Nominerade 2021

EY

”Medarbetarna är inte bara viktiga – de är fundamentala”

2020-12-02

Text: Fridah Jönsson & EY

Foto: EY

Nominerad 2021

Årets employer branding-företag

En exceptionell EY-upplevelse som du skapar själv – det vill EY erbjuda sina medarbetare. Vd Anna Svanberg förklarar hur detta genomsyrar företaget.

På det globala konsultföretaget EY kombineras storföretagets resurser för medarbetarnas välmående med en entreprenörskänsla som uppmuntrar till egna projekt och aktiviteter.

Anna Svanberg

Titel: Vd

Utbildning: Magister i företagsekonomi Stockholms universitet, 2002.

Det bästa karriärråd du någonsin fått: Jämför dig inte med andra, gå din egen väg och ha kul!

Varför tror du att ni är nominerade till Årets employer branding-företag?

– Vi är ett stort företag med alla fördelar som kommer med det, men vi har samtidigt kvar en ådra av entreprenörskap. Alla som jobbar på EY är minientreprenörer, här kan du bygga din egen karriärväg, driva projekt och engagera dig i olika aktiviteter. Du kan till exempel starta ett mentorskapsprogram för kvinnliga studenter, vara med i EY:s hållbarhetsgrupp eller vara med och moderera någon av våra utbildningar. Att jobba ska vara kul! Teamkänsla är a och o hos oss, det är så vi bygger framtidens arbetsplats, säger vd Anna Svanberg.

Vilka satsningar gör EY för arbetsglädje och trivsel?

– Alla ska känna sig hemma här, för allas individuella insats är betydelsefull och är det som skiljer oss från andra. Våra medarbetare är inte bara viktiga – de är fundamentala. Det här året har vi av förklarliga skäl inte kunnat göra allt vi brukar, som utbildningskonferenser och julfester, men vi arbetar aktivt med att hitta både stora och små digitala sätt. I december arrangerar vi en digital happening där alla anställda har blivit erbjudna en goodiebag och det blir interaktiva delar som quiz, musik och annan underhållning. Vi uppmuntrar alla våra arbetsgrupper att hitta på roliga aktiviteter, vilket kan vara allt från gissningstävlingar som ”Vem bor här?” till yogaklasser och cookalongs.

”Alla ska känna sig som hemma här”

Hur fortsätter ert employer branding-arbete under 2021?

– I vår flyttar vi in i vårt nya huvudkontor på Hamngatan i Stockholm, där vi anammar framtidens sätt att arbeta. Förutom att vara fullt av digitala lösningar som underlättar arbetsdagen är kontoret byggt för en hållbar framtid. Det är alltså bara inte en vanlig kontorsflytt. Vårt Student Relations-team och våra bloggare på Karriärbloggen gör också ett otroligt jobb med att genuint och transparent visa hur det är att jobba på EY, säger Anna Svanberg och fortsätter:

 

– I samarbete med Hult International Business School erbjuder vi våra medarbetare en Master of Business Administration-utbildning med techinriktning. Det är ett onlineprogram som är först i sitt slag och har ett omfattande program. Fokus ligger på ämnen som artificiell intelligens, blockchain och robotik och med perspektiv på ledarskap, mångfald, inkludering och hållbarhet. Det hjälper medarbetarna att utveckla tankegångar och kompetenser som behövs för att skapa nya arbetssätt.

EY

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Vi erbjuder dig en karriär som är lika unik som du. Ditt engagemang förstärks av syftet med vår verksamhet − att lösa kundernas utmaningar, samtidigt som vi bidrar till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre.
Läs mer:  ey.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Svenska kraftnät
På Svenska kraftnät är alla ledare
Läs mer
Arla Foods
Arla Foods utvecklar nya framgångsrecept
Läs mer
Eva Brike med kollegor på Resurs Holding. Foto: André de Loisted
Resurs Holding
Framåtanda och utveckling präglar Resurs
Läs mer
Göteborgs stad
Arbetsgivarvarumärket i fokus på Göteborgs Stad
Läs mer