Sigma Technology Group

“Vi är entreprenörsdrivna och utvecklar framtidens lösningar”

2020-11-11

Text: Eva Rydinger

Foto: André de Loisted

Proffsighet och laganda håller passionen levande på Sigma Technology.

Passion, handlingskraft och laganda – det är tre bärande hörnstenar på Sigma Technology. Och det uppskattas av medarbetarna, för teknik- och konsultföretaget ligger på förstaplats när undersökningen Sveriges Mest Rekommenderade Arbetsgivare presenterar sin topp 10-lista. Kristina Olsson, technical editor och projektledare, och Johan Hallberg, IT-projektledare, arbetar båda på företaget och sökte sig hit då konsultrollen ger stora utvecklingsmöjligheter och kunskap inom andra branscher.
– Sigma är entreprenörsdrivna och här får jag gehör för mina idéer. Vi utvecklar framtidens lösningar, säger Johan Hallberg

Kristina Olsson

Titel: Projektledare/Technical Editor.
Utbildning: Fil mag engelska, Lunds universitet, examensår 2004.
Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet? ”Stanna upp ibland och njut av att få lära dig nytt, träffa nya människor och bidra med din kunskap.”

Är passion viktigt för att skapa framgång?

– Att känna passion för sitt arbete gör helt enkelt att det blir roligt. Jag drivs av att hitta lösningar på aktuella samhällsproblem och när en lösning är på plats är jag som allra gladast. När vi utvecklade ett rekryteringssystem för Sigma ville vi att alla skulle känna sig sedda genom hela processen – även de som inte fick tjänsten. Vår idé löste utmaningen och blev verklighet, säger Johan Hallberg.

Johan Hallberg

Titel: IT-projektledare.
Utbildning: Utvecklingsingenjör, Högskolan i Halmstad, examensår 2009.
Vilken mentor skulle du vilja ha? ”Richard Branson eller Petter Stordalen. De har samma inställning som jag, att det ska vara kul att jobba. De är också drivna, innovativa och sociala.”

Beskriv Sigmas laganda!

– Vi har en bra gemenskap och en positiv och engagerad Sigma-anda. Alla vill göra ett så bra jobb som möjligt. Förutom avdelningsmöten har vi också andra aktiviteter för att lära känna kollegor som vi annars inte träffar. Teamarbete är också viktigt här – vi utbyter mycket erfarenheter och sporras av varandra, säger Kristina Olsson

Hur jobbar Sigma med mångfald och jämställdhetsfrågor?

– Vi är duktiga på de här frågorna. På Sigma Technologys företag inom produktinformation finns nästan lika många kvinnor som män och under förra året hade vi anställda från 40 olika länder här i Sverige. Det finns en förståelse och acceptans för att skillnader är viktigt – och det är också värderingar som jag själv delar, säger Kristina Olsson.

Vilka utvecklingsmöjligheter finns det på Sigma?

– Vi har kontinuerliga möten med våra chefer som hela tiden checkar av mot uppsatta mål. Utveckling kan ske internt, men det finns också möjligheter att göra karriär utomlands. Nu är jag hemma på föräldraledighet, vilket min chef har full förståelse för, och så snart jag är tillbaka ser jag fram emot alla nya spännande uppdrag som kommer, säger Johan Hallberg

I din arbetsroll på Sigma – vad gör dig stolt?

– Jag är stolt över att jag kan hjälpa mina kunder att sälja sina produkter på flera marknader. När jag kan se resultatet av mitt engagemang – i deras framsteg – då har jag bidragit på ett bra sätt, säger Kristina Olsson.
– Varumärket Sigma talar för sig själv. Vi ligger i framkant och företaget står för allt de säger. Det är jag stolt över, avslutar Johan Hallberg

Sigma Technology Group

Sigma Technology Group är en global leverantör av produktinformation, embedded & software design samt offshoreutveckling. Vi är experter med passion för teknik och information och vi sätter en stolthet i att alltid förbättra våra leveranser. Vår leveransfilosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor på många orter i världen för att vara nära våra kunder.

Läs mer: sigmatechnology.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Två medarbetare står vid ett bord och pratar med varandra över en kopp kaffe.
Sigma Technology Group
“Vi medarbetare får vara med och bygga upp bolagen”
Läs mer
Skanska
Kan VR vara en livräddare?
Läs mer
Marie står vid skrivbordet och tittar in i kameran med ett leende.
Ludvig & Co
“För att nå resultat måste vi samarbeta”
Läs mer
Marginalen Bank
Marginalen Bank drivs av innovation och nytänkande
Läs mer