Topp 50 2023

Tetra Pak

“Det finns så mycket att utforska på Tetra Pak”

2021-11-22

Estimerad lästid ca 2 min

Julia står med armarna i kors och lutar sig mot en glasvägg.

#13

Topp 50 2023

Foto: André de Loisted

Tetra Pak driver innovation och har sin grund i långsiktighet och starka värderingar. Medarbetarna uppmuntras till samarbeten, personlig utveckling och välmående.

Tetra Pak är världsledande inom process- och förpackningslösningar för livsmedel. Deras produkter når dagligen flera hundra miljoner människor världen över. Julia Hillbur började på företaget 2017 och har arbetat som koordinator och HR-administratör i rekryteringsteamet. I oktober 2021 tillträdde hon rollen som employer branding specialist.
– Det är en spännande utmaning och ett stort ansvar. Rollen innebär mer av ett strategiskt långsiktigt perspektiv om hur vi vill förmedla bilden av Tetra Pak. Samverkan med universitet och högskolor ingår i uppdraget, och att se möjligheter
för nya samarbeten, säger hon.

Julia Hillbur

Titel: Employer Branding Specialist.
Utbildning: Personal- och arbetslivsfrågor inriktning arbetsrätt. Lunds universitet, examen 2016.
Vad är det bästa med att jobba på Tetra Pak? ”Jag får mycket energi från mina kollegor och gemenskapen som vi har. Det är viktigt för mig och en stor anledning till att jag trivs så bra.”

Kundfokus och långsiktighet, frihet och ansvar är några av Tetra Paks grundläggande värderingar.
– Företagskulturen är väletablerad och samtidigt utvecklande. Våra värderingar lägger vikt vid att vi driver kvalitet och innovation samtidigt som vi samarbetar och har kul tillsammans. Du känner att Tetra Pak tar hand om dig som anställd.
Du jobbar i den trygga och fina miljön och sporras att vidareutveckla dig själv. Det är välbalanserat och uppmuntrande, säger Julia.

"Nu drygt fyra år senare lär jag mig fortfarande nya saker hela tiden – det finns alltid något nytt att upptäcka."

Av de drygt 25 500 anställda på Tetra Pak världen över arbetar cirka 4 000 i Sverige.
– Det finns så mycket att utforska här. Du har alla möjligheter att utvecklas och ta steg i olika riktningar. Det är otroligt stort och det sker förändringar hela tiden. Att vi exempelvis sysslar med avancerad teknologi tror jag inte är allmänt känt, säger Julia och fortsätter:
– Jag valde Tetra Pak för att jag ville lära mig mycket i en stor internationell organisation. Nu drygt fyra år senare lär jag mig fortfarande nya saker hela tiden – det finns alltid något nytt att upptäcka.

Tetra Pak månar om sina anställda genom att främja hälsa, säkerhet och välmående. Ett konkret exempel är hur de satte extra fokus på mental och fysisk hälsa under coronapandemin.
– Vår företagshälsovård har verkligen stöttat oss, och det finns alltid någon att prata med när det känns jobbigt. Olika aktivitetsutmaningar har uppmuntrat till fysisk träning, som att gå ett antal steg per dag. Vi har en egen idrottsförening, och ett stort gym som jag ofta använder, säger Julia och fortsätter:
– Du känner att du hela tiden blir uppmuntrad att ta hand om dig och det finns verktyg för att göra det. Vi sätter hälsa och trivsel högt.

Text: Tina Lindström Carlsson

Tetra Pak

 I nära samarbete med våra kunder gör vi livsmedel säkra och tillgängliga överallt​. Varje dag konsumeras oerhörda mängder vatten, mjölk, juice och andra flytande livsmedel i hela världen. Vi på Tetra Pak har utvecklat en serie förpackningar som bevarar innehållets näringsvärde och smak. Tack vare Tetra Paks teknik har det blivit betydligt lättare att förpacka och distribuera flytande produkter till konsumenter.​

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Consid
»Vi levererar lösningar i världsklass«
Läs mer
Malin Silander står inne på Svensk fastighetsförmedlings kontor och blickar in i kameran med ett leende.
Svensk Fastighetsförmedling
“Att göra ett lag av 1 200 stjärnor”
Läs mer
Marie står vid skrivbordet och tittar in i kameran med ett leende.
Ludvig & Co
“För att nå resultat måste vi samarbeta”
Läs mer
Malmö 231108
György Millinkhoffer med kollegor på Bravida i Malmö.
Foto: André de Loisted
Bravida
”Vi trivs här eftersom vi gör något bra tillsammans”
Läs mer