Nominerade 2021

JM

JM klättrar i ranking bland ingenjörer

2020-11-12

Text: Sara Schedin

Foto: Kristofer Hedlund

Nominerad 2021

Årets employer branding-person

Bostadsutvecklaren JM fortsätter att öka i popularitet bland unga talanger. Rekryteringsansvarig Christina Cronvall, som är nominerad till Årets employer branding-person, tror att många lockas av den stabilitet och varaktighet som bolaget står för.

Christina Cronvall började på JM för sex år sedan i den då sprillans nya rollen som rekryteringsansvarig. Under åren har hon jobbat fokuserat med att bygga bolagets varumärke för att locka de allra bästa talangerna.
– Trots osäkra tider ser vi ett ökat intresse för oss som arbetsgivare. Bland annat har vi klättrat i ranking bland både civil- och högskoleingenjörer i Universums senaste mätningar. Något som antagligen har att göra med att vi står stabilt och har så gjort i över 75 år.

Christina Cronvall

Titel: Rekryteringsansvarig.
Utbildning: Personalvetare, Stockholms universitet, examen 1996.
Vad ser du fram emot under 2021? ”JMs fortsatta arbete inom jämställdhet och mångfald; vi har ett viktigt uppdrag för både branschen och samhället i stort.”

#livetpajm

Anledningen att Christina sökte sig till byggbranschen var att hon ville jobba för ett företag med en produkt som känns konkret, som alla kan relatera till och som ligger nära hjärtat.
– Att få vara med och bidra till att skapa nya samhällen där människor kommer att leva sina liv är en häftig känsla. Christina berättar att många medarbetare på JM är genuint engagerade i sina jobb och att det är enkelt att få dem att dela med sig av sin arbetsvardag
– Även ledningen är oerhört engagerade i employer branding-frågan, såväl VD som andra i koncernledningen har varit ute och föreläst på universitet och högskolor för att träffa studenter.

En employer branding–aktivitet som precis har dragit igång är Instagramkontot Livet på JM, som är framtaget för de som är nyfikna på bolaget. Kontot har även fått mycket uppmärksamhet bland medarbetarna och flera har hört av sig och vill vara med och berätta vad de gör om dagarna.
– För oss är kontot ett bra sätt att förmedla en ärlig bild av hur det är att jobba hos oss och också visa på den bredd av roller som finns inom JM. Ett annat digitalt initiativ med samma syfte är en vlogg där externa tittare släpps in bakom kulisserna till JMs jobbvardag. Inspelningen är i startgroparna och resultatet kommer man att kunna se i ett avsnitt filmer på YouTube.

Lockar fler kvinnor till branschen

JM strävar efter mångfald och att vara en jämställd organisation – det bidrar till en stärkt konkurrenskraft och även en ökad prestation och trivsel i företaget. Som ett led i det arbetet drivs ett lärlingsprogram för kvinnor som startades för att attrahera fler kvinnor till hantverksyrkena.
– Vårt mål är att vara 20 procent kvinnliga hantverkare på JM år 2030. Vi har sett en fin ökning av antalet sökande till lärlingsprogrammet varje år. Många av de kvinnor som söker jobbar exempelvis inom vården eller på lager. Det är roligt att visa en målgrupp som inte känner till oss vilka möjligheter som finns inom vår bransch.
Framöver kommer Christina fokusera på att utveckla kommande års rekryteringsaktiviteter, som på grund av den rådande situationen med corona kommer att vara mer digitala än förut.
– Liksom alla andra har vi behövt tänka om och satsa mer på digitala lösningar. Hittills har det fungerat väldigt bra, och vi hoppas att intresset för våra olika program och tjänster kommer att fortsätta öka.

JM

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vi omsätter cirka 17 miljarder kronor och har cirka 2 600 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap. Läs mer: www.jm.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Christina Cronvall på JM:s kontor.
JM
Livet på JM attraherar nya medarbetare
Läs mer
Johan står inomhus, han ser och tittar in i kameran.
JM
Vi vill bidra till ett tryggt och inkluderande samhälle
Läs mer
JM
Starka ambassadörer ger framgångar för JM
Läs mer
Securitas Sverige AB
Hållbart, digitalt och transparent på Securitas
Läs mer