Universum Awards 2020

Tietoevry

På TietoEVRY är karriärmöjligheterna många

2020-09-22

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Patrik Lundin

Fotograf: Patrik Lundin

Frilansbild.

Universum Awards 2020

Årets employer branding-person

TietoEVRY formar framtiden genom kompetenta medarbetare i kombination med den senaste tekniken. Genom att använda en spelbaserad rekryteringsprocess byggd på mångfald och rättvisa, attraherar de rätt målgrupp.

Nordens största techbolag – TietoEVRY – skapar digitala fördelar för företag och samhälle. Tjänste- och programvaruföretaget är verksamma i mer än 90 länder och har cirka 24 000 experter anställda globalt.

Attraktiv rekryteringsprocess

TietoEVRY har jobbat strategiskt med kompetensförsörjningen genom gamification som innebär att de använder sig av spelbaserade rekryteringstester. Med hjälp av ny teknik genomför företaget en objektiv och rättvis rekryteringsprocess som dessutom attraheras av målgruppen. En av dem som står bakom införandet av strategin är Anna Gulliksen, Global head of Talent Acquisition and Employer Brand, som nu kan titulera sig Årets employer branding-person.
– Vi verkar i ett område där det är svårt att hitta kompetens. Med gamification har vi skapat ett intresse för vårt bolag hos målgruppen och byggt en attraktiv rekryteringsprocess. Det har lett till att vi har ökat mångfalden och fått in kompetenta medarbetare, säger hon. Spelbaserade rekryteringstester främjar mångfald och rättvisa och har bland annat bidragit till att könsfördelningen är upp till 50/50 i TietoEVRY:s internship-program.
– Det är bra i en bransch som i genomsnitt har 22 procent kvinnor. I vissa internship-program har vi upp till tretton nationaliteter. Vi har testat 10 000 personer och av dem svarar 83 procent att kandidatupplevelsen positivt reflekterar vårt employer brand, säger Anna.

Anna Gulliksen

Titel: Global head of Talent Acquisition and Employer Brand.
Utbildning: Beteendevetenskap, ekonomi och HR, Mälardalens högskola.
Lyssnar på: ”Allt från Sommar i P1 och musik till jobbrelaterade poddar som HR Talks Podden, Techrekpodden och Rekryteringspodden.”

Underlättar för cheferna

TietoEVRY:s arbetssätt gör att chefer enbart träffar anställningsbara kandidater och därefter väljer ut de personer som passar verksamheten bäst.
– Man kan säga att vi har vänt upp och ner på rekryteringsprocessen. Metoden bygger på mångfald och är ett sätt att jobba med fördomsfri rekrytering, säger Anna och fortsätter:
– Om cheferna ska kunna tillhandahålla lösningar till kunderna och leverera resultat så behöver de ha personer som kan leverera det. För oss handlar det om att behålla vår kompetens och tillföra ny, och det gör vi genom våra spelbaserade och objektiva tester.

Många utvecklingsmöjligheter

I december 2019 gick Tieto och EVRY ihop i ett gemensamt bolag. Under 2020 fokuserar Anna och hennes kollegor på att kartlägga vad som är unikt i bolagen, vad deras målgrupper attraheras av och vad de vill se mer av.
– Arbetet med vårt medarbetarlöfte, att fortsätta vara relevanta för våra medarbetare, fortsätter. Vi bygger upp vårt EVP, Employer Value Proposition utifrån budskapet ”Shape the future today”, säger Anna och fortsätter:
– Att vi är globala innebär att vi har finansiell styrka och trygghet och många utvecklingsmöjligheter – vi är som ett stort kompetenshus. I stället för att jobba med en arkitekt får du jobba med 50 till 100 kompetenta människor i stora team. Vi blir en del av infrastrukturen och bidrar till att göra samhällsnytta.

Tietoevry

Tietoevry skapar digitala fördelar för företag och samhälle. Vi är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Våra nordiska värderingar och vårt nordiska arv styr vår framgång. Tietoevry har sitt huvudkontor i Finland och har omkring 24 000 experter anställda globalt. Bolaget tillhandahåller service åt tusentals företag och organisationer inom privat och offentlig sektor i mer än 90 länder. Tietoevry omsätter årligen cirka 3 miljarder euro och aktierna är noterade på NASDAQ i Helsingfors och Stockholm samt på Oslo Børs.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Andreas Palm sitter vid vattenkanten.
Tietoevry
Tietoevry minskar gapet mellan teknik och människa
Läs mer
Skanska
Starka värderingar och gott ledarskap på Skanska
Läs mer
JM
Starka ambassadörer ger framgångar för JM
Läs mer
Carolina Emanuelsson står utomhus med stenpelare i bakgrunden.
Arbetsförmedlingen
Allt fler unga vill jobba på Arbetsförmedlingen
Läs mer