Högskoleingenjör

Ellevio

”Vi var med och byggde Sveriges hittills största laddgata”

2023-06-20

Foto: Patrik Lundin

Tvillingarna Fadi och Mansour Yeldico samarbetar för en hållbar framtid.

Fadi och Mansour Yeldico är enäggstvillingar och har följt varandra genom livet. Ellevio gav dem möjligheten att fortsätta utvecklas tillsammans och sedan 2019 bidrar de till framgångsrika projekt på elnätsföretaget. De har bland annat varit projektledare för byggnationen av landets största laddgata för elektriska fordon – Valhallavägen i Stockholm.

– Det var häftigt att projektleda Sveriges hittills största laddgata, säger Mansour.

– Ellevio var ett självklart val för oss. De tar frågan om klimatomställningen på allvar och vi är stolta över att vara med om något som är så stort och samhällsviktigt, säger Fadi.

Fadi Yeldico

Titel: Projektledare.

Utbildning: Elkraftsingenjör, Kungliga tekniska högskolan, examen 2019.

Hur är det att jobba med sin tvillingbror? ”Det är otroligt kul! Vi jobbar bra tillsammans och har samma värderingar och mål. Jag jobbar med någon som är lika sugen och taggad som jag på att bidra till utveckling.”

Mansour Yeldico

Titel: Projektledare.

Utbildning: Elkraftsingenjör, Kungliga tekniska högskolan, examen 2019.

Vad är det bästa med att ha en tvillingbror? ”Att alltid ha någon att vända sig till, som förstår dig och stöttar dig oavsett tidpunkt.”

Hållbar klimatomställning

Sedan ett år tillbaka arbetar tvillingarna med ett nytt koncept – Ellevio Smart Laddinfra, ESL.

– Målet är att snabbt kunna etablera nya laddplatser för att möjliggöra elektrifieringen av transportsektorn och därmed bidra till en hållbar klimatomställning, säger Mansour.

– Det stämmer också överens med våra personliga värderingar. Vi är stolta över att få vara med och bidra till en hållbar framtid, säger Fadi.

”Ellevio var ett självklart val för oss.”

Samarbete en förutsättning

Tvillingarna jobbar i projekt där ett gott samarbete och inkludering är en nödvändighet.

– Det är många som är involverade i processen som kunder och kommuner, interna avdelningar som tar hand om kapacitetsfrågan och externa parter som sköter schakt och installation. Det gäller att alltid ha en schysst attityd och tydlig kommunikation med alla inblandade för att uppfylla de mål för laddinfrastruktur som Ellevio och Stockholms stad satt upp, säger Mansour.

Innovation för framtiden

Innovation är en viktig ingrediens i den framtidsresa som Ellevio står inför. Både Fadi och Mansour har ett utvecklingsansvar för sitt projekt och kommer ständigt med nya idéer.

– Vi utvecklar ständigt konceptet för att få laddstolparna på plats så kostnadsoch tidseffektivt som möjligt, säger Mansour.

– På Ellevio tas dina åsikter och idéer på största allvar även när du är ny på jobbet, säger Fadi.

Text: Tina Lindström Carlsson

Ellevio

Ellevio är ett av Sveriges största energibolag med 700 anställda. Ellevio såg dagens ljus 2015 men företagets rötter går mer än 100 år tillbaka i tiden. Kombinationen av starka rötter och nytänkande genom en nyföretagaranda gör oss unika. Vi vill säkerställa en snabb och pålitlig elektrifiering av Sverige genom att omvandla våra elnät till morgondagens energiinfrastruktur och tillsammans med kunder och partners utveckla klimatsmarta lösningar för en ljus och hållbar framtid. Läs mer: www.ellevio.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Ellevio
”Vi har ett fint samarbete och vi-känslan är stark”
Läs mer
Alba Sadikovska, labbingenjör på Husqvarna Group, står i en garageliknande byggnad, vid en arbetsbänk. På bänken ligger massor av olika verktyg.
Husqvarna Group
”Att skruva isär och plocka ihop saker passar mig perfekt”
Läs mer
Jessica Hultgren, elektroingenjör på Göteborg Energi, sitter på kontoret och ler mot kameran. I förgrunden syns en turkos stol och en krukväxt, och på väggen bakom henne står det skrivet
Göteborg Energi
Hållbar stadsutveckling i fokus hos Göteborg Energi
Läs mer
Trafikverket
”Det dyker hela tiden upp något nytt som inspirerar”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Nordens mest attraktiva arbetsgivare

För 11:e året i rad presenterar vi listan över Nordens mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer
Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Din karriär
Så hittar du de ”osynliga” jobben

Allt fler arbetsgivare skippar traditionella platsannonser till förmån för kontakter och sociala medier. Här tipsar experten om hur du hittar dessa dolda jobb, tar kontakt med intressanta arbetsgivare – och ökar möjligheterna att få ditt drömjobb!

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer