Karriär

Trafikverket

”Olika kompetenser gör att vi ser saker ur olika infallsvinklar”

2019-11-01

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Patrik Lindström

Daniel Bond står utomhus på en gångbro.

Systemutvecklaren Daniel Bond är en del av juniora rådet som bidrar till att göra Trafikverket till en mer attraktiv arbetsplats.

Daniel Bond, systemutvecklare på Trafikverket sedan november 2017, är utbildad spelutvecklare. Han jobbar med Trafikverkets satsning på modernisering av trafiklednings- och informationssystemet.
– Det ställer höga krav på kvalitet, innovation och att hitta nya sätt att jobba på. Vi samarbetar i team där vi alla har olika bakgrunder och kompetenser vilket gör att vi ser saker ur olika infallsvinklar. Mitt uppdrag består av programmering och systemutveckling även om produkterna som jag är utbildad inom skiljer sig åt, säger han.

Daniel Bond

Titel: Systemutvecklare
Utbildning: Yrkeshögskola för spelutveckling. PlaygroundSquad Falun, examen 2016.
Gör helst en ledig dag: ”En ledig dag spenderar jag helst med min sambo med filmer, datorspel och en stor kopp te. Då kan jag slappna av och ladda batterierna. Det får gärna regna också för extra myskänsla.”

Hur uppmuntrar Trafikverket medarbetarnas kreativitet?

– Innovation och det kreativa tänkandet uppmuntras på flera sätt. Jag är med i juniora rådet som består av ett gäng som har olika syn på saker. Vår uppgift är att hjälpa Trafikverket vara en mer attraktiv arbetsplats. Ungas synpunkter på vad som kan bli bättre fångas upp, vi bidrar med ett annat tänk på grund av vår bakgrund och utbildning. Jag är också med och arrangerar Trafikverkets hackaton, det är kul och givande för mig som utvecklare. Du får möjlighet att tänka nytt och fundera på vad du har för idéer för att göra Trafikverket till en bättre leverantör till allmänheten och en bättre arbetsplats. Oavsett utfall är det givande; du får vara kreativ och testa dina egna idéer.

Hur upplever du arbetsmiljön?

– Arbetsmiljön är en av de bästa sakerna med Trafikverket. Det är mycket fokus på att må bra och ha kul på jobbet. Etik och moral är viktigt, och man ska kunna prata om allt. Vi rör oss mot en aktivitetsbaserad arbetsplats och det kan göra arbetet ännu mera kreativt. Du kan ha möten med människor som du kanske inte annars träffar om du sitter på samma plats på kontoret.

”Jag får möjlighet att tänka nytt.”

Hur gör arbetsgivaren för att ni ska må bra?

– Det är som en grundinställning. Det finns en respekt och samhörighet, och det är en självklarhet för alla att den som kommer in som ny ska välkomnas. Vi har kursmaterial och temadagar kring värdegrunden, men det är också ett personligt ansvar – det är bra människor som jobbar här.

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.  

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Karriär

Traineeguiden

Artiklar du kanske gillar:

Fotograf: Patrik Lundin
Trafikverket
”Komplexiteten i Förbifart Stockholm är den största utmaningen”
Läs mer
Malmö 240613
Åsa Jonsson på Trefikverket.
Foto: André de Loisted
Trafikverket
”Vi har möjlighet att påverka och göra något bra för samhället”
Läs mer
Trafikverket
”Du får snabbt förtroende att utveckla och utvecklas på Trafikverket”
Läs mer
Trafikverket
”Jag har alltid haft chefer som har uppmuntrat mig till utveckling”
Läs mer