COTF

Trafikverket

”På Trafikverket är det alltid nära till nästa utmaning”

2021-12-01

Lästid ca 2 min

Foto: Alexander Lindström

Carola Wallström hoppade på karriärtåget på Trafikverket. Det har tagit henne på en resa med flera stopp på vägen från trafikinformatör till verksamhetsutvecklare.

Carola Wallström började som trafikinformatör 2005 och antogs därefter till Trafikverksskolans utbildning som fjärrtågklarerare. Karriärresan har fortsatt och sedan drygt två år tillbaka är hon verksamhetsutvecklare på en avdelning som effektiviserar planeringen av kapaciteten på järnvägen.

Carola Wallström

Titel: Verksamhetsutvecklare, Projekt MPK, verksamhetsområde Trafik.

Utbildning: Fjärrtågklarerare, Trafikverket.

Drömuppdrag: ”Det skulle vara intressant att jobba med jämställdhetsfrågor på något sätt.”

Berätta mer om din utveckling på Trafikverket!

– Efter rollen som fjärrtågklarerare hanterade jag beställningar av ny kapacitet på järnvägen och arbetade därefter med att ta fram den årliga tågplanen. Det är lite speciellt då man inte har något att förhålla sig till, du ska få ihop en plan för alla företagens ansökningar och behov. Sedan fick jag en ny tjänst som innebar att jag tog fram nya arbetssätt och verktyg för att kapacitetsplanera järnvägen. Och det är på samma avdelning som jag i dag leder den processhanteringen.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Mitt jobb är väldigt spännande. Jag samarbetar med olika personer från verksamheten, framför allt med it och med dem som planerar kapaciteten på järnvägen i dag och som sitter på all kunskap och erfarenhet. Och på Trafikverket är det alltid nära till nästa utmaning, vilket är otroligt kul. Min chef och arbetsledare uppmuntrar mig till att fortsätta driva utveckling och vara engagerad. Det är en stor myndighet med nästintill oändliga möjligheter, så jag tror inte att min resa är över här.

”Det är en trygg arbetsplats.”

När du skryter om din arbetsgivare, vad säger du då?

– Att det är en trygg arbetsplats. Och du har alla möjligheter i världen att utvecklas, bara du vill. Det är en blandning av människor som har olika bakgrunder och utbildningsnivåer vilket gör arbetsplatsen roligare och utvecklande. Att vi jobbar med mångfald ger flera olika erfarenheter och bilder av hur världen är och ska se ut, var vi kommer från och vart vi ska. Förmånerna är bra, vi har exempelvis friskvårdspengar och sjukvårdsbidrag, och jag uppfattar att det är en bra dialog och samverkan med fackföreningarna.

Hur viktigt är det för dig med en arbetsgivare som tar ansvar för samhället?

– Att Trafikverket är en myndighet som jobbar för människors och företags framkomlighet genom att se till att transportsystemet fungerar är jätteviktigt. Att vara en del av det gör mig stolt.

Text: Tina Lindström Carlsson

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.  

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Karriär

Traineeguiden

Artiklar du kanske gillar:

Fotograf: Patrik Lundin
Trafikverket
”Komplexiteten i Förbifart Stockholm är den största utmaningen”
Läs mer
Malmö 240613
Åsa Jonsson på Trefikverket.
Foto: André de Loisted
Trafikverket
”Vi har möjlighet att påverka och göra något bra för samhället”
Läs mer
Trafikverket
”Du får snabbt förtroende att utveckla och utvecklas på Trafikverket”
Läs mer
Trafikverket
”Jag har alltid haft chefer som har uppmuntrat mig till utveckling”
Läs mer