Nominerade 2022

Coor

Coor – en trygg och innovativ arbetsgivare

2021-11-23

Estimerad lästid ca 2 min

Linus på Coor står inomhus och lutar sig mot en gul fåtölj. Han tittar in i kameran och ler.

Nominerad 2022

Årets employer branding-företag

Foto: Patrik Lundin

En varm och inkluderande företagskultur, medarbetarnas säkerhet i fokus, hög innovationstakt samt trygga anställningsformer är några av skälen att söka sig till Coor. Och det finns fler. I år är Coor nominerat till Årets employer branding-företag.

Coor är en av Nordens ledande facility management-leverantörer. Det betyder att de löser uppgifter som normalt inte ingår i kundernas kärnverksamhet, såsom fastighetsskötsel, lokalvård, arbetsplatsservice och restaurang. Linus Palmkvist är Vice President Property Service Development på Coor:
– Vi kan leverera enskilda tjänster, exempelvis fastighetsskötsel, men kan ofta skapa ännu större värden för våra kunder när vi får uppdraget att leverera flera olika tjänster.

 

Det var när Linus Palmkvist blev pappa som han började fundera på sin arbetssituation. Många resdagar och ofta långa arbetsdagar gjorde hans dåvarande arbete svårt att kombinera med familjelivet. Under sin föräldraledighet kom han i kontakt med Coor där han upplevde ett annat synsätt på karriär och familjeliv.
– I dag är jag ansvarig för den koncern-gemensamma utvecklingen av våra fastighetstjänster. Mitt team driver utvecklingen inom tre primära områden, i nära samarbete med verksamheten i respektive land: process och metod, koncept och lösningar samt stöd för affärsutveckling.

Linus Palmkvist

Titel: Vice President Property Service Development.
Utbildning: Civilingenjör industriell ekonomi, Chalmers, examen 2008.
Vilket är ditt råd till ungdomar som är på väg in i arbetslivet? “Att söka sitt första jobb kan kännas som en djungel. Försök att skapa dig en bild av bolaget, kulturen och inte minst din blivande chef. Känns de bitarna bra finns det goda förutsättningar för att du ska trivas och utvecklas.”

Gott rykte banar väg

I år är Coor nominerade till Årets employer branding-företag. På vilket sätt har arbetet varit framgångsrikt och varför är Coor nominerade?
– Det här är en jätteviktig fråga för oss. Vi har ett stort rekryteringsbehov och har behövt profilera oss för att förklara varför man ska jobba här. Vi vet att våra medarbetare trivs och uppskattar vår kultur – och att man blir lyssnad på. Att vi är nominerade ser jag som ett kvitto på att vi nu också bättre lyckas förmedla vilka vi är, och varför man ska jobba hos oss.

 

Linus Palmkvist har en bakgrund på ett annat stort företag. Han berättar att alla – från golv till tak – visste vad företaget stod för. På samma sätt upplever han att Coor sätter företagskulturen, och inte minst medarbetarna, högst upp på agendan.
– Det finns ett starkt fokus på individen och Coor är verkligen ett bolag som värnar om sina anställda. Som servicebolag är vi helt beroende av kompetenta och serviceinriktade medarbetare och med det kommer ett stort ansvar att ta hand om och utveckla desamma. Coor uppmuntrar till kreativitet och initiativtagande vilket är utvecklande både för individen och oss som bolag.

Linus väljer:

Skog

hav

Kontor

distans

Te

kaffe

Podd

tidning

Coor – ett framtidsföretag

Vad gör Coor till ett framtidsföretag? I undersökningar framkommer det att anställda upplever att Coor har en varm kultur, kompetenta medarbetare, ett gott samarbetsklimat och en hög innovationstakt. Och Linus Palmkvist håller med. Coor är dessutom på en växande marknad vilket ger goda utvecklingsmöjligheter för alla. Inte minst inom hans eget område fastighetsskötsel.
– Vi ser bland annat ett ökat fokus på digitalisering i en annars konservativ bransch. Förr var det mer händer och fötter men det räcker inte i dag. Nu är det stort fokus på teknik och innovation för att optimera energiförbrukningen och för att göra fastighetsskötseln mer effektiv och hållbar.

Text: Eva Rydinger

Coor

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer, smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Coor
På Coor behövs alla oavsett bakgrund
Läs mer
Coor
På Coor månar man om varandra
Läs mer
Coor
Bakom Coors framgångar poppar mångfald och nyfikenhet
Läs mer
Unilever
Unilever ska bli framtidens arbetsplats
Läs mer