att definiera projektmål tillsammans med uppdragsgivaren och planera och Utveckling, betydelsefulla uppdrag och tillit lockade Nellie Mowla till Sogeti. Nu projektleder hon flera olika it-initiativ. Text Tina Lindström Carlsson Foto Patrik Lundin leda leveranser tillsammans med dem. Vi har tagit fram ett gemensamt arbetssätt för att fokusera på att effektivisera it-leveranserna ut mot verksamheten, och det har varit väldigt uppskattat. Det har gjort att vi har ökat på effektiviseringen, hastigheten och robustheten hos kunden, säger hon.

Ärlighet, tillit och professionalism ligger Nellie varmt om hjärtat och hon berättar att det genomlyser företaget i alla led.

 

– Öppenheten och den mångkulturella atmosfären som Sogeti har skapat värmer, det märks tydligt bland anställda men även hos våra kunder. Av Sogetis ledare är drygt 45 procent kvinnor. Sogeti driver också #addher, ett av Sveriges största externa nätverk för kvinnor i it-branschen, för att synliggöra kvinnor och attrahera fler.

Sogeti har rankats på listan över Sveriges bästa arbetsgivare sedan 2010.

 

– Det värdesätter jag mycket och det är något jag prioriterar när jag väljer arbetsgivare. Jag sökte ett företag som inte bara kunde erbjuda utvecklande och betydelsefulla uppdrag men även gemensam respekt och där kompetens står i fokus. Det hittade jag på Sogeti vilket gjorde att jag kände mig hemma direkt, säger Nellie

Sogeti

Sogeti, en del av Capgemini-koncernen, arbetar nära kunder och partners för att dra full nytta av möjligheterna med teknologi och kombinerar agilitet och implementeringshastighet för att skräddarsy innovativa, framtidssäkrade lösningar inom Quality Engineering & Testing, Cloud och Cybersecurity, förstärkta av AI och automation.   Antal medarbetare: Cirka 21 000 medarbetare i 13 länder, av dessa arbetar cirka 1 200 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Läs mer: www.sogeti.se

Dela det här inlägget

Sogeti Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Alen Music från Sogeti står utomhus, lutandes mot en vägg
Sogeti
”Sogeti är en del av min familj”
Läs mer
Sogeti
“Vi har en stark teamkänsla inom Sogeti”
Läs mer
Consid
”Vi fortsätter vår geografiska expansion”
Läs mer
Sambla Group
“Honestly, it’s a joy to work at Sambla Group”
Läs mer