Årets Employer Branding Företag

Stockholms Stad

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad

2023-12-11

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

Employer Branding Awards 2024

Årets Employer Branding Företag

Arbetet med att på olika sätt nå ut till befintliga och nya medarbetare har gett resultat för Stockholms stad. Utbildningsförvaltningen med 140 grundskolor och 28 gymnasieskolor ser ett söktryck på sina lärar- och skolledartjänster.

Sofia Oliv och Michael Martinsson arbetar långsiktigt och strategiskt för att stärka arbetsgivarvarumärket och kompetensförsörjningen för skolor i Stockholms stad.  

 

– Våra medarbetare gör skillnad varje dag. Stoltheten bland våra medarbetare syns och känns, och den jobbar vi med att lyfta fram, säger Sofia. 

 

– Jag är glad och stolt över att få vara en del av en verksamhet som formar morgondagens samhälle. Vi rustar barnen för framtiden, säger Michael.

Sofia Oliv

Titel: Fd. Kommunikationschef.

Utbildning: Informationslinjen, Örebro universitet, examen 1992. Journalistik, Poppius Journalistskola, examen 1994. Diplomerad omvärldsanalytiker. Chefsutbildning från Polisens chefs- och ledarcenter, 2009-2010.

Vad är speciellt med läraryrket? ”Alla kommer ihåg lärare som har gjort skillnad. Min pappa är 92 år och fortfarande hör studenter av sig och berättar hur mycket han har betytt för dem.”

Michael Martinsson

Titel: Enhetschef för kompetensförsörjningsenheten.

Utbildning: SO-lärarehögstadiet, Lärarhögskolan i Stockholm och Stockholms
universitet, examen 1988.

Vad är det bästa med läraryrket? ”Som lärare får du ett meningsfullt arbete. Du får stora möjligheter att utvecklas som människa och vara med och forma dagens och framtidens samhälle.”

Samlad kompetens

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad har nominerats till Årets employer branding-företag. För åtta år sedan bildades en enhet för aktiv kompetensförsörjning som tillsammans med kommunikationsenheten arbetar strategiskt för ett tydligt och attraktivt arbetsgivarerbjudande.

 

– Samarbetet gör stor skillnad. Vi har lagt in en högre växel kring att vi både vill vara en attraktiv arbetsgivare och berätta om det, säger Sofia. 

 

– Vi är en av landets största arbetsgivare för lärare och vårt fokus är alltid inställt på våra elever. Som lärare i Stockholms stad kan du välja mellan flera karriärvägar och utvecklingsmöjligheter i stadens skolor. Och lönen är mycket konkurrenskraftig, säger Michael.

Stor variation

Stockholms stad har 140 grundskolor och 28 gymnasieskolor med olika pedagogiska inriktningar. Bland dem finns Anna Whitlocks gymnasium på Kungsholmen med över 2 000 elever.

 

– Vi formar och skapar en spännande gymnasieskola med innovationslust. Ett annat exempel är nystartade Bobergsskolan där vi går in med nya grepp och pedagogiska idéer. Det ska vara spännande och roligt för barnen att komma till skolan, säger Michael. 

 

– Vi är den största förvaltningen i Sverige och det ger många utvecklingsmöjligheter och stor variation av olika pedagogiska spår. Här kan lärare nätverka med andra lärare och skolledare, fortbilda sig och delta i forskning, säger Sofia.

Når ut i olika kanaler

Hur det är att jobba i Stockholms stad kommuniceras via olika kanaler, inte minst i sociala medier. Skolpodden i Stockholm lyfter fram lärare, skolledare och elever som berättar om skolans värld. Pedagog Stockholm är en webbplats som samlar inspiration, stöd och erbjudanden.

 

– På Pedagog Stockholm som är öppen för alla finns goda exempel och verktyg för att utveckla undervisningen. Där samlar vi också den stora mängden kompetensutveckling som erbjuds exklusivt till våra medarbetare. I vår personaltidning LÄRA lyfter vi fram människor som bidrar till verksamheten på olika sätt. Det handlar om att visa och inspirera medarbetarna att det görs mycket bra i Stockholms stad, säger Sofia.

 

– Vi berättar om verkligheten och det skapar attraktivitet. Det ser vi genom det söktryck vi har på våra lärar- och skolledartjänster. Man hör och ser att det här är en intressant arbetsgivare som man vill söka sig till, säger Michael.

Stockholms Stad

Stockholm är en stad med snart en miljon invånare. Att arbeta i Stockholms stad ger dig möjlighet att växa i en växande stad, där din insats gör skillnad för stockholmarna. Som en av Sveriges största arbetsgivare erbjuder vi dig utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.
Läs mer: jobba.stockholm

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Stockholms Stad
Det sjuder av framåtanda på Stockholms stad
Läs mer
Bravida
Innovation attraherar talanger till Bravida
Läs mer
Caverion
Caverion sätter ljuset på den interna kulturen
Läs mer
NIBE
Världsledande bolaget håller fast vid sina rötter – och växer globalt
Läs mer