Årets förebild inom HR

Trelleborg AB

Trelleborg får hela världen att snurra

2023-12-05

Lästid ca 2 min

Employer Branding Awards 2023

Årets förebild inom HR

Foto: André de Loisted

Industri, infrastruktur samt hälsovård och medicinteknik – tre områden där den globala Trelleborgkoncernen är involverad och får saker att fungera på ett säkert sätt.

– Vi har en plats i världen och skyddar det betydelsefulla AI-samhället, säger Patrik Romberg, kommunikations- och personaldirektör.

Det högteknologiska bolaget Trelleborg får samhället att snurra. Bolagets ingenjörskonst ligger bakom lösningar som gör att kundernas produkter kan fungera på ett säkert sätt i kritiska miljöer. Till exempel inom områden som infrastruktur, hälsovård, medicinteknik samt livsmedels- och vattenhantering.

 

– Utan våra lösningar hade flygplanen inte kunnat hantera vibrationer och temperaturförändringar. Trelleborg är också superspännande om man är intresserad av hälsovård- och medicinteknik. Vi är helt enkelt aktiva inom industriområden som världen behöver. I det gamet är vi med, det är häftigt, säger Patrik Romberg.

Vinnare av Årets förebild inom HR

Bolaget har sedan lång tid tillbaka insett kraften i att förvalta sina anställdas intressen. I år har det lett till att Trelleborg vinner titeln Årets förebild inom HR.

 

– Det är jätteroligt så klart! Men det är en gemensam insats, därför vill jag rikta ett stort tack till samtliga i vår organisation, säger Josefina Medic, HR-manager på Trelleborg

Josefina Medic

Titel: HR Manager.

Utbildning: Kandidat, Human Resource Management, Malmö universitet, examen 2015.

Eget ansvar en framgångsfaktor

Patrik Romberg berättar att utgångspunkten i employer branding-arbetet är att Trelleborg är ett decentraliserat, globalt företag med affären i centrum. Aktiviteterna sköts så långt ut från kärnans mitt som möjligt. Det innebär ett stort utrymme för egna initiativ, delegerat ansvar och en möjlighet för medarbetarna att få växa och driva projekt.

 

– Vår modell att ge ansvar har funnits i 120 år. Den funkar uppenbarligen bra och trivs man i den miljön är Trelleborg en fantastisk arena att utvecklas på, säger Patrik Romberg.

 

– Vi fokuserar på att låta våra anställdas röster höras i kommunikationen. Vi vill att våra medarbetare ska känna igen sig. Är vi sanna och tar hand om vår befintliga personal, då kommer talangerna med på tåget, säger Josefina Medic.

Patrik Romberg

Titel: SVP Group Communications & Human Resources.

Utbildning: Executive MBA, Lunds universitet, examen 2002.

Stora utvecklings- och karriärmöjligheter

Redan som nyanställd får man ta del av ett on boarding-program som presenterar bolagets många delar, både lokalt och globalt, och inviger medarbetarna i de många karriärvägar som finns. Deltagarna får också en introduktion till Trelleborg Group University, Trelleborgs egna utbildningsprogram som riktar sig till den som vill gå vidare i karriären. Antingen i en chefsroll, på koncernnivå eller djupare inom sin ingenjörsinriktning.

 

– Det finns alltid utrymme att ta för sig. Oavsett var du befinner dig i världen. Utbildningarna är globala och du möter människor från andra delar av organisationen. Så utöver själva utbildningen är det också ett kulturbyggande, säger Patrik Romberg.

 

– Sedan har vi vårt Graduate-program för unga, befintliga anställda som nyligen har examinerats. Programmet är en inkörsport till en lång utvecklingsresa inom Trelleborg och är väldigt uppskattat. Vi vill ge medarbetarna möjlighet att växa genom utbildningar inom bland annat personlig utveckling och kunskap om Trelleborg som bolag. Deltagarna får också träffa kollegor från hela världen och skapar ett värdefullt nätverk, avslutar Josefina Medic.

Text: Eva Rydinger

Trelleborg AB

Trelleborg AB är en världsledare inom specialutvecklade polymerlösningar. Koncernen omsätter cirka 30 miljarder kronor och har cirka 17 000 anställda i cirka 40 länder. De specialanpassade lösningarna bygger på unika tätande och dämpande egenskaper som skyddar kritiska applikationer i krävande miljöer. Lösningarna sparar energi och minskar CO2-utsläpp, tar bort oljud och vibrationer, och förlänger livscykeln dramatiskt för exempelvis maskiner och medicinteknisk utrustning. Läs mer: www.trelleborg.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

CGI
Innovation i fokus på fortsatt växande CGI
Läs mer
PostNord
Så länge det finns brev är PostNord i förändring
Läs mer
PostNord
Nya perspektiv viktiga på PostNords förändringsresa
Läs mer
SEB
Datadriven employer branding ger framgång för SEB
Läs mer