Nominerade 2022

CGI

CGI växer och bygger stolthet tillsammans

2021-11-23

Estimerad lästid ca 2 min

Veronica på CGI står vid ett panoramafönster och tittar in i kameran. I bakgrunden skymtar Stockholms stadshus.

Nominerad 2022

Årets HR-direktör

Foto: Felicia Yllenius

CGI kombinerar sin globala styrka med stark lokal närvaro. Samarbete är nyckeln och vägen till framgång bygger medarbetarna tillsammans. Konsultföretaget som arbetar för en jämställd och inkluderande miljö har prisats som it-branschens mest jämställda företag.

CGI är ett av världens största konsultföretag inom it- och affärsverksamhet. Veronica Wiren är Vice President Human Resources på CGI Skandinavien och arbetar kontinuerligt för att möjliggöra den bästa medarbetarupplevelsen. Hon driver också ett förändringsarbete för att fortsätta främja tillväxt, engagemang och digitalisering.
– Vi vill vara den mest attraktiva arbetsgivaren inom it i Skandinavien. CGI finns representerat på många orter, vilket innebär att vi har förståelse för den lokala marknaden samtidigt som vi har den globala styrkan. För våra medarbetare innebär det att det alltid finns ett kontor nära dig, så du kan bo och jobba var som helst. Hos oss finns också alla utvecklingsmöjligheter, här kan du hitta det som är rätt för dig och därmed skapa din egen karriär, säger Veronica.

Veronica Wiren

Titel: Vice President Human Resources CGI Skandinavien.
Utbildning: Personalvetare, Umeå universitet, examen 2001.
Udda favoritapp: ”Wombo – för ett gott skratt. TED – för lärande och inspiration.”
Råd till dig som är på väg ut i arbetslivet: ”Välj din nya arbetsgivare med hjärtat. Ställ många frågor och sök dig till ett företag med bra arbetsmiljö, rätt värderingar för dig och där du kan hitta möjligheter för utveckling.”

Bygger framtidens nyckelpersoner

CGI med 80 000 anställda varav 4 000 i Sverige befinner sig i stark tillväxt. Enbart i Sverige ska de kommande år rekrytera 800 nya medarbetare, varav en stor del utvecklare. CGI vill även bygga framtidens nyckelpersoner genom att erbjuda ett antal traineeprogram. Ansökningsprocessen till CGI BI & Analytics och ett av Sveriges populäraste traineeprogram, CGI Selected, har nyligen öppnats upp.

Medarbetarna som ambassadörer

Företaget bygger ett starkt varumärke med hjälp av sina egna medarbetare och erbjuder alla sina anställda en unik delägarkultur.
– Vi lanserar just nu en kampanj som visar hur det är att jobba som konsult, vad vi gör hos våra kunder och vad som skiljer oss från våra konkurrenter. Vi bygger stolthet tillsammans och vill ge en verklig bild av vilka vi är. Därför använder vi våra medlemmar i våra kampanjer. Samtidigt bygger vi upp en kompetensstruktur för utbildningar inom många områden. Din framtid
bygger vi tillsammans, säger Veronica.

Veronica väljer:

Podd

Bok

Spontan

Strukturerad

Distans

Kontor

Uppkopplad

Avkopplad

Jämställt och inkluderande

Som ett led i arbetet med att bygga en jämställd och inkluderande arbetsmiljö och samtidigt locka fler kvinnor till it-branschen, har CGI valt att kora Årets it-kvinna.
– Vi har jobbat aktivt för att uppnå jämställdhet och har en bra fördelning mellan kvinnor och män, men vi kan bli ännu bättre. Målsättningen är att öka andelen kvinnliga ledare till 50 procent till 2025. Till Årets it-kvinna har vi utsett Binette Seck, medgrundare av Changers Tech och Space Academy. Tillsammans med Binette kommer vi att driva frågor kring mångfald och inkludering, säger Veronica.
CGI:s arbete kring jämställdhet har gett resultat. Nyckeltalsinstitutet har i år utsett CGI till Excellent Employer vilket innebär att de har it-branschens mest jämställda villkor.
– Det bästa med mitt jobb är att driva förändring, att vara med där det händer saker och att se när våra anställda utvecklas. På CGI löser viutmaningar tillsammans genom att bygga de bästa teamen.

Text: Tina Lindström Carlsson

CGI

CGI Group Inc grundades 1976 och är en av världens ledande leverantörer av tjänster inom IT och affärsprocesser. Med cirka 80 000 medarbetare globalt erbjuder CGI tusentals globala kunder en heltäckande tjänsteportfölj med avancerade konsulttjänster inom IT och affärsprocesser, systemintegration, applikationsutveckling och underhåll, drift och hantering av infrastruktur samt ett brett sortiment av patenterade lösningar. CGI har en årlig omsättning på över 12 miljarder CAD och deras aktier är noterade på TSX (GIB:A) och NYSE (GIB).

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

CGI
CGI bygger på långsiktig lönsamhet
Läs mer
CGI
Innovation i fokus på fortsatt växande CGI
Läs mer
CGI
Innovation i fokus på fortsatt växande CGI
Läs mer
CGI
CGI kombinerar global styrka med lokal närvaro
Läs mer