COTF

Trafikverket

”Vi nyexade tas emot positivt, man lyssnar på våra idéer och förslag”

2021-09-29

Lästid ca 2 min

Angelica Dahnberg, Trafikverket

Foto: Julia Sjöberg

Trafikverket präglas av utveckling i en kreativ och dynamisk arbetsmiljö. Angelica Dahnberg har under sitt första år redan hunnit delta i och leda flera olika projekt.

Angelica Dahnberg började på Trafikverket i september 2020 – då som trainee mitt under coronapandemin. Hon flyttade först till Gävle men valde att återvända till Falkenberg, byta placeringsort och inriktning. Nu tillhör hon kontoret i Göteborg och jobbar som it-koordinator. 

– Alla inblandade har gjort allt de kunnat för att det ska bli ett så bra år som möjligt. Cheferna är tillmötesgående och flexibla – det finns inget som inte går att lösa. Vi nyexade tas emot positivt, man lyssnar på våra idéer och förslag. Att vi får möjlighet att påverka och komma med input är viktigt för mig, säger Angelica.

Angelica Dahnberg

Titel: IT Koordinator.

Utbildning: Systemvetenskap, Göteborgs universitet, examen 2020. 

Smultronställe: ”Skrea strand och havet är hemma för mig. Jag är uppvuxen där och tycker om att ta promenader i området.”

Vad fick dig att välja Trafikverket som arbetsgivare?

– Jag sökte efter en stor trygg arbetsgivare och hade hört gott om företaget. Dessutom mötte jag Trafikverket under en arbetsmarknadsmässa på universitetet och fick en bra bild av dem. Det finns en stor potential att växa, utvecklas och fortsätta lära sig här. Jag jobbar inom it, och Trafikverket har många avdelningar med digitala inriktningar vilket möjliggör olika roller internt.

”Det finns en stor potential att växa.”

Ge exempel på ett projekt som du jobbar med!

– Jag och några kollegor har tagit fram ett mätverktyg för att följa upp och mäta leveranser. Vi började med att göra en förundersökning där vi intervjuade personer som är aktuella för projektet. Det är en blandning av att hämta information från verksamheten och det tekniska med att strukturera upp och kunna läsa av data. Den kombinationen speglar dessutom min utbildning väldigt bra.

Har du något annat på gång?

– Jag blev inbjuden att vara uppdragsledare för ett projekt som handlar om hur vi ska hantera incidenter. Vi har intervjuat personer i verksamheten och har nu fokus på att ta fram arbetssätt och rutiner så att incidenter hanteras på ett enhetligt sätt.

Vad ser du fram emot just nu?

– Vi nio traineer har haft stående digitala fikor varje torsdag men inte setts fysiskt, så det ska bli kul att träffas. Vi kommer dessutom att göra de studiebesök vi missade under pandemin. Jag trivs i min roll som it-koordinator och hoppas på sikt kunna ha en verksamhetsutvecklingsroll. Vi jobbar på min erfarenhet just nu så att jag förhoppningsvis kan få en sådan roll framöver.

Hur upplever du stämningen?

– Det är lätt att ta kontakt med nya människor. Jag kan ringa eller skriva i en chatt till vem som helst på Trafikverket, även de jag aldrig träffat, och ställa en fråga. De berättar gärna vad de jobbar med och tar sig tid att förklara när man inte förstår.

Text: Tina Lindström Carlsson

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.  

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Karriär

Traineeguiden

Artiklar du kanske gillar:

Trafikverket
”Du får snabbt förtroende att utveckla och utvecklas på Trafikverket”
Läs mer
Trafikverket
”Jag har alltid haft chefer som har uppmuntrat mig till utveckling”
Läs mer
Trafikverket
”Jag känner att jag bidrar med samhällsnytta genom mitt jobb”
Läs mer
Trafikverket
”Jag fick snabbt ett nytt och mer utmanande projekt att jobba med”
Läs mer