Årets HR-chef

CGI

Innovation i fokus på fortsatt växande CGI

2023-12-07

Text: Tina Lindström Carlsson

Employer Branding Awards 2024

Årets HR-chef

Nöjda medarbetare attraherar nya talanger till CGI, ett av Sveriges största tjänsteföretag inom it och affärsutveckling. Nu fortsätter företaget att expandera genom att satsa ännu mer på att främja innovation i samarbete med kunderna.

CGI fortsätter att växa och satsa framåt. Idag arbetar över 90 000 personer på it- och affärskonsultföretaget som finns på 400 platser runt om i världen, och av dem jobbar cirka 3 800 på 30 platser runt om i Sverige. Veronica Wirén är HR-chef på CGI i Sverige, Norge och Tyskland.

 

– Här finns en vänlig och stödjande arbetsmiljö med goda karriärmöjligheter. Även om konjunkturen skapat en tuff situation på marknaden för många, är det stabilt hos oss. Vi ser nu snarare ett lyft för verksamheten när vi får tillgång till fler kompetenta medarbetare att rekrytera till våra kundprojekt, säger hon.

Veronica Wirén

Titel: Vice President Human Resources CGI Skandinavien.
Utbildning: Personalvetare. Umeå universitet, examen 2001.
Råd till dem som är nya på jobbet: ”Var nyfiken och hitta något som passar dig. Ta vara möjligheter som kommer upp. Våga.”

Utvecklas tillsammans 

Veronica är nominerad till Årets personaldirektör inom Employer Branding. Satsningar under de senaste två åren har bland annat skett inom karriärutveckling, jobbrotation och kompetensutveckling. Samtidigt har personalomsättningen minskat och CGI har nöjdare medarbetare.

 

– Grunden för tillväxt är att behålla befintliga medarbetare och attrahera nya. Vi är ett stort och tryggt företag som visserligen arbetar med traditionell marknadsföring, men som framför allt under lång tid har sett medarbetarna som våra bästa ambassadörer. När de är nöjda på jobbet rekommenderar de CGI som arbetsgivare. 

Innovation på flera plan

CGI har en arbetsmiljö och öppenhet som främjar innovation och de satsar mycket på kompetensnätverk för att få in ännu mer innovation i verksamheten.  

 

– Våra konsulter på CGI driver innovation och teknik tillsammans med våra kunder och partners för att möjliggöra en hållbar omställning. Vi samarbetar även med externa nätverk och höll till exempel en föreläsning på Women in Tech om att den viktigaste innovationen är att förändra hur vi tänker och vad vi strävar efter.

Jämställdhet är ett prioriterat område för CGI och de genomför en rad aktiviteter för att öka andelen kvinnor i företaget och branschen. Företaget har en hög andel kvinnliga chefer och strävar efter att bli norra Europas mest jämställda inom sin bransch senast år 2025. De lägger dessutom mycket energi på att jobba för mångfald och inkludering. 

 

– Vi är olika och har mixade arbetsgrupper i ålder, bakgrund och erfarenheter och det gör att vi ger energi till varandra och kan fortsätta utvecklas tillsammans.

Medarbetare som ägare

Något som gör CGI unikt är att företaget bygger på grundarens dröm om att alla medarbetare ska bygga och äga företaget tillsammans. Det bygger helt enkelt på att människor tar större ansvar för, och känner sig mer delaktiga i, något som de själva äger och har insyn i. Alla medarbetare uppmuntras därför att bli delägare genom det interna aktieägarprogrammet, vilket cirka 85 procent väljer att vara, och på så sätt bygga företaget och påverka verksamheten. 

 

– Vi har en öppen kultur där vi delar med oss av resultat och utveckling. Vi äger företaget tillsammans.

“Vi äger företaget tillsammans.”

CGI

CGI Group Inc grundades 1976 och är en av världens ledande leverantörer av tjänster inom IT och affärsprocesser. Med cirka 80 000 medarbetare globalt erbjuder CGI tusentals globala kunder en heltäckande tjänsteportfölj med avancerade konsulttjänster inom IT och affärsprocesser, systemintegration, applikationsutveckling och underhåll, drift och hantering av infrastruktur samt ett brett sortiment av patenterade lösningar. CGI har en årlig omsättning på över 12 miljarder CAD och deras aktier är noterade på TSX (GIB:A) och NYSE (GIB).

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

CGI
CGI bygger på långsiktig lönsamhet
Läs mer
CGI
Innovation i fokus på fortsatt växande CGI
Läs mer
Veronica på CGI står vid ett panoramafönster och tittar in i kameran. I bakgrunden skymtar Stockholms stadshus.
CGI
CGI växer och bygger stolthet tillsammans
Läs mer
CGI
CGI kombinerar global styrka med lokal närvaro
Läs mer