Vinnare Employer Branding Awards 2020

DNB

DNB är på frammarsch i Sverige

2020-11-30

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

Vinnare Employer Branding Awards 2020

Årets employer branding-person

DNB Sverige lockar allt fler studenter. Bolaget erbjuder bland annat internship och kulturen präglas av driv och framåtanda. Jämställdhet och inkludering står på agendan i banken som växer och tar marknadsandelar.

DNB Sverige är en del av DNB-koncernen – en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. Tobias Bedinger, HR-advisor, är sedan 2015 en del av DNB Sverige som har cirka 400 medarbetare. 

– Vi växer och tar marknadsandelar inom flera sektorer och segment. Det är en spännande resa att vara med på, säger han. 

Tobias Bedinger

Titel: HR-advisor. 

Utbildning: Programmet personal, arbete och organisation, Stockholms universitet, examen 2015.

Inspireras av: ”Sonja Dousa, min tidigare fotbollstränare, för hennes varma, positiva och outtröttliga sociala arbete i Järva-området.”

Boktips: ”’Brobyggarna’ av Jan Guillou – det är en skönlitterär bok som samtidigt är en allmänbildande historieskildring.”

Antingen/Eller
Strukturerad/Spontan

Hus/Lägenhet

Uppkopplad/Avkopplad

Pocketbok/Podcast

Ärlighet som ledord

Tobias som under flera år har varit drivande i att utveckla DNB:s arbetsgivarvarumärke korades till Årets employer branding-person. Han berättar om ett långsiktigt arbete som är väl förankrat i ledningen. 

– Employer branding-arbetet är en strategiskt viktig fråga för DNB och ledningen och vår vd är engagerade i detta. Att även resten av organisationen är med på tåget är avgörande för att vi ska vara framgångsrika som företag. Vi tar hela tiden små steg framåt och gör saker bättre. Vi fortsätter kommunicera med ärlighet som en form av ledord och vi vill ge en så rättvis bild som möjligt av oss som arbetsgivare. Det tror jag har bidragit till vår framgång, säger Tobias och fortsätter: 

– Vi måste skapa bra arbetsmiljö för våra medarbetare, de är våra viktigaste ambassadörer. Det vi kommunicerar ut måste medarbetarna känna igen sig i för att det ska bli trovärdigt.

Jämställdhet på agendan

DNB är Nordens näst största bankkoncern och i Norge är företaget topprankat av studenter, både inom ekonomi och it. 

– I Sverige är banken ganska okänd för gemene man. Vi är en utmanare och det präglar kulturen. Här finns en entreprenöriell känsla, det är familjärt och vi kännetecknas av en organisation med väldigt mycket driv. Vi vill framåt och uppåt. Eftersom vi är färre medarbetare än många av de större bankerna i Sverige får man möjlighet att ta större ansvar tidigare i sin karriär, vilket också kännetecknar vår kultur, säger Tobias och fortsätter: 

– Vi har dessutom ett ständigt pågående arbete kring jämställdhet och inkludering med allt från workshops till olika typer av diskussionsforum på temat, i vår strävan att skapa en än mer inkluderande kultur på DNB. Det är extra viktigt för oss som verkar i en konservativ och mansdominerad bransch.

“Vi vill växa och fortsätta utvecklas.”

Lockar fler studenter 

DNB väcker intresse bland studenter. Just nu håller de på med rekryteringsprocessen för kommande internship och Tobias berättar om ett markant ökat intresse för platserna.

– Det är roligt att det är så många som söker sig till oss och att andelen kvinnor hela tiden ökar, det är vi glada och stolta över, säger han och fortsätter: 

– DNB som arbetsgivarvarumärke blir mer känt framför allt bland studenter. Jag tror och hoppas att vi marknadsför oss som en attraktiv arbetsgivare, det vill säga att studenterna vill jobba hos oss. Många går igång på att det finns en framåtanda på DNB och att vi vill växa och fortsätta utvecklas. Det tror jag hjälper oss att vara attraktiva.

DNB

DNB är idag Norges största bank och är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. På den svenska marknaden har vi i dag etablerat flera av DNBs verksamhetsområden; DNB Bank, DNB Finans, DNB Markets samt Autolease. Med ett team på cirka 400 motiverade medarbetare, representerade i Stockholm, Göteborg och Malmö, erbjuder vi en dynamisk arbetsmiljö med möjligheter att interagera nära med professionella kollegor över funktioner och geografiska områden. Läs mer: www.dnb.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

DNB
Inkludering och jämställdhet är i fokus på DNB
Läs mer
Camilla Brandt och Tobias Bedinger i DNB:s ljusa lokaler.
DNB
Olikheter – en viktig resurs för DNB
Läs mer
DNB
En bra arbetsmiljö är i fokus på DNB
Läs mer
DNB
Jämställdhet och hållbarhet står i fokus på DNB
Läs mer