4 tips för online-intervjun

11/05/2021 12:18pm

Jobbintervjuer kan vara skrämmande — särskilt om din blivande arbetsgivare vill genomföra intervjun online. Under den senaste tiden har jobbintervjuer online blivit mer populära och många företag använder regelbundet denna teknik. Att genomföra en online-intervju för första gången kan vara skrämmande, men oroa dig inte! Här är fyra tips som hjälper dig att lyckas.

Medan online-intervjuer liknar de traditionella mötena, har de några stora skillnader som kandidater bör vara beredda på. Förbered dig på bästa sätt med hjälp av våra tips för att vara ditt allra bästa jag under intervjun!

1. Testa tekniken

Dagens teknik kan vara överväldigande och under en onlineintervju måste du känna dig bekväm med den metod som din blivande arbetsgivare föredrar, vare sig det är Zoom, Skype eller FaceTime. När du är bekväm med det program du kommer att använda är det en bra idé att testa din internetanslutning såväl som dina mikrofon- och ljudfunktioner för att se till att allt fungerar som det ska. Innan du loggar in kan du även fråga intervjuaren om du förväntas ha video eller bara ljud, hur många de är i andra änden och vad du ska göra om du skulle uppleva tekniska svårigheter.

2. Välj den perfekta platsen

När du ska välja platsen du sitter på under din intervju är det viktigt att det inte är för mörkt, men håll dig också borta från lampor som lyser dig rakt i ansiktet. Om möjligt, försök att sätta dig nära ett fönster – naturligt ljus är bäst eftersom att dålig belysning kan vara distraherande. Välj ut den perfekta platsen för ditt online-möte dagen innan för att se till att du inte stressar innan intervjun.

3. Minska distraktioner

Tysta allt som kan störa dig under ditt möte, inklusive notiser på din dator. Undvik att se slarvig ut genom att städa utrymmet bakom dig och se även till att ingen annan är i närheten när du genomför din intervju, inklusive husdjur. Du vill inte riskera att någon går omkring i bakgrunden eller att ett husdjur börjar låta.

4. Sitt upp och klä dig professionellt

Även om du inte träffar din intervjuare personligen, se till att du sitter upp ordentligt och klär dig för framgång. Glöm inte heller att le, oavsett om du pratar med en verklig person eller spelar in dina svar, le som du skulle göra under en vanlig intervju. Första intryck är viktiga och ditt yttre kan vara avgörande!

Viktigast av allt stressa inte för mycket

Den goda nyheten är att det troligtvis inte kommer att bli en intervju på nätet i nästa omgång, vilket ger dig chansen att träffa din blivande arbetsgivare personligen. Och den bästa delen av en onlineintervju? Du behöver inte oroa dig för en ordentlig handskakning!

Dela det här inlägget