Civilingenjör

Ellevio

”Vi har ett fint samarbete och vi-känslan är stark”

2022-06-14

Lästid ca 2 min

Foto: Patrik Lundin

Alice Bergqvist Lilja skrev sitt exjobb på elnätsföretaget Ellevio, sökte sommarjobb och blev därefter anställd som anslutningsingenjör inom kund och marknad. Efter att ha provat på ytterligare ett par roller återvände hon till den avdelning som hon började på – nu som chef för ett av fyra team.

– Ellevio såg och uppmärksammade mig, min kompetens och utvecklingspotential. Det gjorde att jag valde Ellevio som arbetsgivare framför andra företag i elnätsbranschen. Det är en fantastisk känsla att få jobba i ett framtidsföretag där vi tar oss an utmaningar.

”Det är en fantastisk känsla att få jobba i ett framtidsföretag där vi tar oss an utmaningar.”

Alice Bergqvist Lilja

Titel: Chef anslutning Stockholm.

Utbildning: Civilingenjör i energisystem, Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet, examen 2016. Kurser i ekonomi, redovisning och analys.

Råd till dig som är ny på jobbet: ”Tro på dig själv – du sitter på mycket kompetens från din utbildning och tidigare erfarenheter. Som ny ser du saker med fräscha ögon – våga ställa frågor och våga utmana processer och system.”

En lärande samarbetskultur

Alice och hennes team på tolv personer jobbar med kundinitierade projekt inom det lokala elnätet. Ett av deras uppdrag är att möjliggöra anslutning och utbyggnad av infrastruktur för elbilsladdning. Ellevio är en viktig aktör för att nå den nationella ambitionen om en fossiloberoende fordonsflotta till år 2030.

– Vi-känslan är stark – vi har ett fint samarbete och en god stämning på jobbet. Arbetsmiljön präglas av en hjälpsamhet och vi jobbar tillsammans med vårt samhällsuppdrag för att möjliggöra en hållbar energiomställning, säger hon.

Olika berikar

Ellevio eftersträvar mångfald i kompetens och personligheter eftersom man ser olikheter som en tillgång.

– På Ellevio blev jag respekterad som ung kvinna i en tidigare mansdominerad bransch. På vår avdelning har vi ett fint introduktionsprogram där varje ny medarbetare blir tilldelad en fadder. Det gör att du kan känna dig trygg i din roll, du kan ställa frågor och utvecklas. Det är nycklar som ger förutsättning för att du ska kunna axla nya utmaningar, säger Alice.

Kommunikation löste utmaning

Under en kort period ökade inkomna kundärenden med 30 procent på Ellevio och Alice som har ett verksamhetsnära ledarskap fångade snabbt upp att handläggningstiderna var på väg att förlängas.

– Vi löste utmaningen genom att öka transparensen i våra processer. En ökad kommunikation med kunden gav bättre förutsägbarhet och underlättade för alla parter.

Text: Tina Lindström Carlsson

Ellevio

Ellevio är ett av Sveriges största energibolag med 700 anställda. Ellevio såg dagens ljus 2015 men företagets rötter går mer än 100 år tillbaka i tiden. Kombinationen av starka rötter och nytänkande genom en nyföretagaranda gör oss unika. Vi vill säkerställa en snabb och pålitlig elektrifiering av Sverige genom att omvandla våra elnät till morgondagens energiinfrastruktur och tillsammans med kunder och partners utveckla klimatsmarta lösningar för en ljus och hållbar framtid. Läs mer: www.ellevio.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Ellevio
”Vi var med och byggde Sveriges hittills största laddgata”
Läs mer
Tove Nilsson på Tetra Pak. Tove sitter vid ett högt bord och skriver i ett block.
Tetra Pak
”Det är roligt att arbeta över avdelningsgränserna”
Läs mer
Andreas Severinsson står på en bro med grönska bakom sig.
Göteborgs Stad
”Jag bidrar till att göra Göteborg till en ännu bättre stad”
Läs mer
Lund 230512
Mariona Ribas Garigga på Tetra Pak.
Foto: André de Loisted
Tetra Pak
“We have the power to shape a greener future”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
“Hållbarhet och prestige står högt i kurs hos talangerna”

Sveriges studenter har fått säga sitt i Universums årliga undersökning vad gäller attityder till arbetsliv & karriär. En tydlig trend är hållbarhetsfrågan.

Läs mer
Din karriär
Förväntad lön hos nyexade studenter 2021

Studenternas löneförväntan förblev relativt konsekvent 2020 jämfört med 2019. I år ser vi en ökning.

Läs mer
Din karriär
Så viktigt är ditt personliga varumärke

Ett starkt personligt varumärke kan vara vägen till en lyckad ”livskarriär".

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer