Vinnare Employer Branding Awards 2021

Resurs Holding

Hos Resurs är medarbetarna nyckeln till framgång

2021-11-09

Estimerad lästid ca 2 min

Eva Brike sitter med benen i kors på en blålila puff och tittar in i kameran.

Foto: André de Loisted

Resurs Bank är ett snabbrörligt nordiskt bolag som präglas av utveckling och innovation. Genom att ta pulsen på medarbetarna förankrar de initiativ i verkliga behov – och nu bygger de om sitt huvudkontor för att främja samarbete och kreativitet.

Resurs Holding med dotterbolagen Resurs Bank och Solid Försäkringar erbjuder betallösningar, privatlån och nischade försäkringsprodukter. Eva Brike är HR- och hållbarhetschef i koncernen som har drygt 700 medarbetare i Norden.
– Vår resursanda ”Always Improving” handlar om kontinuerlig utveckling, vilket återspeglas i att vi ständigt frågar oss hur vi kan bli bättre. Som bolag är vi just nu på en oerhört spännande transformationsresa, där vi bland annat riktar vårt fokus mot digital utveckling och innovation för att säkerställa att vi fortsätter vara en attraktiv organisation för både kunder, partners och medarbetare, säger hon.

Eva Brike

Titel: Chief HR Officer & Sustainability Director.
Utbildning: Personalvetare, Lunds universitet, examen 1995.
Vad ger dig energi? ”Jag hämtar energi i mötet med kollegor i mitt team, och på fritiden i mötet med familj och vänner.”
Lyssnar gärna på: ”Sveriges Radios ’USApodden’ och ’Sommar och Vinter i P1’ är intressanta att lyssna på.”

Främjar samarbete

Eva har utsetts till Årets hr-direktör. Ett affärsnära arbetssätt i kombination med omvärldsbevakning bidrar till framgångarna.
– Vi har genom vårt arbete med employer branding lyckats att ta Resurs från ett ganska okänt till ett välkänt arbetsgivarvarumärke som uppmärksammas, skapar nyfikenhet och gör att talanger vill jobba hos oss. Priset delar jag med mitt fantastiska team och alla våra medarbetare som möjliggör resan, säger hon och fortsätter:
– En viktig framgångsfaktor är att vårt arbete är förankrat i verksamheten. Vi frågar medarbetarna varje vecka om deras arbetssituation, vilket gör att vi utifrån svaren har möjlighet att bättre planera våra aktiviteter.

“Vår Resursanda handlar om viljan att utvecklas.”

Hållbarhetsfrågan ständigt aktuell

Förutom att fokusera på digital utveckling och innovation satsar Resurs på hållbarhetsarbetet där de nyligen också rekryterat en hållbarhetschef.
– Hållbarhetsfrågan är en central del av vår verksamhet och handlar om allt från hållbar kreditgivning till miljö och samhällsengagemang. Vi vägleder och uppmuntrar långsiktigt kloka beslut kring våra kunders och partners ekonomi. På så sätt integreras hållbarhetsarbetet också i vår affär, vilket vi ser är avgörande för att erbjuda produkter och tjänster som skapar värde. Det bygger också en stolthet hos våra medarbetare, säger Eva.

Eva väljer:

Promenad

Löparrunda

Stranden

Skogen

Kontor

Distans

Staden

Landet

Nya tider väntar

Resurs har fortsatt att driva utvecklings- och mentorskapsprogram för medarbetarna även under coronapandemin. Av vakanta tjänster tillsätts cirka 25 procent med interna kandidater, något som bolaget värdesätter högt.
– Hos oss finns möjligheten att växa internt, utvecklas och gå vidare till andra tjänster. Vi har stor tilltro till våra medarbetare. Deras driv och öppenhet är det som avgör riktningen framåt, säger Eva.
Medarbetarna på Resurs har även involverats i hur de vill jobba efter pandemin.
– Vi tror på mötet mellan människor. Därför bygger vi om vårt huvudkontor till att bli aktivitetsbaserat med en miljö som uppmuntrar till samarbete, kreativitet och innovation. Samtidigt ser vi att vi måste och vill erbjuda en flexibilitet att kunna arbeta på distans, vilket bidrar till balans i livet och hållbara medarbetare.

Resurs Holding

Resurs Holding som verkar genom dotterbolagen Resurs Bank AB och Solid Försäkring AB är ledande inom retail finance i Norden och erbjuder betallösningar, privatlån och nischade försäkringsprodukter. Med över 40 års erfarenhet av handel sätter Resurs kundupplevelsen i fokus och gör det snabbt, enkelt och tryggt att handla, både online och i butik.   Antal medarbetare: 750 Läs mer: resursholding.se och resursjobs.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Eva Brike med kollegor på Resurs Holding. Foto: André de Loisted
Resurs Holding
Framåtanda och utveckling präglar Resurs
Läs mer
Eva Brike står i en blå blus och vilar armarna mot en hög bänk.
Resurs Holding
Medarbetarna skapar bilden av Resurs Holding
Läs mer
Peab
Peab bygger på lokalt entreprenörskap
Läs mer
Emil står i skuggan av ett träd och lutar sig mot stammen. Han ler och tittar in i kameran.
Trafikverket
Innovation på flera plan bygger Trafikverket
Läs mer