Universum Awards 2020

JM

Starka ambassadörer ger framgångar för JM

2020-09-22

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Sigrid Malmgren

JM tänker långsiktigt i allt de gör – de bygger hållbara bostäder och samhällen, lyfter fram medarbetare, studenter och praktikanter och bidrar till deras utveckling. Det ger starka ambassadörer som bygger vidare på bostadsutvecklarens framgångar.

Bostadsutvecklaren JM bidrar till att skapa framtidens samhällen, och är det företag i Norden som bygger flest bostäder. De förvärvar mark och bygger i en process som är fem till tio år. Visionen är att JM lägger grunden till ett bättre liv. Alla egna bostäder som byggs i koncernen miljömärks dessutom med Svanen. Johan Skoglund är vd på JM sedan 18 år.
– Vi får vara med och skapa värde för samhället, och ser bestående resultat av det som vi fattat beslut om. Våra hus blir till hem för många människor. Att vi driver vårt arbete långsiktigt och är ärliga och tydliga med vad vi vill är viktigt för mig och för JM, säger han.

Johan Skoglund

Titel: Vd.
Utbildning: Civilingenjör inriktning väg och vatten, KTH, examen 1986. Civilingenjörsprogrammet, Handelshögskolan i Stockholm.
Favoritbyggnad: ”Chrysler Building i New York. Byggnaden var fantastiskt fin när den byggdes och är fortfarande väldigt vacker i dag nästan 100 år senare.”

Ett värderingsstyrt företag

Johan Skoglund har korats till Årets vd inom employer branding, och kultur- och värderingsarbetet ligger honom extra varmt om hjärtat. I JMs kärnvärden ingår bland annat pålitlighet, långsiktighet, engagemang och lyhördhet. De vill visa upp en rättvis bild av JM, och som ett led i detta publiceras Snickarpodden, Traineebloggen och Praktikantbloggen där medarbetare och studenter berättar om sin vardag på företaget.
– De inspirerar och förmedlar sin bild av hur det är att jobba på JM. All kommunikation handlar om våra värderingar, och alla som jobbar hos oss ska kunna vara starka ambassadörer och dela med sig av sin vardag på jobbet.

Studenter tar plats

Studenter välkomnas till JM på flera sätt, och ett exempel är det egna traineeprogrammet som tar emot upp till 15 personer varje år. Studentprogrammet Startskottet är ett program parallellt med studierna som bland annat innefattar sommarpraktik och exjobb.
– Hela vår affär är långsiktig och därför vill vi även vara långsiktiga i vårt arbete med studenter. När mina medarbetare och jag är ute och träffar studenter i Sverige, Norge och Finland beskriver vi hur det är att jobba på JM och berättar att det ser likadant ut i hela koncernen i Norden.

Fler kvinnor i branschen

JM har lyft in FN:s globala mål för hållbar utveckling i verksamheten och ett exempel är att klimatpåverkande utsläpp ska vara nära noll år 2030. Ytterligare ett mål är att 20 procent av hantverkarna ska vara kvinnor, och därför driver JM ett lärlingsprogram för kvinnor i egen regi. Snickarpodden är en podcast som görs av och med JMs snickarlärlingar Susanne Wacklin och Linn Gergi och syftar till att locka fler kvinnor till hantverksyrket.
– Att vi driver frågor som att få fler kvinnor till branschen tror jag sticker ut, och genom att sätta tydliga och långsiktiga mål blir det möjligt att lyckas. Vi ser att jämställdhet och mångfald ger bättre resultat och stärker vår konkurrenskraft. Det ger exempelvis lägre frånvaro och personalomsättning, och bidrar till ökad prestation och trivsel.

JM

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vi omsätter cirka 17 miljarder kronor och har cirka 2 600 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap. Läs mer: www.jm.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Christina Cronvall på JM:s kontor.
JM
Livet på JM attraherar nya medarbetare
Läs mer
Johan står inomhus, han ser och tittar in i kameran.
JM
Vi vill bidra till ett tryggt och inkluderande samhälle
Läs mer
JM
JM klättrar i ranking bland ingenjörer
Läs mer
Trafikverket
Trafikverket utser Årets infrastrukturtalang
Läs mer