Nominerade 2021

Dina försäkringar

Dina Försäkringar brinner för samhällsengagemang

2020-09-29

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

Nominerad 2021

Årets VD

Ett tydligt samhällsengagemang präglar företaget Dina Försäkringar. Engagerade ledare som uppmärksammar medarbetarna bidrar till trivsel och arbetsglädje och är högsta prioritet på det kundägda företaget.

Dina Försäkringar är Sveriges sjätte största försäkringsgivare inom sakförsäkringar. Alla bolag inom koncernen är direkt eller indirekt kundägda, självständiga och äger tillsammans servicebolaget Dina Försäkring AB. Gunilla Svensson började som vd på Dina Försäkring AB 2011 och att det ständigt finns nya utmaningar att ta tag i bidrar till att hon trivs i sin roll.
– Försäkring blir aldrig tråkigt. Vi finns där när kunderna har det som jobbigast och när något som man gärna undviker har hänt. Försäkring är en väldigt viktig samhällsfunktion som bidrar till att skapa mod att investera, vare sig det gäller privatpersoner eller företag. Försäkringsbranschen måste utvecklas med samhället både vad gäller risker och kommunikation. I dag har vi till exempel ett ökande antal människor i vårt samhälle som inte har någon hemförsäkring på grund av att man kanske kommer från försäkringssvaga samhällsstrukturer. Det ser vi som ett viktigt område att utbilda i, säger hon.

Gunilla Svensson

Titel: Vd.
Utbildning: Jur. kand., Stockholms universitet, examen 1991. Executive MBA, Stockholm School of Economics, examen 2004. Chefsutvecklings- och mentorprogram, Ruter Dam, examen 2005.

Fritidsintressen: ”Jag har ett kulturintresse. Jag gillar att läsa, titta på teater och modern dans.”

Bred yrkesroll

Dina Försäkringar är ett relativt litet bolag men med ett brett sortiment inom sakförsäkringar. Det gör att medarbetarna har möjlighet att lära sig mycket, får jobba på bredden och blir delaktiga i flera olika processer.

– Vi har en välkomnande och omhändertagande anda som gör att många finner sig tillrätta hos oss, man får vara sitt bästa jag och prestera i det man blir rekryterad för. Det handlar också om att kunna erbjuda en varm arbetsplats, säger Gunilla.

Höga krav på ledarskapet

Ett gott ledarskap är högsta prioritet på Dina Försäkringar. Att cheferna är engagerade och ser sina medarbetare är enligt Gunilla en förutsättning för företagets framgång.
– Jag har höga krav på mina ledare i hela organisationen, och ser ledarskapet som grunden för medarbetarnas trivsel och arbetsglädje. För att få ut det bästa av alla gäller det att vara sig själv som arbetsledare och att också ge medarbetarna möjligheter att vara det. Alla, oavsett vad man gör, börjar med ambitionen att göra rätt varje dag, säger Gunilla.

Tydligt samhällsengagemang

Dina Försäkring AB tar plats i civilsamhället. De sponsrar bland annat Järvaveckan och organisationen Mitt Liv där de har ställt upp med mentorskap för att få ut invandrade akademiker i yrkeslivet.
– Vi sticker ut i mängden genom att profilera oss utifrån viktiga frågor som präglar oss och som hänger ihop med våra grundvärderingar. Under Prideparaden hade vi en byggnadsställning på huset och då hängde vi upp en stor regnbågsflagga på fasaden, säger Gunilla och fortsätter:
– Att vi engagerar oss är jätteviktigt, och tiden talar för oss. Att leva sina värderingar och vara på riktigt spelar oss i handen för det har också blivit viktigt för 90-talister. Det märker vi genom att vi har förmånen att ha väldigt många sökande till våra tjänster.

Dina försäkringar

Dina är ett flertal försäkringsbolag runt om i Sverige som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Dina finns i hela landet, från Lund i söder till Piteå i norr. Med anor sedan 1768 har Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det kunderna bryr sig om och att göra vardagen tryggare för dem. Dina Försäkringar är landets sjätte största sakförsäkringsgivare och ledorden för vår verksamhet är nytänkande, nära och engagerade.     Läs mer: www.dina.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Gunilla Svensson, vd, Dina Försäkringar
Dina försäkringar
Försäkringar ger människor mod att investera
Läs mer
Göteborgs stad
Duon som ramar in bilden av Göteborgs Stad
Läs mer
Qred
Qred har gått från 3 till 80 medarbetare på fem år
Läs mer
Securitas Sverige AB
Hållbart, digitalt och transparent på Securitas
Läs mer