Högre Syfte

Arbetsförmedlingen

”Det vi gör kan förändra människors tillvaro till det bättre”

2020-07-01

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

På Arbetsförmedlingen använder man sig av den senaste tekniken och nya arbetssätt för att bygga tjänster som skapar värde för arbetssökande och arbetsgivare.

Arbetsförmedlingens uppdrag är att få arbetssökande och arbetsgivare att mötas. Daniel Hederstedt är enhetschef inom infrastruktur, och han inspireras och drivs av att få vara med på den förnyelse och förflyttning myndigheten genomgår.

– Jag ville ta ansvar för att bygga upp något på plats över tid, och blev nyfiken när it-chefen berättade om den förnyelse som Arbetsförmedlingen jobbar så hårt med. Det var 2016 och vi har gjort stora förflyttningar sedan dess – det är de roligaste åren jag haft i arbetslivet. Förändringsresan är den som gör att jag fortfarande är kvar. Vi jobbar med att tillgängliggöra information och det är kul att känna att vi ständigt levererar, säger han

 

Vad jobbar du med i dag?

– Jag ansvarar för Arbetsförmedlingens infrastruktur, och det är en roll som jag klev på precis i början av coronapandemin. Det har varit väldigt utmanande, men på ett positivt sätt. Vi har lagt ner ett enormt arbete för att ställa om infrastrukturen för att möjliggöra distansarbete för våra 13 000 medarbetare. Våra handläggare har ett viktigt uppdrag, speciellt nu och uppkopplingarna ska bara fungera.

 

Jag ville ta ansvar för att bygga upp något på plats över tid

 

På vilket sätt tjänar ni ett högre syfte?

– Arbetsförmedlingen jobbar på regeringsuppdrag för det allmänna goda och gör skillnad – det vi gör kan förändra människors tillvaro till det bättre. Ett jobb lägger grunden för människors liv. Att jag har valt att stanna är kopplat till den samhällsnytta vi gör. Vi samarbetar även med andra myndigheter, där ett område är informationssamverkan. Att bli en effektivare myndighet, att göra skäl för skattepengarna och ge ett värde som vi kan stå för, det är det som driver mig.

 

Vad ger det dig att jobba på en arbetsplats som tjänar ett högre syfte?

– Det är motiverande. Det roliga är att när man jobbar för ett högre syfte får man en personlig utveckling på ett helt annat plan. Du får en chans att vässa dina personliga förmågor, agera inom många områden och blir friare i en stor organisation. Med ett högre syfte blir det lättare att förstå vilka delar du ska göra och vilka du ska låta bli.

 

Ge ett exempel på hur ni tar samhällsansvar!

– När vi jobbar med rekryteringar till it-avdelningen som jag tillhör, lever vi som vi lär. Vi hjälper gärna människor som har potential men som inte fått chansen på annan arbetsplats att skaffa sig de förmågor som de behöver för att bli etablerade på arbetsmarknaden. På så sätt hjälper vi även resten av samhället.

Daniel Hederstedt

Titel: Enhetschef infrastruktur.

Utbildning (skola och examensår): Högskoleingenjör datateknik. Kungliga tekniska högskolan, examen 2007.

Fritidsintressen: ”Fotboll är världens viktigaste oviktiga sak.”

 

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som sorterar under Arbetsmarknads departementet och ansvarar för offentlig arbetsför-medling och arbetsmarknadspolitisk verksamhet. Arbetsförmedlingens huvudkontor ligger i Solna utanför Stockholm. Läs mer: www.arbetsformedlingen.se

Dela det här inlägget

Arbetsförmedlingen Placeringar

Högre Syfte

Artiklar du kanske gillar:

Carolina & Johan går skrattandes ute på gatan. I bakgrunden syns äldre tegelhus och parkerade bilar.
Arbetsförmedlingen
”IT-avdelningen har en oerhört viktig roll för våra framtida kunder”
Läs mer
Tietoevry
”Jag gillar att lösa problem med hjälp av teknik”
Läs mer
RISE
”Företagen är viktiga för att skapa ett hållbart samhälle”
Läs mer
Postnord
”Vi har en viktig roll – våra krav ger ringar på vattnet”
Läs mer