Civilingenjör

Ellevio

”Vi har ett fint samarbete och vi-känslan är stark”

2022-06-14

Lästid ca 2 min

Civilingenjör

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Patrik Lundin

Alice Bergqvist Lilja skrev sitt exjobb på elnätsföretaget Ellevio, sökte sommarjobb och blev därefter anställd som anslutningsingenjör inom kund och marknad. Efter att ha provat på ytterligare ett par roller återvände hon till den avdelning som hon började på – nu som chef för ett av fyra team.

– Ellevio såg och uppmärksammade mig, min kompetens och utvecklingspotential. Det gjorde att jag valde Ellevio som arbetsgivare framför andra företag i elnätsbranschen. Det är en fantastisk känsla att få jobba i ett framtidsföretag där vi tar oss an utmaningar.

”Det är en fantastisk känsla att få jobba i ett framtidsföretag där vi tar oss an utmaningar.”

Alice Bergqvist Lilja

Titel: Chef anslutning Stockholm.

Utbildning: Civilingenjör i energisystem, Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet, examen 2016. Kurser i ekonomi, redovisning och analys.

Råd till dig som är ny på jobbet: ”Tro på dig själv – du sitter på mycket kompetens från din utbildning och tidigare erfarenheter. Som ny ser du saker med fräscha ögon – våga ställa frågor och våga utmana processer och system.”

En lärande samarbetskultur

Alice och hennes team på tolv personer jobbar med kundinitierade projekt inom det lokala elnätet. Ett av deras uppdrag är att möjliggöra anslutning och utbyggnad av infrastruktur för elbilsladdning. Ellevio är en viktig aktör för att nå den nationella ambitionen om en fossiloberoende fordonsflotta till år 2030.

– Vi-känslan är stark – vi har ett fint samarbete och en god stämning på jobbet. Arbetsmiljön präglas av en hjälpsamhet och vi jobbar tillsammans med vårt samhällsuppdrag för att möjliggöra en hållbar energiomställning, säger hon.

Olika berikar

Ellevio eftersträvar mångfald i kompetens och personligheter eftersom man ser olikheter som en tillgång.

– På Ellevio blev jag respekterad som ung kvinna i en tidigare mansdominerad bransch. På vår avdelning har vi ett fint introduktionsprogram där varje ny medarbetare blir tilldelad en fadder. Det gör att du kan känna dig trygg i din roll, du kan ställa frågor och utvecklas. Det är nycklar som ger förutsättning för att du ska kunna axla nya utmaningar, säger Alice.

Kommunikation löste utmaning

Under en kort period ökade inkomna kundärenden med 30 procent på Ellevio och Alice som har ett verksamhetsnära ledarskap fångade snabbt upp att handläggningstiderna var på väg att förlängas.

– Vi löste utmaningen genom att öka transparensen i våra processer. En ökad kommunikation med kunden gav bättre förutsägbarhet och underlättade för alla parter.

Text: Tina Lindström Carlsson

Ellevio

Ellevio är ett av Sveriges största energibolag med 600 anställda. Även fast Ellevio bildades 2015 är vi en blandning mellan gammalt och nytt vilket utmärker oss i branschen. Vi har stabilitet genom starka rötter och samtidigt nytänkande genom en nyföretagaranda. Vi vill säkerställa en snabb och pålitlig elektrifiering av Sverige genom att omvandla våra elnät till morgondagens energiinfrastruktur. Tillsammans med kunder och partners utvecklar vi klimatsmarta lösningar för en ljus och hållbar framtid. Läs mer: ellevio.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Elise Ekliden, Veidekke Entreprenad
Veidekke
”Vårt involverande arbetssätt gjorde att vi nådde målet”
Läs mer
Olga Borfileva och Erik Nilsson har båda en masterutbildning i hållbar samhällsplanering och stadsutformning från KTH och jobbar som trafikplanerare på COWI.
COWI
Vi hjälper människor att göra sundare livsval!
Läs mer
Rebeca Homssi, R&D trainee, på ASSA Abloy.
Foto: André de Loisted
ASSA ABLOY
”Jag har fått inblick i ny cool teknik”
Läs mer
Jennifer Quach sitter i en kontorsmiljö med färgglada möbler och tittar in i kameran.
Stockholms stad
”Programmet har gett mig en extra skjuts i karriären”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Pengar och trygghet väger tungt”

Studentundersökningen 2022 visar att lönerelaterade faktorer som hög grundlön och framtida hög inkomst blir allt viktigare för studenterna.

Läs mer
Din karriär
Tips för dig med siktet på en karriär utomlands

Att arbeta i andra länder ger oförglömliga upplevelser, värdefull erfarenhet och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Vi tipsar om saker att tänka på!

Läs mer
Din karriär
Så blir du headhuntad

Den största rädslan för många nyutexaminerade är att inte få jobb. Och att få drömjobbet är ännu svårare. Men faktum är att det finns en viss yrkesgrupp som kan göra ditt sökande betydligt enklare – headhunters.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer