TOPP 10

Sesol

»Vår vision är att vara det självklara valet«

2022-12-05

Lästid ca 2 min

Foto: Daniel Silfver

Sesol verkar i solcellsbranschen och den starka expansionen fortsätter. Målet är att vara det självklara valet, både för kunder och medarbetare.

Tre Jönköpingskillar hade en idé om att skapa ett tillväxtbolag i solcellsbranschen, och sedan starten 2019 har Sesol haft en oerhört stark tillväxt. Då var man 4 anställda, i dag är den siffran över 900, med etableringar på snart fjorton platser runt om i landet. Under 2023 sker ytterligare rekrytering i tillväxtresan. I år är Sesol dessutom utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare. Kevin Larsson, marknadschef på Sesol:
– Utmärkelsen är ett oerhört fint betyg som speglar vår verksamhet väl, och allt baseras på medarbetarnas insatser. Vi har arbetat mycket med vår företagskultur på olika sätt. Det arbetet har skapat ett väldigt stort engagemang hos våra medarbetare, som i sin tur har bidragit till en familjär och inbjudande känsla som vi har lyckats bibehålla och utveckla trots vår snabba tillväxt.

Kevin Larsson

Titel: Marknadschef.
Om du får fantisera, vad vill du att solceller ska kunna driva som de inte gör i dag? ”Jag ser mycket fram emot den dag då vi kan resa jorden runt med flygplan som drivs helt och hållet av solenergi!”

Kunskap bakom resultat

Sesol driver sin egen interna utbildningsenhet, berättar Kevin. Här kompetensutvecklas alla inom kunskapsområden som solceller, energilagring och elbilsladdning. Från teknik och installation till ekonomiska fördelar.

– Solcellbranschen är relativt ny och det finns inte mycket erfarenhet, därför måste vi driva det själva. Har vi medarbetare som trivs och har kunskapen kan vi prestera bra resultat och utveckla fina anläggningar till våra kunder. Rätt person på rätt plats är det viktigaste.

Familjär arbetsmiljö

Sesol har en platt organisation och med den har en familjär arbetsmiljö växt fram. Alla respekterar och lyssnar på alla och besluten grundas på vad medarbetarna tycker och känner. Den bästa idén är den som vinner.
– Vi har ett stort fokus på att göra saker tillsammans. Vår egen eventavdelning anordnar föreläsningar, idrottsevent, konferenser och kickoffer. Mycket för att kunna umgås utan att behöva prata jobb. Och vi har stort fokus på att behålla den familjära känslan, även om vi ska växa kraftigt och bli större under 2023, säger Kevin.

Alla kan göra karriär

Kevin lyfter de goda karriärmöjligheterna som ett skäl att söka sig till Sesol. Många gör väldigt snabba karriärer, det är han själv ett tydligt bevis på.
– Jag har haft en gedigen utveckling. Jag började som affärstöd för två år sedan och har nu fått chansen att axla rollen som marknadschef sedan ett år tillbaka. De som gör det lilla extra här belönas för sitt arbete och det finns verkligen möjligheter till att utvecklas tillsammans med bolaget.

Text: Eva Rydinger

Sesol

Dela det här inlägget

Sesol Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Praktikertjänst
Det är ett sunt företag med fokus på kvalitet
Läs mer
Sigma Industry
»Sigma Industry ser varje person som en entreprenör«
Läs mer
Sambla Group
Ett växande Sambla Group satsar på kulturen och de egna talangerna
Läs mer
Sogeti
”Sogeti tar fram medarbetarens inre potential”
Läs mer