Nominerade 2022

Stockholms Stad

Det sjuder av framåtanda på Stockholms stad

2021-06-11

Lästid ca 2 min

Nominerad 2022

Årets employer branding-person

Foto: Felicia Yllenius

Stockholm fortsätter att växa snabbt och kommer inom kort att ha en miljon invånare. Möjlighet till utveckling, ett meningsfullt arbete och att dagligen göra skillnad för invånarna är engagerande för medarbetarna i Stockholms stad.

Stockholms stad arbetar dagligen för att vara en hållbar och växande huvudstad. Pouneh Sahlin är strateg inom HR och har jobbat på Stockholms stad sedan 2015. Nu är hon nominerad till Årets employer branding-person.

– Jag trivs verkligen bra. Jag har både frihet och förtroende i mitt arbete och då blir det också lätt att jobba med employer branding. Jag är stolt över att jobba i en framstående kommun med mina kompetenta kollegor, det har en stor betydelse för mig, säger hon.

Pouneh Sahlin

Titel: Strateg.

Utbildning: Personalvetare, Uppsala universitet, examen 1996.

Smultronställe: ”Kungsholmsstrand där jag jobbar, jag älskar att vara vid vattnet. För mig innebär vatten någon typ av hoppfullhet.”

Råd till de som är på väg att välja arbetsgivare: ”Chef- och ledarskapet är jätteviktigt. Se till att vara på en plats där du får förtroende för dina chefer och kan bli ditt bästa jag i jobbet. Det är viktigt att du känner att du kan stå för det du gör.” 

En god förebild

Kommunens budskapsplattform fungerar som en grund för Stockholms stads arbetsgivarkommunikation. Samhällsnytta, utvecklingsmöjligheter och att vara en förebild som arbetsgivare är utgångspunkten. 

– Budskapen använder vi i all vår kommunikation och i vårt agerande som arbetsgivare. Uppemot 90 procent av våra medarbetare upplever att de har meningsfulla arbeten. Vi är en stor organisation med många utvecklingsmöjligheter. Är man stor ska man vara snäll. Därför ställer vi kravet på oss själva att vara en god förebild som arbetsgivare, säger Pouneh.

“Vi skapar möjligheternas Stockholm.”

Hållbar och växande stad

Att alla medarbetare även representerar Stockholm som huvudstad gör deras uppdrag unikt.  

– Det finns en stor stolthet och engagemang i det. Förutom att vi bidrar till samhällsnyttan har vi meningsfulla uppdrag och spännande projekt i våra verksamheter. Vi bidrar till att staden fungerar väl, är hållbar och erbjuder många möjligheter för alla stockholmare, säger Pouneh och fortsätter: 

– Vi erbjuder trygga anställningar där man tidigt kan utvecklas och växa i sin roll. Samtidigt satsar staden framåt på kvalitet, innovation och digitalisering. Kreativiteten och framåtandan uppmuntras, vilket gör att vi kan fortsätta växa både som medarbetare och huvudstad.

Nya karriärsidor utvecklas

Pouneh och hennes kollegor inom kommunikation utvecklar just nu Stockholms stads karriärsida på Linkedin och den egna sajten jobba.stockholm. I arbetet involveras organisationens olika verksamheter. Karriärsidorna utvecklas utifrån varje verksamhet och man ser till att deras budskap kopplas till den gemensamma budskapsplattformen för Stockholms stad.

Antingen-Eller

Distansarbete

Kontorsarbete

Havet

Skogen

Spontan

Strukturerad

Podcast

Pocketbok

Kompetensförsörjningens och ledarskapets betydelse

Allt som görs på HR och inom employer branding på Stockholms stad har med kompetensförsörjning att göra. 

– Genom att utveckla de medarbetare vi har vill vi skapa engagemang så att de vill stanna hos oss. Den mest effektiva marknadsföringen sker när var och en av våra 42 000 medarbetare pratar stolt om oss, säger Pouneh och fortsätter: 

– Ledarskapet är viktigt i staden. Därför har vi tagit fram en chefsprofil som är vägledande vid rekrytering och utveckling av chefer. För oss är det viktigt att kunna leda för lärande, utveckling och innovation för att uppnå resultat. Det är riktigt kul att medverka i den utvecklingen.

Text: Tina Lindström Carlsson

Stockholms Stad

Stockholm är en stad med snart en miljon invånare. Att arbeta i Stockholms stad ger dig möjlighet att växa i en växande stad, där din insats gör skillnad för stockholmarna. Som en av Sveriges största arbetsgivare erbjuder vi dig utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.
Läs mer: jobba.stockholm

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Stockholms Stad
Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad
Läs mer
Tove Arrelid & Per Ericsson, Autoliv
Autoliv
Autoliv räddar liv på en global fordonsmarknad
Läs mer
Kurt-Ove på Boliden står lutad vid ett ståbord, ler och tittar in i kameran.
Boliden
Boliden utvecklar industrin genom teknikutveckling och innovation
Läs mer
Max Hamburgare
MAX har både ett gott hjärta och goda burgare på menyn
Läs mer