Topp 50 2023

Sigma Technology Group

”Vi bygger starka och motiverade team med våra techkonsulter”

2023-12-12

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

#4

Topp 50 2023

Gemenskapen, entreprenörsandan och många utvecklingsmöjligheter bidrog till att Melanie Temml och Christoffer Elmesioo valde Sigma Technology som arbetsgivare. Samhörigheten är stark i bolaget där medarbetare från världens alla hörn arbetar och utvecklas tillsammans.

Melanie Temml

Titel: Enhetschef.

Utbildning (skola och examensår): 

Fritidsintresse: ”Jag har tränat Taekwondo sedan jag var sju år. Att kunna kombinera träning och tävling på elitnivå med yrkeslivet, var avgörande för mig i valet av arbetsgivare.”

Christoffer Elmesioo

Titel: Enhetschef och utvecklare.

Utbildning (skola och examensår): Systemutveckling, Örebro universitet. Projektledning, Stockholms universitet. Examen 2019. 

Fritidsintressen: ”På fritiden fortsätter jag att programmera och läsa böcker. Jag gillar att träna, jag springer och cyklar och har precis anmält mig till triathlon.”

 

Både Melanie och Christoffer har personalansvar och teamen de ansvarar för arbetar med it-utveckling, ux-design och analyser, som exempelvis satsningar kring e-handel och interna applikationer åt kunder inom möbeltillverkning, grön energi, fordon, bank och försäkring. 

 

– Vi bygger starka och motiverade team med våra techkonsulter. Vi ser till att medarbetarna utvecklas genom sina uppdrag och det som Sigma har att erbjuda. Vi ger dem självförtroendet att ta en roll som de kan växa in i, och som de kanske annars inte fått möjlighet till, säger Melanie.

 

– Jag har fått mycket hjälp och stöttning. Min chef och jag lade ganska tidigt upp en plan för vad jag vill göra framåt och hur jag ska komma dit. Det har funkat väldigt bra och det är något som vi gör med alla konsulter och anställda. Det ska alltid finnas utvecklingsmöjligheter, både för dem som kommer direkt från studierna, och för dem som jobbat i branschen i 20 år, säger Christoffer. 

Sigma beskrivs som ett storbolag med stark entreprenörsanda. Varje enhet fungerar som ett eget bolag.

 

– Vår företagskultur är unik på så vis att vi kombinerar en bolagsstruktur med entreprenörsanda. Det ger en bra kombination av stabilitet och innovation, säger Christoffer. 

 

– Vi har det bästa av två världar. Trygghet, förmåner, kollektivavtal och finansiell stabilitet i och med att vi är ett så stort bolag. Samtidigt driver vi varje avdelning som ett bolag i bolaget, vilket gör att vi har snabba beslutsvägar, säger Melanie. 

En öppen atmosfär där medarbetare från världens alla hörn möts och utvecklas tillsammans präglar arbetsplatsen. 

 

 – Vi har en otroligt välkomnande och accepterande kultur. Det spelar ingen roll vilken bakgrund du har eller vad du gillar, vi är en storfamilj där alla vågar vara sig själva och ta plats, säger Melanie. 

 

– Vi har ofta ”eat, meet and learn” då vi möts över en fika, lunch eller middag och går en kurs eller lyssnar på olika föredrag. Det kan vara en konsult som visar upp något speciellt som han eller hon brinner för, som exempelvis spelutveckling, eller en grupp som presenterar ett aktuellt projekt. Det är uppskattat, säger Christoffer. 

Sigma Technology Summit är namnet på den årliga konferensresan för alla anställda i Sverige och Norge. Den senaste resan gick till Spanien och Benidorm med 770 medarbetare.

 

 – Förra gången var vi i Grekland. Det är en höjdpunkt. Det börjar redan på våren när vi får reda på mer om kommande resa. Vi lever på det under sommaren till hösten då resan sker, och därefter blickar vi tillbaka på resan. Vi har många kontor i landet så det blir ett bra tillfälle att träffa nya kollegor, och det är kul att möta alla kollegor som man träffade förra året, säger Christoffer.

 

– Det kommer små ledtrådar i posten, så det blir en grej att alla ska lista ut vart vi ska. Och det bygger mycket på gemenskap i grupperna. Jag började min anställning genom att åka på min första summit. Det blev ett perfekt sätt att lära känna mina framtida kollegor och komma in i gemenskapen på Sigma, säger Melanie.

Sigma Technology Group

Sigma Technology Group är en global leverantör av produktinformation, embedded & software design samt offshoreutveckling. Vi är experter med passion för teknik och information och vi sätter en stolthet i att alltid förbättra våra leveranser. Vår leveransfilosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor på många orter i världen för att vara nära våra kunder.

Läs mer: sigmatechnology.se

Dela det här inlägget

Sigma Technology Group Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Sigma Technology Group
»Som konsult på Sigma har du mycket att säga till om«
Läs mer
Två medarbetare står vid ett bord och pratar med varandra över en kopp kaffe.
Sigma Technology Group
“Vi medarbetare får vara med och bygga upp bolagen”
Läs mer
Sigma Technology Group
“Vi är entreprenörsdrivna och utvecklar framtidens lösningar”
Läs mer
Sigma Industry
»Sigma Industry ser varje person som en entreprenör«
Läs mer