Nominerade 2022

Coor

Bakom Coors framgångar poppar mångfald och nyfikenhet

2021-06-11

Lästid ca 2min

Foto: Felicia Yllenius

Farfar är hennes förebild. Nu vill Helena Söderberg – nominerad till Årets HR-direktör – vara en förebild för Coors medarbetare. För många anställda är Coor den första arbetsgivaren och här finns ett stort fokus på varje enskild medarbetare.

Att vara en dynamisk inspirationskälla och en attraktiv arbetsgivare för många – det är kärnan bakom nomineringen av Helena Söderberg till Årets HR-direktör på Coor, Nordens ledande facility management-företag. Med cirka 5 000 anställda i Sverige är Coor en viktig arbetsgivare för de som möter arbetslivet för första gången, eller första gången i Sverige.
– Vi vill lyfta våra medarbetare som alla har sin egen historia med sig in i arbetslivet och företaget. Vi är en viktig integrationsmotor och det finns stora möjligheter att växa och byta roller här.

Namn: Helena Söderberg
Titel: HR-direktör.
Utbildning: Personalvetarlinjen, Uppsala universitet, examensår 1991.
Hur gör du för att komma igång på morgonen? ”Nu under pandemin har morgonpromenaden varit viktig för mig för att komma igång.”

Fokus på människan

Helena Söderberg började som HR-direktör på Coor i början av pandemins andra våg. Det var ett tydligt ”people-fokus” som lockade vilket har varit lite utmanande att få leva ut, sittande på hemmakontoret.
– Jag längtar efter att möta människorna på riktigt runt om i företaget! Det är det första leendet från en kollega som får mig att kicka igång på morgonen och som väcker lusten att göra något bra tillsammans. För att kompensera har jag digitala fikor där man kan få lite spontana synpunkter. Om att bli nominerad till Årets HR-direktör, säger hon: Det känns jätteroligt att Coor uppmärksammas för vårt långsiktiga arbete. Det är ett erkännande att vi gör rätt saker, men ger också energi att göra mer. Vår unika superkraft är mixen av människor med olika expertis, bakgrund, etnicitet, utbildning och kompetens. Jag tror att vi har lyckats förmedla det!

Inkluderande företagskultur

En av Coors vägar mot en god och inkluderande företagskultur är att jobba med engagemang på olika sätt. Varje år anordnar man landsomfattande arbetsplatsträffar – We are Coor – där man jobbar med olika teman.
– Vi jobbar också med att lyfta goda prestationer genom vår årliga process för Coor Awards, där goda förebilder i företaget nomineras och lyfts fram. Utmärkelsen skapar stort engagemang och de slutgiltiga vinnarna lyfts upp på koncernnivå. Jag är imponerad av den stolthet som finns hos våra medarbetare. Coor är proffs på arbetsmiljö – så hur märks det på Coors egen arbetsmiljö? Att det finns ett mått av växelverkan mellan den interna och externa arbetsmiljön är tydlig, berättar Helena.
– Vi testar ofta på oss själva innan vi levererar en tjänst till kund. Särskilt nu under pandemin då vi har kunnat jobba med trygghetsfrågor hos oss själva och sedan ta våra erfarenheter vidare till kunden. Ett exempel på detta är luftrenare som minskar smittsamhet hos virus.

Farfars nyfikenhet driver Helena

Helena tror på att de olika nordiska länderna kan lära sig av varandra. Hon menar att det finns många goda exempel och att det är en enorm styrka att kreativiteten flödar inom företaget. Hela tiden poppar det upp många bra initiativ från medarbetarna – vill man göra något på Coor så kan man det och hon lyfter vikten av att vara lyhörd för andras åsikter och tankar.
– Min farfar som blev 96 är en stark förebild för mig. Han var nyfiken in i det sista och mån om de som var viktiga för honom. Det är egenskaper som jag också har och hoppas få behålla Att vara nyfiken har många dimensioner – dels på vad som händer här och nu, men också att vara nyfiken på alla engagerade medarbetare som finns runt omkring mig!

Coor

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer, smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Coor
På Coor behövs alla oavsett bakgrund
Läs mer
Coor
På Coor månar man om varandra
Läs mer
Linus på Coor står inomhus och lutar sig mot en gul fåtölj. Han tittar in i kameran och ler.
Coor
Coor – en trygg och innovativ arbetsgivare
Läs mer
Kronofogden
Kronofogden stretchar flexibiliteten
Läs mer