Traineeguiden Teknik

ONE Nordic

”Jag kom snabbt in i gemenskapen som präglar företaget”

2023-02-24

Lästid ca 2 min

Malmö 230127
Jonatan Andersson på One Nordic.
Foto: André de Loisted

Traineeguiden Teknik

Foto: André de Loisted

Redan under traineeperioden på One Nordic får Jonatan Andersson ta ett stort projektledaransvar. Samtidigt får han en djupare inblick i hela energibranschen.

Civilingenjören Jonatan Andersson är trainee på One Nordic. Här får han prova på olika projektledarroller och vara med och utveckla det nya energisamhället.

 

– Det passar mig och min utbildning perfekt. One Nordic har en viktig roll i en spännande framtidsbransch. Efter traineetiden är planen att bli projektledare på One Nordics etablering i Malmö/Sege, säger Jonatan.

Jonatan Andersson

Titel:

Projektledare Trainee.

 

Utbildning:

Civilingenjör i maskinteknik, master i energiteknik. Lunds tekniska högskola, examen 2022.

 

Fritidsintressen:

”Träning, gym och kompisar. Jag är även intresserad av börsen som jag håller en del koll på.”

Vad är extra viktigt för dig i ditt uppdrag?

– Att få koll på verksamheten och vårt uppdrag. Jag är ofta ute hos montörerna för att se hur våra tekniska lösningar fungerar och vad projekten handlar om. Redan efter fyra månader som trainee fick jag sköta min egen affär. Att jag får ta mycket projektansvar gör att jag utvecklas snabbt.

Ge exempel på vad du gör!

– Jag sköter felavhjälpning av signalkablar som skickar varningar till en driftcentral. Om det exempelvis blir en översvämning i en station skickar vi snabbt ut montörer för felavhjälpning. Jag har kontakt med beställare och montörer och hanterar dessutom ekonomin i projekten.

Hur är det att vara trainee på One Nordic?

– Det är riktigt bra! Vi som går traineeprogrammet träffas ofta. Vi lär oss hur elnätet fungerar och hur olika kraftverk och elnät underhålls. Vi får kunskap om utveckling inom planering, ekonomi och lönsamhet, men även om ledarskap, och hur man hanterar och motiverar medarbetarna. Min mentor som är en erfaren projektledare och min chef har varit ett stort stöd genom hela traineetiden.

”Här får du ta mycket projektansvar.”

Nämn tre fördelar med att vara trainee på One Nordic!

– Vi har rest runt i Sverige och träffat många medarbetare, exempelvis på våra anläggningar i Växjö och Norrköping. Vi har haft många intressanta möten med vd:n, hr- och ekonomichefen och marknadsansvariga. Det gör bland annat att vi får höra vad de tycker är viktigt att tänka på i vardagen. Och som trainee på One Nordic får du ta så mycket ansvar du vill. Om du vill ta över flera projekt får du chansen att göra det.

Vad har överraskat dig?

– Jag blev väl bemött som nyexad och kom snabbt in i gemenskapen som präglar företaget. Jag blev accepterad direkt, och det var en stor grej för mig. Här är alla ett lag, vi håller ihop och hjälper varandra.

Text: Tina Lindström Carlsson

ONE Nordic

ONE Nordic är en av Nordens ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energisektorn. Med vår rikstäckande organisation och lokala kännedom tar vi ansvar för och levererar högklassiga tjänster och lösningar till energiproducenter, -distributörer och -användare. Läs mer: www.one-nordic.se/jobba-hos-oss

Dela det här inlägget

ONE Nordic Placeringar

Traineeguiden Teknik

Artiklar du kanske gillar:

ONE Nordic
”Energibranschen är i en spännande tillväxtfas”
Läs mer
ONE Nordic
”Vi känner att vi är handplockade talanger som företaget vill bevara”
Läs mer
Malmö 190806
Dekan Aco Aziz på One Nordic.
Foto: André de Loisted
ONE Nordic
”ONE Nordic är väldigt lyhörda för mina önskemål och intressen”
Läs mer
Billerud
”Det går inte tusen ingenjörer på en pappersmaskin här”
Läs mer