Nominerade 2023

Bravida

Bravidas innovativa miljö attraherar nya medarbetare

2022-12-20

Lästid ca 2 min

Nominerade 2023

Årets employer branding-företag

Foto: Felicia Yllenius

Carl Graf leder Bravidas nya satsning GreenHub i Stockholm som erbjuder lokala servicetjänster med minsta möjliga miljöpåverkan. Rebecca Sundberg som deltar i Bravidas traineeprogram BraIngenjör tar ytter­ligare ett kliv på karriärstegen.

Goda utvecklingsmöjligheter och en välkomnande kultur lockade Rebecca Sundberg och Carl Graf till det innovativa service- och installationsföretaget Bravida.
– Alla kollegor jag träffat är lätta att jobba med. Vi har roligt på jobbet och jag har inte haft söndagsångest en enda gång sedan jag började här, säger Rebecca.

Rebecca Sundberg

Titel:

KMA­-ingenjör och verksamhetsutvecklare.

 

Utbildning:

Högskoleingenjör i byggteknik, Karlstads univer­sitet, examen 2015.

 

Vad gör du helst när du är ledig?

”Jag kommer från Värmland och åker gärna dit för att umgås med nära och kära.”

Fullservice i storstäder

Carl, som har en bakgrund som servicetekniker, arbetar sedan december 2021 med strategisk affärsutveckling för Bravidas nya koncept GreenHub i Stockholm. GreenHub är en centralt placerad, fossilfri och fullskalig serviceverksamhet i utvalda städer som snabbt och enkelt tar sig fram till fastigheter.

– Fokus är på miljö, den psykosociala miljön och den ekonomiska hållbarheten. Det gör även arbetsmiljön för våra servicetekniker bättre eftersom de kör elcykel/elmoped och slipper fastna i bilköer och leta parkeringsplatser, säger Carl och fortsätter:

– Det finns inga begränsningar på Bravida. Om du har driv och vilja så får du stöttning och uppmuntran. Att göra en så pass stor förändring visar på framåtanda och proaktivitet i en annars konservativ bransch.

Carl Graf

Titel:

Affärsområdesansvarig.

 

Råd till dig som är på väg ut i arbetslivet:

”Arbeta med något som du tycker om, då känns det inte som ett jobb.”

Utvecklande traineeprogram

Rebecca började hösten 2021 som KMA entreprenadingenjör och har redan varit med i flera installationsprojekt som exempelvis i Slussen, Astra och Käppalaverket. Hon är en av Bravidas cirka 40 nordiska deltagare i traineeprogrammet BraIngenjör under 2022.

– Jag har lärt känna många människor i hela Norden och har byggt upp mitt nätverk. Vi traineer har lärt oss mer om affärsmannaskap, ledarskap, förhandlings- och säljteknik och vårt gemensamma arbetssätt inom företaget som vi kallar Bravida Way, säger Rebecca och fortsätter:

– Under traineeprogrammet ingår ett projektarbete där jag är med och tittar på. möjligheten att implementera livscykelanalyspoäng i våra inköpssystem. För varje produkt du beställer ska du få fram en poäng som visar hur bra den är ur miljösynpunkt. Flera av Bravidas beställare vill ha in klimatkalkyler och med poäng redan i inköpssystemen blir det enkelt att leverera energieffektiva lösningar.

Nya utmaningar väntar

Efter traineeprogrammet som avslutas i december börjar Rebecca i en ny roll inom verksamhetsutveckling.

– Jag kommer bland annat implementera digitala initiativ som Bravida påbörjat, som projektstyrnings- och CRM-verktyg, och driva utvecklingsarbetet framåt. Mina chefer såg att jag hade ett driv, och det ska bli kul att ta sig an nya utmaningar, säger hon.
Just nu håller Carl på att bygga upp verksamheten och kontoret i Stockholm.
– Vi jobbar med ett litet centralt område med många stora kunder. Våra kunder tycker det är superpositivt att vi har fossilfria transporter och att vi finns så pass nära och kan leverera allt de behöver. GreenHub gör att vi kan vara mycket mer alerta och kvicka i vår respons.

Text: Tina Lindström Carlsson

Bravida

Bra fastigheter gör skillnad, därför finns Bravida. Som Nordens ledande leverantör av tekniska helhetslösningar inom service och installation hjälper de sina kunder att skapa väl fungerande och hållbara fastigheter. Bravidas långsiktiga mål är att vara klimatneutral i hela värdekedjan år 2045. Vi har 13 000 medarbetare och finns på cirka 180 orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bravidas aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. www.bravida.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Bravida
Innovation attraherar talanger till Bravida
Läs mer
Bravida
På Bravida finns det stor flexibilitet i arbetet
Läs mer
Petra Könberg och Anna Rattfeldt i SEK:s ljusa lokaler.
Svensk Exportkredit
Kompetens och samarbete är nyckeln för SEK
Läs mer
Accountor
Accountor lyfter fram sina medarbetare
Läs mer