Högre Syfte

Postnord

”Vi behövs för att vardagen ska fungera i Sverige”

2021-04-12

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

PostNord möjliggör en fungerande e-handel. Företaget erbjuder lösningar och produkter som går i linje med både avsändarens och mottagarens krav.

Fredrik Strömblad, som har en bakgrund inom transportbranschen, började på PostNord 2018. Ett år senare fick han rollen som ansvarig för logistikerbjudandet, där han idag har 25 medarbetare i sin grupp.

– PostNord är ett intressant och möjlighetsorienterat företag. Vi verkar i en bransch där framförallt e-handeln påverkas positivt av digitaliseringen samtidigt som brevvolymerna påverkas negativt av samma orsak, säger han.

Fredrik Strömblad

Titel: Chef (pris & product), affärsområde eCom & Logistik.

Utbildning: Civilekonom, Växjö högskola, examen 1992.

Tips till dig som är på väg ut i yrkeslivet: ”Var nyfiken. Sätt dig in i företaget och hur affären hänger samman. Visa intresse för de människor du har omkring dig.”

Berätta om ert arbete!

– Jag brukar säga att mitt team är navet i PostNords logistikhjul. Vår uppgift är att jobba med alla interna och externa ekrar för att få det att fungera. Vi har erbjudanden som hjälper våra kunder att nå sina mål och som gör att mottagaren tycker att det ska vara ett nöje att ta emot paket från oss. Igen och igen.

Hur ser du på PostNords roll i samhället?

– Vår roll är som ett bärande element för e-handeln i Sverige. Utvecklingen går supersnabbt och det är kul att vara i ett skede där mycket händer på marknaden. Vi gör det enklare för de som bor och verkar i Sverige – och när det fungerar, vilket det gör i de allra flesta fall, är det väldigt stimulerande.

”Ett möjlighetsorienterat företag.”

Hur har företagets roll utvecklats?

– Traditionellt sett i branschen har man pratat med avsändaren. Nu har vi ytterligare en dimension som är intressant – konsumentdriven logistik. Det blir som en indirekt affärsrelation där du som privatperson genom ditt val styr paketet hem till dig. Vi måste vara relevanta för både avsändaren och mottagaren. Det är superviktigt för oss och något vi jobbar med varje dag. E-handeln är en större del av handeln och det har accentuerats ännu mer av coronapandemin. Vi behövs för att vardagen ska fungera i Sverige.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag trivs i transportbranschen. Här är ingenting omöjligt, och det mesta går att lösa genom att alla jobbar ihop. Vårt arbete handlar om att få ut paket från a till b och det fungerar väldigt väl när alla hjälps åt. Vi är inte bättre än den senaste kundupplevelsen – det är ett mindset man behöver ha hos oss. Det är kul och coolt att få folk att jobba ihop och känna att ”wow” vi är summan av allas gemensamma insatser.

Postnord

PostNord erbjuder kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi är stolta över förtroendet att få säkerställa postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. PostNord AB bildades genom samgåendet mellan PostDanmark A/S och Posten AB 2009. Antal medarbetare: 30 000.
Läs mer: postnord.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Postnord
”Det är intressant att jobba på PostNord som alla har en relation till”
Läs mer
Postnord
”Vi har en viktig roll – våra krav ger ringar på vattnet”
Läs mer
Postnord
”Social hållbarhet kommer bli ännu viktigare i framtiden”
Läs mer
Postnord
”PostNord är en del av en stor och snabb samhällsförändring”
Läs mer