Nominerade 2022

JM

Vi vill bidra till ett tryggt och inkluderande samhälle

2021-11-17

Estimerad lästid ca 2 min

Johan står inomhus, han ser och tittar in i kameran.

Nominerad 2022

Årets VD

Foto: Sara Magnusson

JM bygger miljömärkta bostäder i Norden och jobbar hårt för att nå tuffa klimatmål till 2030. Företaget har flera aktiviteter som ger en inblick i medarbetarnas vardag.

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Företaget har ett mål att bygga med så låg klimatpåverkan som möjligt och sedan 2018 är alla bostäder miljömärkta med Svanen. Vd:n Johan Skoglund lyfter fram det viktiga samhällsuppdraget och alla stolta medarbetare.
– Jag har förmånen att träffa många duktiga människor som jobbar med att leverera bostäder till våra kunder. Det är fantastiskt roligt – jag har varit vd i 20 år och går fortfarande till jobbet med ett leende på läpparna.

Johan Skoglund

Titel: Vd och koncernchef.
Utbildning: Civilingenjör inriktning väg och vatten, KTH, examen 1986. Civilingenjörsprogrammet, Handelshögskolan i Stockholm, examen 1998.
Vad inspireras du av? ”Moder jord. Naturen, havet och fjället ger mig inspiration och energi.”

Du har nominerats till Årets vd inom employer branding. Vad ligger bakom framgångarna?

– Vi har jobbat länge med frågorna och har nått bra resultat. JM är en viktig samhällsbyggare som jobbar strukturerat och långsiktigt med hållbarhetsfrågor och inkludering. Och vi är det företag som bygger flest bostäder i Norden, vilket bidrar till att många söker sig till oss. Sedan är jag personligt intresserad av att vi ska vara attraktiva och ha engagerade medarbetare som genomför vår vision: vi lägger grunden till ett bättre liv.

Ge exempel på hur er företagskultur ser ut!

– Vi är värderingsstyrda och har en inkluderande kultur – alla har en del i företagets framgångar och utveckling. Vi vet med säkerhet att vi är som bäst när vi arbetar tillsammans i grupper med olika bakgrund, då är vi mer innovativa, delar kunskap och löser uppgifter på bättre sätt. Det är också viktigt att varje medarbetare får en personlig utveckling, att de lär sig nya saker samtidigt som de känner att de är med i en helhet och bygger samhället. Därför lägger vi också fokus på att ha duktiga ledare. Det är ett gemensamt jobb vi gör. Alla är viktiga för att det ska bli bra.

Hur når ni ut till framtida medarbetare?

– Vi har satsat mer på att vara transparenta och visa upp en sann bild av JM. Därför har vi medarbetare och studenter som delar med sig av sin vardag på JM via Snickarpodden, Traineebloggen, Praktikantbloggen och Instagram-kontot ”LivetpaJM”. Att vara ute och föreläsa på högskolor och universitet är en viktig del av våra framgångar. Vi arbetar också långsiktigt genom våra student- och traineeprogram, exjobb och praktikplatser och samarbete med Tekniksprånget.

Vad har ni på gång just nu?

– Klimatmålen är en jätteutmaning och senast år 2030 ska våra utsläpp vara nära noll. I det arbetet ligger exempelvis förbättringar gällande transporter och att tillverka fossilfritt cement och stål. Vi vill fortsätta bidra till ett tryggt och inkluderande samhälle och öka jämställdhet och mångfald. I dag har vi sju procent kvinnliga hantverkare och målet är att ha 20 procent till 2030.

Text: Tina Lindström Carlsson

JM

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vi omsätter cirka 17 miljarder kronor och har cirka 2 600 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap. Läs mer: www.jm.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Christina Cronvall på JM:s kontor.
JM
Livet på JM attraherar nya medarbetare
Läs mer
JM
JM klättrar i ranking bland ingenjörer
Läs mer
JM
Starka ambassadörer ger framgångar för JM
Läs mer
Max Hamburgare
MAX har både ett gott hjärta och goda burgare på menyn
Läs mer