COTF

Trafikverket

”Det är en kreativ atmosfär som tillåter att du provar nytt”

2022-06-28

Lästid ca 2 min

Meysam Cordi, Trafikverket

Foto: Julia Sjöberg

Meysam Cordi på Trafikverket är med och planerar hur framtidens järnväg ska se ut. Samtidigt ser han och hans kollegor till att korta avstånden mellan människor.

Meysam Cordi började som trainee direkt efter examen och har sedan dess jobbat med ett flertal olika projekt inom järnvägen. Idag är han delprojektledare och planerar för en ny stambana mellan Göteborg och Borås.

– Trafikverket är en bra arbetsgivare där man har stora möjligheter att utvecklas. Det finns många spännande utmaningar att ta sig an.

Meysam Cordi

Titel: Delprojektledare (Program Göteborg-Borås, Nya Stambanor).

Utbildning: Civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad, Chalmers tekniska högskola, examen 2010.

Favoritinnovation: ”BIM är ett fantastiskt bra 3D-verktyg som gör att vi kan visa hur en järnvägsanläggning ser ut innan den byggs.”

 

Hur började din karriär?

– Jag gick Trafikverkets 18 månader långa traineeprogram. Jag jobbade aktivt i olika projekt inom investering och upprustning av järnvägen samtidigt som jag gick utbildningar, gjorde studiebesök och hade träffar med traineegänget. Därefter blev jag projektledare och tog mig an egna projekt. Under några år bytte jag till att vara entreprenör inom järnvägsbranschen och sökte mig tillbaka till Trafikverket 2019. Den erfarenheten har jag nytta av i min roll som beställare.

Vad jobbar du med idag?

– Just nu jobbar jag bland annat med att ta fram en järnvägsplan för sträckan Almedal och Mölndal. Att jobba med projekt i tidiga skeden ger större möjlighet att påverka slutprodukten, och det är intressant och kul att vi bygger något som är beständigt över tid. Det är samhällsnytta och vi bidrar till att korta avstånd mellan människor.

Hur har ni ställt om verksamheten efter coronapandemin?

–  Vi har möjlighet till distansarbete och vi anpassar oss efter verksamheten. Det är bra; att jobba hemifrån några dagar i veckan passar mig som har småbarn och som hämtar och lämnar dem på förskolan.

”Vi har många yrkesroller.”

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– Vi har många yrkesroller inom myndigheten. Därför behöver du inte byta arbetsgivare för att prova på en ny roll, vilket är lyxigt. Som projektledare kan du exempelvis välja inköp och logistik eller att specialisera dig inom något av våra teknikområden.

Hur uppmuntras ni att testa nya idéer?

– Det är en kreativ atmosfär som tillåter att du provar nytt. Det pågår ett ständigt utvecklingsarbete inom tekniken och olika specialistområden, exempelvis inom BIM och visualisering, men även kring arbetssätt och processer. Som projektledare får du därför möjlighet att både testa och lära dig nya saker.

Nämn en fördel för nyexade att jobba på Trafikverket?

– Trafikverket är en stor arbetsgivare med många möjligheter. Det finns dessutom erfarna kollegor med stor kompetens som stöttar dig i din utveckling.

Text: Tina Lindström Carlsson

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.  

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Karriär

Traineeguiden

Artiklar du kanske gillar:

Trafikverket
”Du får snabbt förtroende att utveckla och utvecklas på Trafikverket”
Läs mer
Trafikverket
”Jag har alltid haft chefer som har uppmuntrat mig till utveckling”
Läs mer
Trafikverket
”Jag känner att jag bidrar med samhällsnytta genom mitt jobb”
Läs mer
Trafikverket
”Jag fick snabbt ett nytt och mer utmanande projekt att jobba med”
Läs mer