Universum Awards 2020

Resurs Holding

Medarbetarna skapar bilden av Resurs Holding

2020-09-24

Text: Elsa Sjögren

Foto: André de Loisted

Eva Brike står i en blå blus och vilar armarna mot en hög bänk.

Universum Awards 2020

Årets nykomling

Genom att tidigt involvera medarbetarna i employer branding-arbetet har finanskoncernen Resurs Holding aktivt arbetat för att bli en allt mer attraktiv arbetsgivare. Nya satsningar sätter fokus på ledarskap, hållbarhet och hälsa.

Med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare för både nuvarande och framtida medarbetare har Resurs Holding, som verkar inom finansbranschen, på senare år skalat upp sitt fokus på employer branding. Eva Brike, som ansvarar för HR och hållbarhetsfrågor på företaget, menar att en del av framgångarna beror på att de har involverat medarbetarna redan från starten.
– Den bild vi förmedlar externt måste stämma överens med det företag vi faktiskt är, och jag tror att vi har lyckats förmedla rätt känsla, säger hon.

Eva Brike

Titel: Chief Human Resources Officer & Sustainability Director.
Utbildning: Personalvetarlinjen, Lunds universitet, examen 1995.
Poddtips: ”USA-podden.”

Veckovisa undersökningar

Att vara en attraktiv och relevant arbetsgivare är en förutsättning för att Resurs Holding ska vara hållbart och framgångsrikt även på lång sikt. De initiativ som tas för att stärka arbetsgivarvarumärket utgår alltid från medarbetarnas tankar och åsikter. Bolaget nöjer sig inte med en årlig medarbetarundersökning utan skickar ut frågor och tar tempen på medarbetarna varje vecka.
– Vi skickar ut frågor för att ta reda på hur våra medarbetare mår, hur deras arbetsglädje och trivsel är. Alla aktiviteter vi sedan gör är baserade på insikterna om medarbetarnas upplevelser. Det ska finnas en transparens och tydlighet i arbetet.

Läxläsning och mentorskapsprogram

Resurs Holding har många aktiviteter och initiativ på gång. Under hösten drar man igång ledarskapsutbildningar och det pågår ett aktivt arbete med de nu digitala introduktionsutbildningarna för nya medarbetare. Det finns även ett stort fokus på företagets hållbarhetsarbete.
– Vi ordnar läxläsning och mentorskap där våra medarbetare kan hjälpa ungdomar. Liksom många andra jobbar vi mot FN:s globala hållbarhetsmål där vi valt ut sex stycken att arbeta med. Just nu lanserar vi ett mentorskapsprogram där vi öppnar dörrar för personlig utveckling och självledarskap. Vi har dessutom satt igång ett projekt för att mäta kandidaternas upplevelse när du söker jobb hos oss, säger Eva.

Satsar på hälsa och trivsel

Även de satsningar som görs med fokus på medarbetarnas hälsa och trivsel utformas efter svaren som kommer fram i de veckovisa undersökningarna. De har arrangerat seminarier om balansen mellan arbete och fritid, feedback och kommunikation och ett av två årliga utvecklingssamtal fokuserar på just trivsel, engagemang och samarbete.
– Vi har gemensamma träningstillfällen, onlinekurser om ergonomi och föreläsningar om hälsa och kost. Vi internutbildar chefer och medarbetare kring feedback och ett coachande arbetssätt. Aktiviteterna anpassas utifrån verksamhetens behov, säger Eva och fortsätter:
– Företagskulturen präglas av en vilja att ständigt förbättra sig själv och företaget.

Resurs Holding

Resurs Holding som verkar genom dotterbolagen Resurs Bank AB och Solid Försäkring AB är ledande inom retail finance i Norden och erbjuder betallösningar, privatlån och nischade försäkringsprodukter. Med över 40 års erfarenhet av handel sätter Resurs kundupplevelsen i fokus och gör det snabbt, enkelt och tryggt att handla, både online och i butik.   Antal medarbetare: 750 Läs mer: resursholding.se och resursjobs.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Eva Brike sitter med benen i kors på en blålila puff och tittar in i kameran.
Resurs Holding
Hos Resurs är medarbetarna nyckeln till framgång
Läs mer
Eva Brike med kollegor på Resurs Holding. Foto: André de Loisted
Resurs Holding
Framåtanda och utveckling präglar Resurs
Läs mer
Samsung
Samsung utvecklar teknik för framtiden
Läs mer
Business Sweden
Business Sweden hjälper företag att växa globalt
Läs mer