Vinnare Employer Branding Awards 2021

Securitas Sverige AB

Trygghet, frihet och variation på Securitas

2021-11-22

Estimerad lästid ca 2 min

Ulrika på Securitas står vid ett bord och tittar in i kameran. I bakgrunden skymtar en mörkblå gardin.

Vinnare Employer Branding Awards 2021

Årets HR-direktör

Foto: Patrik Lundin

Årets HR-direktör Ulrika Eks framgångsrecept innefattar både intern och extern kommunikation på bevakningsföretaget Securitas. Några av ingredienserna är mångfald, trygghet, utvecklingsmöjligheter och kamratskap.

Securitas är ett välrenommerat företag när det kommer till employer branding. 2020 var Ulrika Ek nominerad till årets HR-direktör och i år är det hon som tar hem titeln. Men hon är mycket ödmjuk inför utmärkelsen – trots att det är hennes namn som står på diplomet är hon noga med att det inte är hon själv som gör hela arbetet.

Ulrika Ek

Titel: HR Director.
Utbildning: Stockholms universitet.
Hur ofta säkerhetskopierar du din telefon? ”Varje natt.”

Vill lyfta fram familjekänslan

Som ledare för ett team om sju medarbetare inom HR-avdelningen har Ulrika många kollegor omkring sig, och hon menar att alla är lika viktiga i personalarbetet. När hon själv började jobba inom Securitas infann sig snabbt en känsla av att ha blivit, som hon säger det, ”välkommen till familjen”. Och hon arbetar mycket med att få sina medarbetare att känna samma sak.
– Min förhoppning är att bli sedd som en HR-chef som gör det möjligt för mitt team att få göra det de brinner för och det som är rätt för Securitas. Min roll är egentligen att skapa möjligheter, för det är medarbetarna som utför prestationen. Teamwork för mig är helheten där allas unika kompetens kommer samman – då skapas magi.

Får andra att känna sig trygga

Securitas är Sveriges största säkerhetsföretag, och i en tid när debatten om tryggheten i samhället är högljudd och intensiv hamnar de ofta i blickfånget.
– Vi hjälper människor att känna sig trygga i sin vardag, säger Ulrika. För utan trygghet blir man låst som människa. Det vi gör är att skapa frihet genom säkerhet. För att göra detta på bästa sätt jobbar vi hela tiden efter våra värdeord: Ärlighet, vaksamhet och hjälpsamhet. Vi arbetar också aktivt med mångfald och inkludering och har ett mål om att på sikt ha 30 procent kvinnor i ledande positioner. Det är en siffra som speglar vår verklighet, och i förlängningen leder detta arbete till att vi attraherar medarbetare som står bakom dessa värderingar och därför väljer oss just. Hos oss är det helt okej att vara olika – vi delar vårt driv, ansvar och engagemang.

"Teamwork för mig är helheten där allas unika kompetens kommer samman – då skapas magi."

10 000 olika personligheter

Ett tecken på att Ulrika sätter sitt team först är att hon när hon fick utmärkelsen Årets HR-direktör firade genom att bjuda ut sina kollegor på middag. Tillsammans med dem vill hon fortsätta utveckla Securitas employer branding-arbete, till stor del genom att kommunicera att bolaget erbjuder utvecklingsmöjligheter, skapar stolthet och ger en chans att skapa samhällsnytta.

– Hos oss jobbar nästan 10 000 olika personligheter. En del av oss började för att Securitas helt enkelt gav oss chansen till en anställning, en del för att få jobba med sin hund, en del för det fria schemat, en del för möjligheten att få jobba med den senaste tekniken och en del för att vi är bäst i branschen. Vi är trygghet. Vi är Securitas!

Ulrika väljer:

Vanlig nyckel

eller blipp?

Jobba ute i fält i köpcentrum

eller på gatan?

Dokumentären Tunnelbanan

eller Dörrvakterna? Inget – båda ger en enkelspårig bild av en fantastisk spännande bransch.

Kassaskåp

eller safe-box?

Text: Fridah Jönsson

Securitas Sverige AB

Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet. Utifrån vårt breda utbud av tjänster av specialiserad bevakning, tekniska lösningar och konsult- och utredningstjänster utformar vi skräddarsydda och effektiva säkerhetslösningar som passar den enskilde kundens behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10 000 medarbetare skillnad. Läs mer: www.securitas.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Securitas Sverige AB
Den familjära stämningen präglar Securitas
Läs mer
Carl Dahlen, vd, Securitas.
Securitas Sverige AB
Securitas sätter ord på den inre styrkan
Läs mer
Securitas Sverige AB
Hållbart, digitalt och transparent på Securitas
Läs mer
Eva Brike sitter med benen i kors på en blålila puff och tittar in i kameran.
Resurs Holding
Hos Resurs är medarbetarna nyckeln till framgång
Läs mer