Traineeguiden Ekonomi

Postnord

”PostNord är en hållbar arbetsplats med många möjligheter”

2023-01-13

Lästid ca 2 min

Foto: Patrik Lundin

Genom PostNord Graduate Program får Natalie Westin en djupare inblick i företaget och i logistikbranschen. Erfarna chefer och kollegor stöttar henne i utvecklingen.

Natalie Westin är en av dem som är mitt uppe i PostNord Graduate Program, med en plats på bolagets strategienhet.

– Det är ett viktigt bolag med en spännande framtid. Vi har vårt samhällsuppdrag och det statliga ramverket som vi måste hålla oss inom samtidigt som vi konkurrerar med nischade uppstartsbolag på en snabbt växande marknad. Det är superspännande att få ta del av den miljön och de enorma utvecklingsmöjligheterna som finns, säger hon.

Natalie Westin

Titel:

Graduate, strategienheten.

 

Utbildning:

Nationalekonomi och Statsvetenskap, Stockholms universitet, examen 2022.

 

På fritiden:

”Jag är tränare för laget Dauntless i cheerleading i föreningen Dynamite. Till våren ska vi till Orlando, USA, och tävla i klubb-VM.”

Berätta om något som överraskat dig!

– Innan jag började på PostNord hade jag inte koll på att det är ett så pass komplext bolag med många olika delar. Jag är långt ifrån fullärd i bolagets storlek men det gör det väldigt spännande, det finns alltid något att lära sig och så mycket att utvecklas inom.

Hur ser ditt uppdrag ut på strategienheten?

– Jag arbetar tillsammans med erfarna projektledare och medarbetare nära delar av den svenska ledningen i ett långsiktigt strategiskt projekt som berör bolagets framtida finansiering. Mina arbetsuppgifter ger mig erfarenheter och en insyn som jag får ta del av tack vare min roll som graduate. Det är särskilt spännande att få den möjligheten som så pass ny i bolaget och i arbetslivet.

”Jag ser ljust på framtiden.”

Hur är det att vara graduate på PostNord?

– Det är väldigt givande. Jag får ta del av ledarskapsutbildningar, självutveckling och coachning. Vi graduates har en mentor på HR där vi diskuterar personlig handledning och utveckling. Jag har även två chefer som jag har regelbundna möten med där vi pratar om arbetets gång och blickar framåt. Sedan har jag framförallt en senior kollega som jag arbetar nära och som ger mig en tydlig praktisk handledning för att få underlätta ingången i bolaget.

Vilka utmaningar har du stött på?

 – Som medarbetare inom bolagsövergripande strategiska projekt måste du ha en bred kunskap om bolaget. Det har varit en utmaning att våga ta steget och ställa alla frågor men jag har fått fint gehör.  Jag har fantastiska chefer och kollegor som är tillgängliga för alla mina frågor så jag har verkligen fått stöttning i mitt lärande.

Hur ser du på framtiden?

– Jag ser ljust på framtiden. PostNord är en hållbar arbetsplats med många möjligheter att klättra och utvecklas internt, så det känns verkligen som att jag är på rätt plats.

Text: Tina Lindström Carlsson

Postnord

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2021 hade koncernen cirka 28 500 anställda och en omsättning på 40,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Postnord
”Om jag vill bli bra på logistik är det på PostNord jag ska vara”
Läs mer
Malmö 230127
Jonatan Andersson på One Nordic.
Foto: André de Loisted
ONE Nordic
”Jag kom snabbt in i gemenskapen som präglar företaget”
Läs mer
Trafikverket
”Vi på Trafikverket jobbar för att underlätta människors vardag”
Läs mer
Postnord
”PostNord är en hållbar arbetsplats med många möjligheter”
Läs mer