Vinnare Employer Branding Awards 2020

Kungsleden

Kungsleden – ett jämställt fastighetsbolag

2020-11-30

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

Vinnare Employer Branding Awards 2020

Årets Innovatör

Kungsleden firar 20 år på börsen. Och de sticker ut – drygt hälften av alla medarbetare är kvinnor, även i högsta ledningen. Fastighets- bolaget ser mångfald och hållbarhet som en förutsättning för att kunna möta framtidens kunder.

Kungsleden är ett långsiktigt fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar kontor och andra kommersiella fastigheter i Sveriges tillväxtregioner. Som ett led i att komma närmare kunderna är företaget i uppstarten av en egen driftorganisation. Därför utökar de nu med 20 nya medarbetare i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hanna Brandström, HR-chef, ser fram emot att vara med och utveckla företaget ytterligare tillsammans med kunder och medarbetare.
– I samband med organisationsförändringen gjorde vi rekryteringsfilmer som lockade fler personer att söka sig till oss. Vi kontaktade också nya samarbetspartners för att gå utanför vårt traditionella nätverk. Ett exempel är rekryteringsbolaget Just Arrived som hjälper nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. Det är ett led i att hitta den mångfald som vi  eftersträvar för att möta framtidens kunder.

Hanna Brandström

Titel: HR-chef.
Utbildning: Företagsekonomi organisation och ledarskap, Södertörns högskola, examen 2006.
Tips på podcast: ”Värvet med Kristoffer Triumf som intervjuar många intressanta personligheter.”

Långsiktigt arbete

Ett gott internt samarbete mellan hr, marknad och hållbarhetsavdelningen på Kungsleden har gjort att de kan dra nytta av varandra. Tillsammans låter de företagets employer brandingarbete växa fram långsiktigt.

– För oss är det viktigt att skynda långsamt i vårt arbete – då blir det trovärdigt och hållbart i längden, säger Hanna och fortsätter:

– Vi hade en teknisk förvaltare och en rekryterande chef som ambassadörer i våra rekryteringsfilmer. De visar vad vi står för, och att det vi gör här tillsammans med organisationen är roligt. Vi är mitt i rekryteringsprocessen och det har gett jättefina resultat hittills. Vi skapar en attraktiv och hållbar plats för kunderna och det är kul att vi skapar den tillsammans.

Jämställt fastighetsbolag

2016 hyllades Kungsleden som börsens mest jämställda bolag av stiftelsen Allbright. Vd och vice vd är kvinnor här, 60 procent av ledningsgruppen består av kvinnor, och av alla medarbetare är drygt hälften kvinnor.

– Att vi hyllades bidrog till att sätta sin prägel på Kungsleden och det genomsyrar hela bolaget. Vi letar ständigt efter kompetens, och vi strävar efter mångfald eftersom att vi vet att det kan berika vår verksamhet, säger Hanna och fortsätter:

– Vi är lyhörda inför vad medarbetarna behöver och vad som uppskattas och jobbar ständigt utifrån det. Vi ser att det finns stora utmaningar med stress i samhället och att det kryper ner i åldrarna. Därför är ett av våra mål att jobba mer förebyggande för det psykosociala välmåendet.

Litet och snabbfotat

Den nya driftorganisationen innebär att Kungsleden kommer att förändra sitt organisatoriska arbetssätt och sin affärsmodell.

– Vi har även en stark grund i att vi har varit börsnoterade i 20 år samtidigt som vi är ett ganska litet och snabbfotat fastighetsbolag. Vi befinner oss i en förändringsresa och att det fortfarande finns saker att förbättra och påverka är spännande.

Kungsleden

Kungsleden är alltid öppet för affärsmöjligheter, oavsett typ av fastighet eller var den ligger. Medarbetarnas erfarenhet, kompetens och handlingsförmåga möjliggör snabba, säkra och värdefulla lösningar på kundernas behov.
Läs mer: www.kungsleden.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Kungsleden
Kungsleden bygger på en stark kultur
Läs mer
Kungsleden
Kungsleden sätter medarbetarnas hälsa i fokus
Läs mer
Ola Arvidsson på Arla vid vattnet i Helsingborg. Foto: André de Loisted
Arla Foods
Fokus på det personliga på Arla
Läs mer
RISE
”En självklar arbetsgivare för ingenjörer och forskare”
Läs mer