Årets Employer Branding Företag

NIBE

”Vi är ett svenskägt bolag och har produktion i Sverige”

2023-12-07

Text: Tina Lindström Carlsson

230707 Markaryd
Mattias nilsson, Product Development Manager på NIBE.
Foto: André de Loisted

Employer Branding Awards 2024

Årets Employer Branding Företag

Den internationella koncernen NIBE Group har huvudkontor i Markaryd. Nu anställer de fler ingenjörer och säkrar framtidens hållbara energilösningar genom NIBE Innovation Center.

Mattias Nilsson började 2005 som tekniskt produktansvarig på NIBE i Markaryd och sedan 2014 är han produktframtagningschef för värmepumpar. Han lyfter fram den prestigelösa atmosfären på NIBE där alla är lika mycket värda. 

 

– Jag trivs väldigt bra med företagskulturen som bygger på sunt förnuft och öppenhet. En av mina viktigaste uppgifter är att se till att mina kollegor trivs och får möjlighet att utvecklas, då gör de ett riktigt bra jobb, säger han.

Mattias Nilsson

Titel: Produktframtagningschef.

Utbildning (skola och examensår): Högskoleingenjör, Mälardalens högskola, examen 1997.

Brinner för: ”Att lyfta in ny teknik i värmepumpar som gör dem smartare och mer effektiva, och att finna nya användningsområden för värmepumpstekniken i samhället.”

Vad innebär uppdraget inom produktframtagning?

– När vi får en produktförfrågan bryter vi ner den till en teknisk specifikation. Därifrån målar vi upp en bild av hur den här produkten kommer att se ut och vilka tekniker den ska innehålla. Efter en grundlig utvärdering, bland annat av resurser, är målet att utveckla en konstruktion som går att producera på ett optimalt sätt och som uppfyller de satta kundkraven.

Berätta om er satsning på NIBE Innovation Center i Markaryd!

– Vi färdigställer nya kontors- och möteslokaler och ett laboratorium som kommer att bli ett av de bästa för värmepumpar i Europa. Det är en verklig framtidssatsning. Vi investerar bland annat i en EMC-kammare som säkerställer att installationer, värmepumpar och andra produkter fungerar tillsammans. Vi ser eventuellt en ackreditering av labbet. Då vet vi att våra interna tester håller högsta klass och kan användas för bland annat CE-märkning.

Var sitter era medarbetare?

– Kunskap i huset är viktigt för oss och vi producerar och äger våra konstruktioner. Vi anställer hellre egna medarbetare än hyr in konsulter och vi vill förädla så mycket vi kan. Förutom i Markaryd där vi har vårt innovationscentrum och flest medarbetare har vi en del som sitter i Trollhättan, Linköping, Växjö och Lund.

Vad erbjuder ni era medarbetare?

– NIBE, som är en del av NIBE Group, är en av de marknadsledande inom hållbara systemlösningar för värmepumpar. Vi kan lova en stark företagskultur och intressanta arbetsuppgifter där du får växa i din roll och även gå på djupet i det tekniska. Du har dessutom möjlighet att utvecklas i andra roller inom våra bolag. Arbetsmiljön är kreativ och nya produkter utvecklas kontinuerligt, även i samarbete med ledande komponentleverantörer.

Vad präglar NIBE?

– Vi är ett svenskägt bolag och har högeffektiv produktion i Sverige. Funktion, kvalitet och hållbar konstruktion i materialval och minskad miljöpåverkan är viktigt för oss. Vi är ett innovativt bolag och ser våra produkter som en del av lösningen på hållbarhetsfrågan. Och vi behöver fler ingenjörer för att fortsätta utvecklingen av energieffektiva systemlösningar.

”NIBE är ett innovativt svenskt bolag.”

NIBE

NIBE är en global koncern som utvecklar och tillverkar intelligenta och energieffektiva lösningar för inomhuskomfort i alla typer av fastigheter. Allt startade i småländska Markaryd för 70 år sedan, i en region som är välkänd för sin företagsamhet.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

NIBE
Världsledande bolaget håller fast vid sina rötter – och växer globalt
Läs mer
Stockholms Stad
Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad
Läs mer
Exsitec
Exsitec attraherar en stor andel kvinnor
Läs mer
PostNord
PostNord stärker sin position genom medarbetarna
Läs mer