Traineeguiden Ekonomi

Postnord

”Om jag vill bli bra på logistik är det på PostNord jag ska vara”

2023-01-13

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Civilingenjören Johan Stenström är Graduate på PostNord och befinner sig mitt i omställningen som sker på det anrika företaget och i hela logistikbranschen.

Johan Stenström är mitt uppe i PostNord Graduate Program som startade hösten 2022. I programmet ingår bland annat kompetensutveckling, utbildningar inom ledarskap och personlig utveckling.

­– Vi har miljontals paket som skickas fram och tillbaka och de utmaningar som finns med det lockar mig. Om jag vill bli bra på logistik är det på PostNord jag ska vara, säger han.

Johan Stenström

Titel:

Graduate (Produktionssystemstaben IPI).

 

Utbildning:

Civilingenjör inom industriell ekonomi, master Logistik och supply chain management. Linköpings universitet, examen 2022.

 

Musikfavorit:

”Jag spelar valthorn i Hemvärnets Musikkår Södertörn. Det är alltid kul att spela filmmusik av John Williams som brukar ha fina hornstämmor.”

Vad lockade dig till PostNord?

– En anledning var omvandlingen med en brevmarknad som går neråt och en paketmarknad som går uppåt och de utmaningar som det ger. Vi har erfarenheten och kunskapen, och vi finns i allas brevlådor. Och vi har ett viktigt samhällsuppdrag att nå ut till alla.

Ge exempel på dina uppgifter!

– Mitt huvuduppdrag handlar om att göra en utredning av ett beslutsunderlag om hur vi kan beräkna kostnad och effekter för att veta om vi ska genomföra ett projekt eller inte. Jag har ett stort stöd från erfarna kollegor.

Nämn tre fördelar med att vara Graduate på PostNord!

– Du får en bred inblick i hela verksamheten, vi får exempelvis jobba i projekt, arbeta i produktionen och möta folk i ledande positioner. Du ställs inför kluriga problem och roliga utmaningar. Och jag känner mig behövd, det finns ett intresse från organisationen att jag bidrar till verksamheten.

Hur ser handledningen ut?

– Man får väldigt bra stöd. Jag har en mentor från HR-avdelningen som ansvarar för graduateprogrammet och en handledare på min avdelning på produktionssystemsstaben som också är min chef. Jag har möte med min chef minst en gång i veckan och får stöd internt hur arbetet går och även i arbetet framåt, det är väldigt bra.

Vad har överraskat dig?

– Insikten i det arbete som ligger bakom att PostNord verkligen täcker hela landet och att man kan skicka brev från Ystad till Karesuando. Jag har inte tänkt på den arbetsinsats som ligger bakom den mängd paket och brev som går igenom systemen varje dag och hur vi får det att fungera.

Hur ser du på din framtid?

– Jag ser gärna en framtid på PostNord. Det finns många möjligheter och utmaningar i en intressant bransch som håller på att förändras. Det är en kul plats att vara på och en organisation med bra värderingar och en framtidstro. Allt är logistik så jag som logistiker kan passa in på många olika platser i organisationen.

”Vi har erfarenheten och kunskapen.”

Text: Tina Lindström Carlsson

Postnord

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2021 hade koncernen cirka 28 500 anställda och en omsättning på 40,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Postnord
”PostNord är en hållbar arbetsplats med många möjligheter”
Läs mer
JM
“Vi är med under hela processen – från markförvärv till förvaltning”
Läs mer
SEB
“Jag valde att testa på okända områden som trainee”
Läs mer
Malmö 190806
Dekan Aco Aziz på One Nordic.
Foto: André de Loisted
ONE Nordic
”ONE Nordic är väldigt lyhörda för mina önskemål och intressen”
Läs mer