Karriär

Trafikverket

”För mig är Trafikverkets samhällsfunktion viktig”

2019-10-30

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Julia Sjöberg

Kulturen präglas av ett öppet klimat och god sammanhållning. På Trafikverket samarbetar alla för att bidra till samhällsnyttan och ett tillgängligt Sverige.

Emma Sturk har tidigare jobbat som projektadministratör, anbudsansvarig, entreprenadingenjör och platschef på Banverket Produktion/Infranord. 2015 började hon som projektledare på Trafikverket och nu är hon tillförordnad enhetschef. 

– Jag är resultatinriktad och tycker om att driva utvecklingsprojekt. I framtiden ser jag mig gärna i någon typ av ledarroll. Det är kul att ta ut en riktning, och att försöka få med alla mot ett gemensamt mål.

”Tillsammans är vi starka.”

Vad jobbar du med?

– Just nu har jag det övergripande ansvaret för underhållet av järnvägen som sträcker sig ungefär mellan Karlstad till Halmstad. Som tillförordnad enhetschef driver jag vår enhet framåt, löser uppgifter och ser till att vårt resultat blir så bra som möjligt. Både ekonomiskt och utförandemässigt när det gäller resurser och personal. Komplexiteten i uppgifterna gör mitt arbete fantastiskt roligt.

Vad är viktigt för dig i valet av arbetsgivare?

– Det ska finnas goda möjligheter för personalen att kompetensutveckla, och det gör det hos oss. Dessutom uppskattar jag variationen i arbetsuppgifterna vilket gör att jag hela tiden utvecklas. För mig är samhällsfunktionen viktig, att vi arbetar mot ett högre syfte. Vi på Trafikverket jobbar mot ett gemensamt mål – alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

Namn: Emma Sturk.
Titel:  Senior projektledare. Tf Enhetschef Underhåll Järnväg Väst. 

Utbildning: Multimediadesign. Fil. kand. i informatik. Ekonomi, inriktning företagsekonomi, Halmstad högskola, examen 2003.

Favorittågsträcka: ”Sträckan mellan Alingsås och Göteborg är fantastiskt fin med sina sjöar. Det är väldigt fint en kall höstmorgon med gräset täckt av dagg eller en vintermorgon när dimman ligger på sjön.”

Hur upplever du kulturen?

– Vi har en god sammanhållning, vi skrattar mycket och bryr oss om varandra. När det kommer nya kollegor ser vi till att de känner sig välkomnade. Arbetsgivaren visar hänsyn och vill att medarbetarnas livspussel ska fungera. Och vi har stor kunskap och kraft i organisationen – tillsammans är vi starka.

Hur är du med och påverkar till er vision ”Vi gör Sverige närmare”?

– Mitt yttersta uppdrag är att vi ska ha en fungerande järnvägsanläggning med så få störningar som möjligt. Det är jättekul att jobba med en så viktig samhällsfunktion. Jag pendlar mellan Alingsås och Göteborg och ser nyttan av det vi gör i vardagen, det är viktigt för mig och hela samhället att kunna ta sig till och från jobbet. Dessutom ligger det rätt i tiden med klimatsmart resande. 

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.  

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Karriär

Traineeguiden

Artiklar du kanske gillar:

Trafikverket
”Du får snabbt förtroende att utveckla och utvecklas på Trafikverket”
Läs mer
Trafikverket
”Jag har alltid haft chefer som har uppmuntrat mig till utveckling”
Läs mer
Trafikverket
”Jag känner att jag bidrar med samhällsnytta genom mitt jobb”
Läs mer
Trafikverket
”Jag fick snabbt ett nytt och mer utmanande projekt att jobba med”
Läs mer