Nominerade 2021

Resurs Holding

Framåtanda och utveckling präglar Resurs

2020-12-03

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: André de Loisted

Eva Brike med kollegor på Resurs Holding. Foto: André de Loisted

Årets HR direktör

Transparens, feedback och kommunikation är viktiga ingredienser i framgångsreceptet för Resurs som arbetsgivare. Det bidrar till att skapa ett tydligt driv och ständig utveckling hos chefer och medarbetare.

Resurs Holding med dotter-bolagen Resurs Bank och Solid Försäkringar erbjuder betal- och finansieringslösningar, privatlån och nischade försäkringsprodukter. Drygt 800 personer arbetar på Resurs i Norden. Eva Brike, HR- och hållbarhetschef, berättar om ett bolag i ständig utveckling.

– Hållbarhetsfrågan är högaktuell såväl i samhället i stort som för våra medarbetare, kunder och partners. Inom hållbarhetsområdet ligger vårt fokus på hållbar och ansvarsfull kreditgivning som också är kärnan i vår affärsverksamhet. Andra exempel på hur vi jobbar med hållbarhetsfrågor är vårt lokala engagemang kring bland annat ungdomsidrott, läxläsning och mentorskap på skolor.

”Hållbarhetsfrågan är högaktuell både för oss och branschen.”

Samarbete ger framgång

Eva Brike har blivit nominerad till Årets HR-direktör och leder arbetet inom employer branding för att kontinuerligt utveckla och stärka bolagets position som attraktiv arbetsgivare. Bolaget har bland annat tagit fram den nya webbplatsen Resurs Jobs som är navet i kommunikationen med potentiella medarbetare.

– Vi har under de senaste åren gjort stora förflyttningar i HR-arbetet. Vi jobbar affärsnära och har lyckats få ihop ett oslagbart HR-team där alla bidrar med sin unika kompetens. I samarbete med vår marknads-avdelning skapar vi kommunikation som ligger i linje med de budskap vi ska förmedla. Nomineringen till Årets HR-direktör visar att vi når ut med vilka vi är och vilka möjligheter som finns när man jobbar på Resurs. Det vi gör väcker uppmärksamhet och nyfikenhet och bidrar till att stärka kännedomen och bilden av oss. Resurs vann dessutom nyligen priset Årets nykomling inom employer branding, säger Eva.

Vill ständigt framåt

Företagets värdeord är: Driven, Open, Inno-vative och Trustworthy, och det är ord som verkligen betyder något. Det finns ett ständigt driv framåt och en stark tilltro till den enskilda medarbetaren. Koncernledningen agerar till exempel mentorer i ett internt program som syftar till att stärka talangernas utveckling.

– Vi försöker ha utgångspunkt i våra värderingar i allt vi gör. Vi har en Resursanda som vi kallar för ”Always improving”, som står för en vilja att hela tiden utveckla och förbättra. Varje medarbetares eget driv och öppenhet är det som avgör riktning och utveckling.
En fjärdedel av våra vakanser tillsätts internt.

Stärker kulturen

På Resurs står transparens, feedback och kommunikation i fokus. Tidigare hade vi en medarbetarundersökning 2 gånger per år. Nu svarar de på frågor varje vecka. På så sätt håller Eva och hennes kollegor sig uppdaterade om vad medarbetarna tycker och hur de mår och kan sätta in relevanta åtgärder utifrån svaren.

– Det är ett kulturstärkande sätt att arbeta som också ger en verklig bild av oss som arbetsgivare, och bidrar till att de som söker sig till oss vet vad de kommer till, säger Eva.

Eva Brike

Titel: Chief HR Officer
& Sustainability Director.
Utbildning: Personalvetare, Lunds universitet, examen 1995.
Smultronställe: ”Kantarellskogen i Småland. Att vara ute på skattjakt i skogen är total avkoppling för mig.”

Resurs Holding

Resurs Holding som verkar genom dotterbolagen Resurs Bank AB och Solid Försäkring AB är ledande inom retail finance i Norden och erbjuder betallösningar, privatlån och nischade försäkringsprodukter. Med över 40 års erfarenhet av handel sätter Resurs kundupplevelsen i fokus och gör det snabbt, enkelt och tryggt att handla, både online och i butik.   Antal medarbetare: 750 Läs mer: resursholding.se och resursjobs.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Eva Brike sitter med benen i kors på en blålila puff och tittar in i kameran.
Resurs Holding
Hos Resurs är medarbetarna nyckeln till framgång
Läs mer
Eva Brike står i en blå blus och vilar armarna mot en hög bänk.
Resurs Holding
Medarbetarna skapar bilden av Resurs Holding
Läs mer
Umeå kommun
Intern utveckling är i fokus på Umeå kommun
Läs mer
Eva Brike med kollegor på Resurs Holding. Foto: André de Loisted
Resurs Holding
Framåtanda och utveckling präglar Resurs
Läs mer