Vinnare Employer Branding Awards 2022

Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö

ESEM vill få kandidater att svajpa höger

2022-12-02

Lästid ca 2 min

Employer Branding Awards 2022

Årets HR-chef – Offentlig sektor

Foto: Patrik Lundin

Under 2022 har Anna Linder lett arbetet med att etablera ESEM som en stark arbetsgivare i Eskilstuna och Strängnäs. Nu jobbar Anna och hennes team för att ge förutsättningar för en bra känsla i medarbetarresan från start till slut.

Anna Linder är HR-chef på ESEM som ser till att vardagen fungerar för både invånare och företag i Eskilstuna och Strängnäs. Hon började 2006 och har haft olika uppdrag och roller genom åren. De senaste fyra åren har hon jobbat med att utveckla HR-funktionen i bolaget.

 

– Att jobba hos oss är att vara en vardags hjälte. Som en del av energi- och miljöbranschen är du med och påverkar den värld som alla vill leva i. Vi finns där varje dag och ser till att människor får sitt kaffe bryggt på morgonen, att lampan lyser och att det kommer vatten ur kranen. Det är otroligt tacksamt att jobba i en bransch som har ett högre syfte och ha med arbetare som brinner för det de gör, säger hon.

ESEM som stark arbetsgivare

Anna som har vunnit titeln Årets HR-chef lyfter sina kollegor och den kompetens som hon omges av.

 

– Det är helt klart mitt team som ligger bakom priset. Alla medarbetare och chefskollegor som gemensamt har jobbat för att etablera ESEM som en stark arbetsgivare i Eskilstuna och Strängnäs. Och den ledning som backar upp oss i allt vi gör. Jag hade aldrig vunnit priset om det inte varit för dem, det är vi som vinner. De senaste fyra åren har vi jobbat intensivt med våra värderingar och vad som är viktigt för oss, säger hon.

Värderingar som enar

Under 2022 har ESEM genomfört en stor organisationsutveckling, bland annat i syfte att få ett större helhetstänk med möjligheter till bättre samarbete och internt logistiskt flöde. I det arbetet har företagets värderingar varit centrala. Bland dem finns pålitliga, nära och att vara modiga.

 

– En av våra värderingar är att vi är schyssta, att vi försöker fatta kloka beslut men också att vi är en schysst arbetsgivare. Vi visar respekt för kompetenser, erfarenheter och olikheter – hos oss är alla välkomna. Vi är också schyssta i vårt agerande på marknaden, i prissättning, i tillgänglighet och service, säger Anna.

Anna Linder

Titel: HR-chef.
Utbildning: Psykologi, Högskolan Väst, examen 2004. Executive MBA, Mgruppen, examen 2017. Certifierad NLP-coach, Gothia Akademi, examen 2010.

Råd till dem som är på väg ut i yrkeslivet:

“Var nyfiken och ha kul. Omge dig med människor som inspirerar dig och lita alltid på din magkänsla.”

Fångar in känslan

På senare tid har Anna och hennes team jobbat mycket med vad som kännetecknar verksamheten och hur man vill upplevas som arbetsgivare. Enkäter och djupintervjuer har gjorts kring medarbetarupplevelsen och de som söker sig till ESEM har intervjuats.

 

– Allt vi gör skapar en upplevelse av oss som arbetsgivare. Vårt mål är att man ska få känslan av att vilja svajpa höger och intrycket ”en intressant profil, vi måste ha en dejt, ska vi byta nummer?”. ESEM ska ha ett koncept som väcker intresse och en känsla av att man vill veta mer, och vi vill flörta med framtida kandidater. Målet är att våra medarbetare, nya som gamla, ska känna att det är ”vi för alltid” och blir det inte så ska man kunna tänka tillbaka på sin tid på ESEM som ”vår bästa tid var då”. Vi följer hela medarbetarresan på ESEM och vi gör det snyggt, säger Anna.

Text: Tina Lindström Carlsson

Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö

Vi på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö ser till att vardagen fungerar för både invånare och företag i Eskilstuna och Strängnäs. Tillsammans levererar vi hållbara produkter och trygga tjänster med stor nytta och liten miljöpåverkan. Vi är en av Sörmlands största arbetsgivare. Här jobbar cirka 600 schyssta och modiga medarbetare som bygger framtidens smarta lösningar.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Rikard och Helene sitter i varsin soffa. Framför står ett bord. De tittar in i kameran och ler.
Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö
Mod och vardagshjältar sätter ESEM på världskartan
Läs mer
Trafikverkets EB-team.
Trafikverket
Samarbeten driver Trafikverket framåt
Läs mer
Caverion
Caverion sätter ljuset på den interna kulturen
Läs mer
Trafikverket
Vänlig arbetsmiljö präglar Trafikverket
Läs mer